Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Исто и јас немав фоликули(а не сум со полицистични јајници), примав прво терапија и секако ништо па прбав месец со кломифен и имав дури 3 фоликули убави, но за жал ништо не бидна сами не прскаа и мислам дека касно се боцнав...Тоа е ќе знам за следен пат(и докторката се надеваше ќе прснат затоа касно испадна да се боцнам), сепак има шанса со кломифен да биде, а зошто да чекаш толку што не почнеш порано со кломифен?

2. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    11.671
    Јас ги користам веќе 4ти месец. Пиј ги сабајле на гладно нај малку половина час пред појадок. Мене супер ми делуваат и за брзо ми се намали вредноста на тироидната :)

На Bella_Stella, Sandra Stojanova и Miiaa98 им се допаѓа ова.
  3. Sandra Stojanova

Sandra Stojanova Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320
    Јас ги пијам ама ми ја зголемија дозата на 50 ка еутирох и преку викенд на 75 добро се чуствувам од нив ама како што видов кај тебе и инсулинот ти беше висок за тој би требало и глукофаж да ти дадат и да го следиш ТСХ на 1 месец обавезно со среќа и побрзо до 2 црти :inlove:

На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    11.671
    И јас сум на граница со шеќерот и пијам Глукофаж од 850 исто така 4ти месец. По сѐ тоа, сфатив дека сѐ е поврзано, тироидна, шеќер итн..

@Miiaa98 не ти спомна ендокринологот за Глукофаж?

На Bella_Stella, Sandra Stojanova и Miiaa98 им се допаѓа ова.
  5. Miiaa98

Miiaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    936
    Да да 1 сабајле на гладно ми се дадени дај боже и овој месец да ги пиеш па нареден месец со 2 црто :*

Незнам злато ендокринологот не ми кажа дека инсулинот не ми е во реед :sweat:

6. Miiaa98

Miiaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    936

Нее не ми спомна ништо ме збунивте малку , и јас мислев дека инсулинот ми е во ред :sweat:

7. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    11.671
    Дај боже мила, онака роденденски да се израдувам :$ :inlove: :hug:

Па според мене не дека и нешто ти е многу покачен, но штом не ти кажал ендокринологот, тогаш верувај му.
    Пр.во мојот случај, јас немав испитано Инсулин ама во исто време ми дадоа Еутирокс и Глукофаж поради високата тироидна. Дури после месец два испитав инсулин и гликемија и тогаш видов дека е на граница.

Прави редовно контроли и ќе се среди сѐ, јас сум како нова од терапијава:sun:

После заедно во Труднички :inlove:

На ivance.., Bella_Stella и Miiaa98 им се допаѓа ова.
  8. Miiaa98

Miiaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    936

Дај боже мила , дај боже да се израдуваме сите кој чекаме :l::l:

9. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Doktorot taka veli, ke se potpram na negovoto mislenje ovoj pat, ako ne ja bide pocnuvam so klomifen.

10. Sandra Stojanova

Sandra Stojanova Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320
    Да да и јас се чуствувам многу поубаво и јас мислам да си праша пак за гликофаж :)

На Miiaa98 и Cherry blossom89 им се допаѓа ова.
  11. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    20.128
    @Lina-Detelina не знам кои се тие прашоци, да не се нешто како Елова? Јас не гледам ништо лошо во таа терапија ако е нешто такво, на природна база, тоа и мака ти дал. Смени и исхрана, таа влијае на хормоните, тоа со сигурност. Ако си помлада зошто па веднаш да се започнува со терапии? Јас пијам, ама еве да имав неколку години помалку ќе пробав прво алтернативни начини, па ако не биваше секако и терапија, не дека сум против тоа. Сакам само да ти кажам, олабави се, пиј си ја терапијата, а во меѓувреме испитај обавезно хормони. Викаш сега ради терапијата да не не се релевантни хормоните. Мислам ќе си покаже. Ние што сме на хормонска терапија секако постојано испитуваме. Ако има посериозни отстапки во нив, ќе добиеш апчиња, ич не се секирај :DРадувај се ако може и без тоа да се среди. Ама и да дојде до апчиња, ништо страшно. Терај си ги процедурите и не се вознемирувај многу. Откако ќе ги испиташ хормоните оди на ендокринолог.

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Izglea deka prasocite se slicen sostav na elova, znaci setoa sto sega mi go dade e na prirodna baza. Inaku imam 23 godini i toa e edinstveno sto ne me optovaruva, bidejki poznavam povozrasni zeni so isti problemi sto uspeale da dojdat do celta.
    Ke ispitam se sto e potrebno vo naredniov period i so Gospod napred ke se nadevame na uspeh.
    Fala ti:*

На dipsidipsidipsi и MarijaMi90 им се допаѓа ова.
  13. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    20.128
    @Miiaa98 Јас мислам да му се јавиш на ендокринологот и да го прашаш за инсулинот уште еднаш. И пак ќе ти речам, ич да не се мислиш, ќе се среди. :inlove:
    @Lina-Detelina да имав јас 23, око немаше да ми трепне :lol: Убаво е да си млада мама, и не дека ќе ја запоставев ситуацијата на твое место, ако ти е желба сега да си имате бебче, ќе си испитав хормони и се што треба понатака, ама убаво си кажа, барем од тој аспект не си оптеретена. :)

На Lina-Detelina и Miiaa98 им се допаѓа ова.
  14. Miiaa98

Miiaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    936
    @MarijaMi90
    Обавезно штом неколкумина од вас ми го кажаа истото јас не се разбирам баш многу , ви благодарам на сите :inlove:

На Sandra Stojanova, Cherry blossom89 и MarijaMi90 им се допаѓа ова.
  15. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Taka e dusho, ama ako ne ja prevzemes rabotata porano, vremeto mnogu brzo minuva, a i zelbata za bebce ne me ostava da sedam mirna i da ne baram pomos. Premnogu sakam bebe i so netrpenie cekav da zavrsam so skoluvanje za da dojdam i do toa, ama ne se slucuva se koga nie sakame. :(

На Miiaa98 и MarijaMi90 им се допаѓа ова.
  16. October20

October20 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    207
    Здр, дали знаете негативни микробиолошки брисеви колку време важат за Хсг? Пред 10 дена правев брисеви па да знам дали пример за следен месец ги признаваат за пред Хсг?

17. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.479
    Допаѓања:
    22.813
    6 месеци како што знам јас, барем мене така ми кажа гинекологот.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Kejt362

Kejt362 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2021
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    642
    Здраво, во која фаза се одбира институција за инвитро? Се наведува некаде при поднесување на документите во фондот?

19. WhiteAngell

WhiteAngell Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2012
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.315
    Откако ќе се добие ваучерот се зима специјалистички упат од матичниот гинеколог до болницата каде што ќе се прави инвитрото. Во документите за во фонд никаде не се наведува.

На Kejt362 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Девојки за хсг треба ли и повторно хормони да се испитуваат ако ги имаш одамна испитано?