Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.699
    Допаѓања:
    21.371
    Тестот може да е прерано направен. Ама ете и да не е така..и да е стварно негативен имаш право да тагуваш, како што сме тагувале сите во темава безброј пати. Но! Мораш да го смениш mind set-от!

Знам колку е болно да ги гледаш сите од твоето блиско опкружување како успеваат, навидум лесно, во нешто за кое што ти копнееш. Поминав низ тоа, јасно ми е. Додека јас ги решавав сите мои проблеми, ко за инат стално излегуваше некоја нова бремена девојка во моја близина. Колку ми беше мило за нив, уште повеќе ми беше криво за мене и сопругот. Тоа е очигледно природна човечка емоција.

Споредувањето мене лично нигде не ме однесе. Успеав дури тогаш кога ги земав работите во свои раце и решив да се борам со сите сили без да се споредувам со другите. Тешко е знам, но едноставно таков пат ни бил одреден да чекориме.

Немој секогаш да веруваш во приказните што ги кажуваат тие околу. Тргни од сама себе, на колку луѓе искрено им имаш споделено дека се мачите за бебе? Верувај ми луѓето не се искрени на оваа тема и многу често ги прикажуваат работите поинаку.

Како и да е, живееме во напредно време. Постојат многу проблеми, но за среќа и решенија на истите. Работите во животот не одат по план и сценарио, не е филм, реалност е.

Доколку не си била на преглед време е да појдеш, ти посочиле погоре што се треба да испиташ. Освен тоа, мислите пренасочи ги во надеж и верба, наместо песимизам. Верувај ми полесно ќе ти биде, бев таму..знам како е. Со среќа и ти посакувам што поскоро остварување на сонот.

На malecko87, deadej, Larahappy и 15 други им се допаѓа ова.
  2. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    1.883
    Првата бременост направив 4 дена пред да ми доцни беше негативен тестот после 5 дена доцнење добив позитивен тест не се разочарувај.
    Скоро поголемиот дел од нас поминале низ тежок период и јас не сум сакала бебе да видам после спонтаните абортуси.Борбата е тешка кога тогаш и ние ќе имаме радос во нашите раце.

На Sandra Stojanova, A.a.gj и Honny им се допаѓа ова.
  3. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.462
    Jas imam 33 vo oktomvri i jas 34. Sum se nasla i vo tvoja situacija poradi opkruzuvanjata, site od moite vrsnici imaat po dve decinja da im se zivi i zdravi. Snaata koga bese bremena i ke i go videv stomakot cuvstvuvav neznost no i plackata mi bese na nosot. Mnogu ubavo te razbirame mnogu od nas. No nema otkuzuvanje, tesko e odis po bolnici pravis ispituvanje i se prasuvas koga ke bide, zosto mene ova mi se desava i red drugi misli vo glavata. Oslobodi se od tie misli, jas iskreno neznam kako ama od tie misli se oslobodiv, se pomiriv deka treba da odam po podolgiot pat do celta ama ne se otkazuvam i ke uspeam eden den, togas koga mi bil zapisan denot. Imaj verba i pozitivna misla zosto toa pomestuva planini. Tuka sme nie da te podrzuvame i koga ti e tesko sekoj pat mozes da napises i ke ti dademe sila. Pozdrav i samo hrabro napred.

