Девојки последна менструација ми беше на 10фев. Менструација ми иде на 28 дена и ми трае околу 4 5 дена. Е сега слаба сум на погодување плодни денови па според вас кои денови ми биле или се плодни денови? Ве гушкам
Исто и јас добивам на 28-29 дена и последна менс ми беше 10ти фев. Мојот плоден ден беше вчера (правам тестови за овулација), така да во нормален циклус би требало и кај тебе да е овие 2-3 дена
Луѓе, бев пак на фоликулометрија, инаку бев во вторникот. Фоликулот уште си стое 10 мм, ми рече можеби немам овулација овој месец. Инаку 2 месеца се обидуваме и не гледав баш на плодни денови.. Малце де уплашив, не малце туку многу.. Кажете ми искуство, инаку ми кажа и некња да пијам фолна киселина инаку последна менструација на 13.02
Треба да е пораснат фоликулот барем малку, ама не е страшно, особено не е за да се плашиш многу. Сите имаат ановулаторни циклуси, може овој ти е таков, а можеби ќе имаш покасно овулација месецов. Краток период се обидувате за уште сега да си толку исплашена, нема потреба.
Колку што знам мислам дека секој ден растат и доколку не созреат и не создадат јајце клетки се сушат, ама не е долг период да се стресираш олку, можеби баш овај месец немаш овулација, така да почекај нареден
I ovoj mesec nisto, pozitivna na ureoplazma izlegov sega 10 dena antibiotik ke primam pa pak proverka i posle tamo proodnost na kanali. nesto nikako da trgni rabotava na dobro. Belkim do letoto ke mi bidat site ispituvanja napraveni. Se nesto se odolgovlecuva
Ќе биде. Кога се наоѓа проблемот, ќе се најде и решение. За некои од нас патот до бебе е подолг, ама важно е да бидеме трпеливи и да се стигне до целта. Ќе се излечи инфекцијата и таман после ќе си направиш Хсг, а во меѓувреме партнерот спермограм и ќе си се наредат коцките. Stay positive!
Јас освен антибиотик poliginax ( мислам дека така се пишуваат) вагиналети ставав и бетадин вагиналети ми напиша докторот за бетадинот кој денови да ги ставам. Од тогаш не ми е повторена ни уреоплазмата ни било која друга бактерија. Ако сакаш да го побарам ливчето што ми запиша за бетадинот да ти го пратам. И ми има кажано после менструација два дена по ред бетадин пак да ставам.
Jas prv pat po 10 god imam nesto ... Kandida so imav togas i od togas se uredno .... Sega najde ova da me snajdi koga najmalku treba. Ama kako so vika @Bella_Stella ke se naredat po ova kockite se nadevam. Mi prepisaa antibiotik Eritromycin 10 dena da pijam.
Ќе си дојде се на свое место. Со чисти брисеви на HSG и се ќе биде во ред. Јас стално си викам... Ќе издржиме се бог најтешките битки на најхрабрите им ги дава ☺
Здраво се разбира некој што значи ова ? ( за буквата D прашувам ) пишува димензии долу на десниот агол . Да не се цисти во прашање? Извинете може прашањето не е за овде. Фала ви однапред.
Во потрага сум по добар гинеколог, како си задоволна од неа? Работи ли со фондот или приватно се плаќаат прегледите?