Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Sandra Stojanova

Sandra Stojanova Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320
    I endokrinologot i ginekologot mi go rekoa istoto

2. Sandra Stojanova

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320
    Milicka i endokrinologot i ginekologot mi go kazaa istoto deka poradi taa inverzija nemalo da dojde do bremenost ovoj mesec i tocno si dobiv denes na 27 mi den a pijam da i spironolakton i deksametazon od 0.5 i mi rekoa so klomifen ovoj mesec a za proodnosta valjda se dobri kanalite bidejki imam edno dete rodeno i imav pred pola godina spontan missed :)

3. Sandra Stojanova

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320
    Da i na eho se gledaat deka se policisticni jajnicite

4. Sandra Stojanova

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320
    Zenski vaka sega bev na pregled kaj ginekologot i endometrium 8.1mm a za ciklus nema mi dade dobroston da pijam 7 dena i posle 7 dena ke dobijam taka mi rece i ke pocneme so klomifen neznam veke sto e ova a vcera na 27 den od ciklus kako da dobiv i prekina nemam veke nisto ne razbiram sto se slucuva so mene nekoj so slicno iskustvo go prasav dali ima ovulacija mi rece ne gi vidov janicite samo ednometriumot :(

5. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.699
    Допаѓања:
    21.371
    Поглупав одговор немам слушнато, не ги видов јајниците, само ендометриумот. (facepalm) Ова е матичен гинеколог што те води или? Погоре видов ти пишале да одиш кај гинеколог за подпомогната репродукција, пошто ретко кој од матичните има доволно знаење на темава.

Слично како тебе пиев Циклопрогинова за да добијам, а од кога добив од 3 ден почнав 2x1 Кломифен, 5 дена. Мене ме водеше гинеколог специјалист, не матичниот. Индивидуално е како ќе реагираш на Кломифенот. Јас имав среќа, ти посакувам многу среќа и на тебе. (fingers)

На IRBBB, Sandra Stojanova, MarijaMi90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Sandra Stojanova

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320
    Да да баш така ми рече ти кај кој доктор одеше мене ми е матичен Бојан Митановски препорачајте ми и ќе појдам јас сега треба да пијам добрастон 7 дрна 2х1 и после ќе сум добила и од кога ќе добијам кломифен од 3 ден 1х1 до 7 ден :(

7. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Policisticnite jajnici ne dozvoluvaat da se dobro regulirani ciklusite. I jas gi imam i posleden pat koga dobiv, dobiv so primolut nor, me preskokna cel mesec ciklusot, toa mi se nemase sluceno nikogas do sega, a kako sto kaza doktorot sprema izgledot jajnicite mi bile strasno policisticni i se cudese kako do sega sum imala redoven ciklus.
    Endometriumot i mene mi bese strasno zadebelen i poradi toa pravev nekolku pati test b-hcg preku krv, ama nemase nisto od strana bremenost, se istenci otkako mi zavrsi menstruacijata.

8. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.699
    Допаѓања:
    21.371
    Јас одев кај др. Снежана Стојковска во Ремедика. Кој и специјалист да го избереш нема да згрешиш. Пробај месецов кога веќе ти е даден Кломифен од матичниот, можеби ќе бидне од прва и ќе немаш потреба од друг доктор.

9. Sandra Stojanova

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320
    Ajde ke vidam utre ke go pocnam dobrastonot i da dobijam i so klomifen pa kako e gospod nikoj

На Ceneva и MarijaMi90 им се допаѓа ова.
  10. skokotlivka83

skokotlivka83 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    288
    Здраво на сите.
    Бидејќи темата за тестови за овулација не е толку активна ,пишувам тука.
    Дали тестов значи дека ми се ближи овулација или веќе имам овулација?

Прикачени фајлови:

11. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Треба да се со ист интензитет двете линии за да е позитивен ова значи или дека се ближи или туку што поминал пикот. Тестирај се пак утре во исто време.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    2.683
    Плакенил дали некој знае кај може да се најде. Се јавив во 200 аптеки

13. skokotlivka83

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    288
    Во упатството пишува 2 пати во денот може да се тестира. Дали вечер пак да го повторам или да чекам до утре?

14. skokotlivka83

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    288
    Јас завчера барав ,нема никаде. Немаат увоз

15. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Можеш и вечер ако имаш доволно тестови за подолг период. И се препорачува поручек да се прават тестовите.