На deadej, Тиффани^^^, IRBBB и 7 други им се допаѓа ова.
  4. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    20.128
    Како бе сите ваши пријатели имаат деца? Пријателите се генерација на сопругот или твоја? Јас не знам дали на друга планета живеам, ама јас имав само 2 пријателки од 15 што имаа деца на твои години и тоа кај едната беше непланирана бременост. Премлади сте, моиве пријателки што добија дечиња на 32-3 сега викаат може требаше порано, ама јас и да се вратам назад не би толку рано и покрај ова што сега ми се случува, да се борам со неплодност и да губам време во тоа. Искрено мислам дека сте премлади за да имате вакви грижи, ехе на 24 јас ни дечко немав. Искрено кога те прочитав прво дека имаш 24 се почуствував малку како што се чувствуваме кога ќе дознаеме дека некоја пријателка или познаничка е бремена додека ние се обидуваме. Ете толку многу сте во предност со годините, мислам дека го имате целото време на светов за да ја добиете оваа битка. А после тоа прочитав за твоите операции и сфатив дека сите водат битки за кои не сме свесни. И ете повторно ми се потврди тоа за коешто зборуваме, дека не треба никогаш да се споредуваме затоа што никогаш не ја знаеме приказната на другиот до крај. Браво за тоа што си го поминала и биди горда на себе што си толку силна. Кога тоа си го поминала за ова биди сигурна дека ќе дојде вака или онака. Немате некој сериозен проблем и дај боже да ти биде успешна инсеминанцијата и да не израдуваш со 2 цртички за брзо.
    P.S. Знам дека желбата за бебче ако ја има е голема и на 24 и на 34, да не бидам погрешно сфатена :inlove:

Последна измена: 7 март 2021
    На marijamarkoska, A.a.gj, Ceneva и 2 други им се допаѓа ова.
  5. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    20.128
    Првите неколку месеци се најтешки, најинтересен е првиот, одбиваш пиво, ти се чини дека ти се лоши, а тоа е уште мн рано за мачнини од бременост, леле кога ќе се сетам, па не седев надвор ако задувало, да не поднастинам :) Споредбите знам дека не е лесно да не ги правиш, ама само тебе душата ќе ти ја изедат. А и не знаеш кој колку се обидувал, навистина. Освен тоа не значи дека ти ќе чекаш, само 2 месеци се обидувате, премалку е тоа. Ако си имала некој проблем за којшто знаеш дека може да е причина да имаш проблем со плодноста, почни со испитувања. Ако немаш може да почекате уште малку, ама ништо не те кошта хормони да испиташ и спермограм да се направи за почеток. Добро пап и брисеви секако, на ехо да те видат, може да одиш на фоликуметрија да видиш дали имаш правилни овулации. Ако има проблем почни да го решаваш, не одлагај, ако нема навистина олабави се, 2 месеци не се ама баш ништо. А може и тестот да е порано направен. Ќе биде секако, наоружај се со позитивни мисли и не се обесхрабрувај толку брзо :inlove:

На IRBBB, Ceneva, Honny и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. A.a.gj

A.a.gj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    628
    Да,малку лошо сум се изразила,јас сум најмала во друштвото останатите парови се генерација приближна на сопругот..верувам дека имаме време но знаете,проблемите не ги бираат годините ..но не се откажувам,јас знам психички да паднам често-тоа можеби е резултат на претходните проблеми и операции,но сопругот за оваа работа е по стабилен и не ми дозволува да запаѓам,што тоа е добро ... Ти благодарам многу :l:
    Дај боже сите да си дочекаме две цртички во најскоро време:l::l:

На kostovaivana, IRBBB, Slonce91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    20.128
    Во право си дека проблемите некогаш за жал не ги бираат годините и кога човек е соочен со нив многу побрзо созрева и сфаќа колку може да биде силен кога тоа му е единствена опција. Многу убаво знам дека негативното искуство од порано ни влијае на очекувањата, прави да имаме помалку верба во сопственото тело и дека нас може да ни се случат убави работи....ама ти посакувам најискрено многу брзо да ти се оствари желбата и тебе и на сите во оваа група и во вонтелесно и да се увериш во спротивното :inlove: Се надевам не бев ни јас погрешно сфатена.

