Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    1.412
    Др Милена во пзу Коруноски.. Одличен пристап мила,пријатна докторка. И секако стручна во работата. Топло ја препорачувам.. работат со фонд.

На kalinaka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    Здраво, ке ве молам за мислење, пред 2 недели бев на гинеколог ми кажа дека имам присуство на жолто тело и касна овулација, денес ми кажа дека тоа прераснало во циста од 3цм.. не ми даде ништо да пијам дека сама ке пукнела... има некој искуство со ваква циста? дали сте пиеле нешто како подршка? пробуваме за бебенце повеќе од 1 год а ова прв пат ми се случува циста да ми се јјави ( да напоменам имав екстра стресен период на работа)

3. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    20.128
    А дали и сопругот ќе пие терапија? Би требало, за да сте на сигурно, да не си ја пренесувате после еден на друг. И двајцата испитајте се после дали ќе е негативна кај двајцата. Бактериите може да влијаат на спермограмот, ама откако ќе се излечи да си се подобри пак, да знаеш ако не дај боже нешто не е најсјаен, да не се секираш многу. :)

4. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.462
    Maticnata nisto ne spomna za i toj da pie terapija ama ke go nateram da napravi spermokultura obavezno samo radi taa pricina da ne si ja setame bakterijata samo i nisto da ne postignuvame. Posto sekako ke pravi spermogram odma i spermokultura. Ti blagodaram na sovetot, jas sekako go razmisliv toa. :hug:

5. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    20.128
    Те молам распрашај се дали спермокултурата ја опфаќа уреаплазмата, не сум сигурна дали ја опфаќа. Се надевам да. Или прашај во вонтелесно, секогаш се поинформирани таму. Не се грижи, не е нешто опасна таа, може и од пешкир да се фати, од спа итн. Не прави големи проблеми, ама секако треба да си ја излечите, само да ви ја погодат терапијата. :hug::hug::hug:

И додека ја пиете терапијата, заштитени односи или пауза некое време. Распрашај ја докторката убаво.

6. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.462
    Da spermokultura opfaka ureoplaza, mycoplazma i hlamidija isto kako kaj nas zenite sto se mikrobioloskite brisevi. Sve najdov i procitav. Nekako mi bese nelogicno da ne pie i toj terapija koga e seksualno prenoslivo a ne javuva nikakvi simtomi. Samo neznam dali se leci taa so bez penicilinski antibiotik. Zosto partnerot mi e alergicen na penicilin.

На MarijaMi90 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    20.128
    Може, но и не мора да е сексуално пренослива колку што знам јас. Ама треба и тој да пие, особено зошто сте во обиди за бебче. Или, најдобро, нека се испита тој дали ја има, за да знае дали да пие, да не зема џабе антибиотици, ако ја нема. Ама во меѓувреме само заштитен однос. Е тоа не знам за пеницилинот, нека каже докторката.

Последна измена: 26 февруари 2021
    На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.462
    Toa obavezno, i toj ke se testira, nema potreba pred toa da pie antibiotik. Ete gledam toj lek eritromicin sto mene mi go prepisaa, i toj ke moze da go pie vo slucaj ako ja ima i kaj nego. Ama da ne pisuvam scenario unapred i jas :). Ke bide se vo red. Pozdrav :hug:

9. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.160
    Допаѓања:
    6.818
    Ништо страшно ја имав јас, доколку не расте ќе си пукне сама, пратете почесто на вагинално ехо (јас одев на секои 3 месеца). Не пречи во бременост, ако си имаш редовна менструација и овулација немаш гајле

10. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    фала ти многу, ме потсмири искрено зошто прв пат ми се појавува вакво нешто :*

На Anturium му/ѝ се допаѓа ова.
  11. AnnLima

AnnLima Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    5
    Па бев само на ехо бидејќи претходно правев пап и брисеви кај Тасе, општ преглед и е 300 ден, а јас за ехо платив 1500 ама зошто не ми беше пишана како матична, е сега треба да се други цените, мислам дека не работи со фонд.

Ама беше мн ок ми се допадна многу.

На kalinaka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.160
    Допаѓања:
    6.818
    Не грижи се само пратете дали ке се зголемува, 3цм е малечка нема опасност од неа. Јас кога ја имав гиникологот баш ми препорача да останам бремена побрзо пукале во бременост :D

13. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    635
    Дами а да ве прашам, дали има врска FEMIBION со конзумирање алкохол, ги пијам веќе 5 дена и денес не сум се напила бидејќи имам пиено алкохол.. Незгодно ми е да и ѕвонам на гинекологот

14. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.160
    Допаѓања:
    6.818
    Нема врска, можеш слободно да пиеш алхохол. Јас си пијам во умерени количини :)

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.462
    Dami moi dali nekoj ima keceno ureoplazma na drug nacin ne so antibiotici. Pocnav vcera da gi pijam antibioticite i imam uzasni bolki vo zeludnikot. Imam hronicen gastritis i ne gi podnesuvam ama voopsto dobro ovie. I nema da prodolzam da gi pijam. Ke cekam utre da se iskonsultiram so maticnata. No me interesira dali ima nekoja od vas vaginaleti nesto stavano. Vi blagodaram

16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Уреоплазмата е многу досадна. Обиди за забременување никако додека не се среди ова. Тие антибиотици ако ти прават проблем јави се на докторката да се консултираш за замена зашто мораш да пиеш.
    Нарушена ти е вагиналната флора затоа земи си пробиотик да пиеш (Лактогин се супер), прашај во аптека исто и за Лактогин вагиналети, исфрли јаглехидрати и шеќери привремено од исхрана, пиј повеќе пробиотски производи, миј се доле само со вода, строго памучни гаќи испрани на висока температура или испеглани и немој да носиш ништо тесно. Со партнерот строго со кондом мада уреоплазмата се пренесува и на други начини. Би требало да се среди.

На KittyCat:), Ceneva и IRBBB им се допаѓа ова.
  17. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.462
    Ke se sredi ama jas apcinja nema da mozam da pijam eve sega si idam od hitnata, mnogu golem problem mi napravija. Zatoa prasav dali ima nekoja so drug vid terapija sto ja ima leceno. Inaku pauza od obidi za bebe dur ne se sredi. Fala vi mnogu :hug:

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. October20

October20 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    207
    Здраво женски, дали бледа црта на тест за овулација значи наскоро овулација или нема врска со тоа дека ќе биде за скоро, туку едноставно негативен е... ?

Прикачени фајлови:

На Honny му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Shekjer

Shekjer Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    742
    Рано е уште тек дооаѓа, продолжи да ги правиш додека не биде како контролната, кога ќе биде за 24 или 36 саата(отприлика) настапува овулација(fingers)(fingers)(fingers)

20. October20

October20 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    207
    Да да, знам дека е рано да настапи овулација, прашањево ми беше дали бледата линија значи дека дека е блиску овулацијата, бидејќи 7ми ден ми е од почеток на циклус, а се обидуваме да дознаеме дали овулацијата ми е веднаш после добиено, според претпоставката на матичен гинеколог... бидејќи до сега изгледа во заблуда сме биле според календар и според стандардна овулација како кај повеќето...