16. A.a.gj

A.a.gj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    628
    Да побарате во аптека Берна во Чаир?
    Таму обично има многу работи што ги нема во другите аптеки.

17. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Здраво девојки, направив тест не издржа срце јуначко, а треба да ми дојде за 3-4 дена, и беше негативен. На него пишува 6 дена пред менс. и верувам дека ако имаше нешто ќе покажеше. За разочарувањето што да ви зборувам, милиони одложени планови, одбив супер работно место, зошто си велев ќе биде, ама не бидна. Мразам лажни надежи. Другарка ми забремени на прв пат. Другата дури се думаше дали и е дечкото за озбилно, он и направил дете. И сега сум песимист, сега мислам може нема да биде никогаш кај мене. Имам 34 кога ќе биде? Од кај ви сила се прашувам и восхитувам. Поздрав до вас. Сакав само да си ја поделам маката.

На Jana06, deadej, tina2018 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Здраво!
    Ако ти кажам дека те разбирам, ќе ми веруваш?
    Но, треба да направиш неколку нешта прво, и се ќе ти изгледа на тебе самата полесно. Прво, престани, ама одма да споредуваш...Тоа е бунар без дно... јас имам 33, сега забременив по прв пат, па што? Се обидував долго, не можев, ама не споредувај. Ништо не ти ја јаде душата како "ејј не ни планираа а ќе имаат бебе".. колку роми со по 4 деца излегувале од гак, додека сум плачела на клупите долу, и? Никому не носи тоа добро, а најмалку тебе. Прифати се самата. Ослободи се од тој товар и притисок. Целата борба натаму е неверојатно лесна кога ќе престанеш да споредуваш.
    Сега сум 19+6, 24/7 лежечка бременост. Има трудници што одат на ручек, на фризер, со пријателки. Но, знаеш што? Не би се сменила мене, и него, за ништо на светот. Само да е добро.
    Ти посакувам,лесни мисли и уште полесни 2 црти!

На Stressed Out, malecko87, curlyhair и 26 други им се допаѓа ова.
  19. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    673
    Допаѓања:
    657
    Почекај до ден за добивање, прерано си го направила тестот. Не знам колку време се обидувате, но како што можеш да видиш во темава, првични испитувања за тебе се хормони на 3 ден од циклус, тромбофилија и за партнерот спермограм и спермокултура. Најважно од се, е да те води стручен гинеколог на кој можеш да му веруваш. Ако се добри горенаведените испитувањата, се препорачува да се направи хсг -проодност на јајцеводи и доколку и тоа е ок, се убрзува забременувањето со кломифен или со некоја друга таква терапија. Немам пиено, но верувам дека ќе те упатат повеќе форумџиките на кои им бил препишан.

На A.a.gj, Honny и Ceneva им се допаѓа ова.
  20. A.a.gj

A.a.gj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    628
    Прво,главата горе и молитви кон Бога.. немој да се споредуваш со никој.. јас сум помала од тебе имам 24год,сопругот има 31.
    Досега имам 2 операции на дојка (и за двете никој не ми гарантираше дека тоа што ќе го извадат ќе биде бенигно или малигно),на мои 24год. 2 години се обидувам да забременам по природен пат сите парови од нашето друштво имаат деца без проблем,јатрвами остана од прв пат неочекувано..кога дознав за неа признавам имав тежок период но траеше само 1 вечер,не од љубомора него од бес зошто сите лоши работи мене ми се случуваат.Нејсе,се помирив со тоа и бескрајно се радував за нив .. по некое време јатрвата имаше спонтан..никогаш нема да си простам за таквата реакција кога дознав дека е бремена .. светот ми се руши врз глава секој пат,ама никогаш не си викам еве овој има камо јас да бев на нивно место .. откажување нема .. секоја планина со своја тежина.Направени се сите испитувања.. спермограм,ХСГ,се е во ред само полицистични јајници имам ..пред 10 дена правев инсеминација,се молам на Бога да биде успешна,но и да не е ќе продолжам и ќе се надевам додека сум жива.. поминав мн тешки периоди во животот но овој е најтешкиот,верувај те разбирам како ти е ...

Последна измена: 6 март 2021
    На curlyhair, Keri, deadej и 10 други им се допаѓа ова.