На A.a.gj и Sandra Stojanova им се допаѓа ова.
  8. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    1.056
  9. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    715
    Мила без позитивна верба нема да стигниш до целта.
    Како зрачиш така привлачиш. А позитивната енергија доаѓа најпрво од мислата.
    Незнам дали ме прочита погоре, ние се обидувавме скоро година, јас пред 1.5 год имав спонтан, оттогаш пореметен циклус и хормони. Сопругот со 3 дијагнози на спермограм. Нит јас нити тој земавме терапија.Зошто?Затоа што бев убедена, ама убедена деќа ќе дојде само по себе. И дојде. Иако гинеколози тврдеа спротивно.
    Една членка убаво погоре ти пиша, менувај mind set. Јас слушав медитации, афирмции... Прави се што ќе ти помогне да ја репрограмираш таа негативна перцепција. И ќе видиш, ќе се смени се. Со среќа :l:

На Rozevata, happygirl, A.a.gj и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    635
    Дами најпрво Среќен празник 8ми Март, сите да си видиме две цртички побрзо,:inlove:
    Случајно ми излезе едно видео жена докторка по акупунктура,за да ги стимулирате јајниците секој ден да се масирате доле, цела рака зближете ги прстите и под папокот 5 прста на тоа место блага масажа секој ден по минута две. Гледав и коментари се покажало корисно :inlove:

На Bebce1, curlyhair, Anatema и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.462
    Sreken 8 mart dragi feminki. Site sto ste ja ostvarile celta da odi so lesno. A nie sto se trudime da videme dve crtki da ni se ostvari sonot sto pobrzo. Pozdravce i imajte ubav den :hug::f::l:

На Bebce1, Anatema, Lina-Detelina и 5 други им се допаѓа ова.
  12. A.a.gj

A.a.gj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    628
    Таман работа,овде сме да си ги кажеме нашите искуства и да си помогнеме колку што можеме .. среќен празник :l::f:

На MarijaMi90 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sandra Stojanova

Sandra Stojanova Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320
    Мили мои прво Среќен 8 ми Март сакам да ве прашам јас пијам дабростон нели за да добиев циклус е сега ми е денес 4 ти ден а имам кафено како е можно ова имал ли некој вакво искуство ?

14. Sandra Stojanova

Sandra Stojanova Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320
    Денес ми е 4 ден со пиење на дабростонот и нели од кога ќе ги испијам 7 дена после тоа треба да почне крварењето докторот ми беше прва смена не можам да го прашам.

15. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.462
    Devojki ili jas nesto pogresno pravam ili mojava maticna e totalen haos.... Ja prasuvam vo vrska so ureoplazmava dali treba i partnerot da se testira, mi veli pa neka si napravi spermokultura da se vidi, i spermogram. I tuka ja prasuvam ako ja ima bakterijta da ne uticuva na spermogramskata slika posto ovde procitav deka moze da ne bide bas najdobar spermogramot poradi prisustvo na bakterijata, normalno ako ja ima. Mi veli na toa, nema vrska ne e tocno toa neka si gi napravi dvete spermokultura i spermogram zaedno. Veke neznam sto da mislam ima mnogu kiksovi so mene taa napraveno sto veke neznam ni kolku mozam da i veruvam. Ziveam vo malo mesto deficitarni sme so ginikolozi. Vo gradovite vo blizina, tie sto se dobri doktori se prepolni nemaat mesto za novi pacienti, a realno mi treba maticen za bilo kakov upat, brisevite itn. I zatoa se uste sum kaj nea.
    I veke neznam sto da pravam i kaj da se obratam. Mi se idi da fatam da si odam non stop na privatno za bilo kakvo ispituvanje barem kazuvaat kako sto e i ti objasnuvaat se ubavo i detalno.
    Si se zalam ama tolku mnogu me iznervira taa nejzina reakcija demek sto me prasuvas gluposti. :(

16. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Нека наорави сопругот спремокултура. Ама ако кј тебе ја има најчесто двајцата партнери се лекуваат, затоа што ако се излечиш ти а тој не пак ќе ти ја пренесе и обратно ккао магичен круг. Па потоа спермограм ако е чиста спермокултурата. Да не си оравите стрес непотребно. За матичната нека ја , ама ако не и веруваш прави си консултации и преглед на приватно кај неа само за упати за дополнителни испитувања оди и готово.

17. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.462
    Pa i jas toa i go rekov neli e podobro da se vidi dali ja ima bakterijata ako ja ima da se tretira pa koga ke ja uscisti da se pravi spermogram. Da vidis kako samo me pogledna jas ne razbiram sto me prasuvas ti mi veli toa se gluposti. A i toj nema vrska so tvojata ureoplazma. A jas procitav deka e seksualno prenosliva i ispadna bas kako jas nisto ne razbiram. Dvete zaedno da gi napravi. I si pokutiv. Si velam dzabe ke i vozvrakam koga nitu se tera nitu se vodi.

18. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Па има доктори кои мислат дека се знаат, и дека нема пациентии кои знаат да се информираат.... Не се замарај со неа ако можеш терај преглед и кај приватен кај неа само за упати и терапија на рецепт. Затоа велат има доктори и доктори...

На MarijaMi90 и Ceneva им се допаѓа ова.
  19. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    20.128
    @Ceneva ич не се замарај со матичната, не се тие толку специјализирани за нашите проблеми, ваљда што за ова би требало да се. Тие си прават ехо, брисеви, пап, си водат бременост, сакаат што помалку комплицирано и чиста сметка. Можно е маж ти да ја нема бактеријата, ама нели убаво е да провери. Јас пак ќе ти речам, еве прашај во вонтелесно, таму се секогаш поинформирани, мислам дека ја нема уреаплазмата во спермокултура. Мислам за тоа треба посебен брис. Може најубаво на уролог маж ти да оди, да му земат брис и испитајте тоа за него. На спермограмот мислам дека може да влијае било која бактерија, зошто сум видела многу случаи на форумов кога имало бактерија, па полош спермограм, мислам посебно на морфологијата влијае, ама може и на др работи, па откако ќе се излечи бактеријата, после 2-3 месеци повториле, подобар. Јас тоа ти го спомнав само за да знаеш ако нешто е така, да не се секираш многу, дека нареден пат ќе биде подобар. Ама може ќе му биде и супер, ние сме почувствителни на бактериите, кај мажите не влијаат секогаш. Спермогенезата се создава некаде 72 дена пред да направите спермограм. Значи ако направи маж ти сега, тоа ќе е сперма произведена пред 72 дена. Не и се нервирај на матичната, ама кога ќе е за нешто посериозно, ќе ја баталиш, кај специјалист ќе си одиш. За упати и вакви основни прегледи чувај си ја, ако немаш мн избор во градот кај што си. Жал ми е што вака се нервираш, ама знај дека ова не е некој посебен проблем, ќе си се среди се, не се нервирај толку за една уреаплазма. Ехе какви бактерии има, таа е бенигна, само некогаш бара појака терапија за да се искорени. :inlove::inlove::inlove:

На tina2018, Ceneva и IRBBB им се допаѓа ова.
  20. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.462
    Fala na napisanoto, i ne se nerviram za bakterijata ama ic ke se sredi toa. Me iznervira sto zavrsila medicina, stanala ginikolog a koga ja prasav dobro neli treba i velam i partnerot da se ispita da dade bris sepak seksualno prenosliva e, ako ja ima ke si pravime na ti daj mi. Me pogledna kakov e toj bris me prasa. I velam bris od ureter... I toa li ima ? .... Nemozev da si poveruvam na usite sto slusam pa treba da se zasrami, pa taa ako e doktor za zeni, ama za da stigni do tamu studirala opsta medicina i opfatila se i nesmee toa da pomisli da me prasa. Si steknuval doverba vo lekarot, poveke od 10 god sum kaj nea mozi 15, i vcera taa doverba ja snema za del vo sekunda.... Kako i da e da ne ve optovaruvam so mojava prikazna, sega mi ama bas seedno sto zboruva taa nie ke si terame kako sto treba, a ne nejze da ja slusame kako do sega. Pozdrav i fala na podrskata.

На MarijaMi90 и Anatema им се допаѓа ова.