Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.989
    Допаѓања:
    8.460
    P.S. mislenje za Nikola Madzunkov ( Poliklinika Martini Strumica) ? Ima raboteno izgleda na Gak vo Skopje ama toa ne sum sigurna. Negde vo sk ima raboteno pa sega otvori svoja poliklinika.

2. Sandra Stojanova

Sandra Stojanova Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320
    Докторот е топ мене ме породи со првото детенце на клиника работеше сега си отвори своја поликлиника во Струмица јас имам многу големо мислење за него а жена му е на клиника на операции Кате Маџункова и она е многу добар доктор. Топло ѓи препорачувам :)

На KonstantinaM и Ceneva им се допаѓа ова.
  3. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    634
    На 13ти треба да не ми дојде, знам дека нема ништо бидејќи докторката ми кажа дека или ке немам овулација или ке биде доцна, но сеа имам некои болки во јајници како менструални, ама не сакам да пијам ефридол да не случааајно се десило некое чудо..

На Ceneva и dipsidipsidipsi им се допаѓа ова.
  4. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.160
    Допаѓања:
    6.810
    И јас пак да се пријавам, вчера требаше да добијам, од симпроми ама баш никакви ни болки ниту гради ме болат ниту сум омалаксана баш сум полна со енергија :D

ќе чекам до петок ако не добијам правам тест :inlove:

На Campanula, Feddy, Bella_Stella и 14 други им се допаѓа ова.
  5. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    ДЕЧКИ ке ве молам за мислење, добив рез од хормони гинекологот ми вика ок ми се, ама инсулинот ми е на долна граница, а фсх и лх ми се на средина и имаат слична вредност. Ок е тоа?

6. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    20.128
    Ок е, по правило треба фсх да е повисоко од лх барем малку, ако се правени на 3 ден од циклус, ама ако се горе долу тука и лх да е малку повисоко нема гајле. Колку ти се тебе? Инсулинот идеално е да е од 5-7 така нешто, ама подобро низок од висок. Немам мн искуство со тоа :)
    @Anturium и јас сум во идентична ситуација како тебе :D Само што месецов не ми одговара да сум забременала, заради терапијата што ја пијам. Ај со среќа нека ти биде, одиме напред :inlove:

На Anturium му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    ФСХ 6,02 А ЛХ 6,60, Инсулинот 6,5 а мин е 6ка... ајде и на тебе па ке биде белким во брзо:inlove:

8. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.160
    Допаѓања:
    6.810
    Ајде нека биде и кај двете :inlove:

На Sandra91 и MarijaMi90 им се допаѓа ова.
  9. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    20.128
    Јас кај што сум испитувала инсулин долната граница секогаш била пониска. Ок се резултатите, идеално ќе беше фсх да е малку повисоко, ама и вака се добри.

На Sandra91 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.699
    Допаѓања:
    21.370
    Многу добар доктор, првиот скрининг го правев кај него. И пред бременост одев, тој ми сугерираше да ја проверам тироидната и се посомнева на проблен со неа, кога матичниот ми викаше ништо не ти е.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    фала ти :*

12. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.479
    Допаѓања:
    22.813
    Ај совет за тестовите за овулација, во темата пишав, ама и од вчера прашањето не ми е одговорено. 9ти ден од циклус
    IMG_20210311_111334.jpg
    Да правам вечер пак или да правам утре во исто време?

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.989
    Допаѓања:
    8.460
    Ke pojdam ovoj mesec kaj nego da vidam sto ke mi kaze toj, a maticnava ke ja cuvam samo za brisevi i upoti. Za drugo nisto poveke ne sakam da ja slusam :). Pozdravce :hug::l:

На MarijaMi90 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  14. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.699
    Допаѓања:
    21.370
    Утре во исто време. Во периодот од 12 до 20ч. со концентрирана урина, без течности и мокрење 2 - 3 саати пред тестирањето.

На Цвет88 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Nanooo

Nanooo Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    77
    Zdravo devojki
    Pravev hormoski status testesteronot mi e mnogu visok ginekologot mi prepisa diane 35 ispiv 1 doza sea cekam da mi dojde pa da pocnam so 2 doza
    Vekje 2 godini se obiduvame za bebence no nisto
    Dali imate iskustva so diane 35 i dali posle toa ste ostanale bremeni

16. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.346
    Допаѓања:
    3.081
    Здраво девојки, можеби прашањево не е за тука но гледам темата е најактивна, минатата година во септември имав миссед, на брисевите покажа дека имав кламидија па со терапија ја средив правев контролен брис беше негативен, потоа продолживме со обиди но последниве неколку недели ми се појави жолто-зелен исцедок па и пишав на матичната и ми кажа да земам вагиналети Мелиора, денес ми се појави како бледо-кафена крв на бришење па се сомневам дека е имплантација бидеќи е рано за менструација треба да добијам на 18 .. па дали би наштетиле ако има нешто, веќе ми е страм на матичната да и пишувам за се :(

17. October20

October20 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    207
    Женски, дали ова е веќе позитивен тест на овулација?

Прикачени фајлови:

18. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    да, кога е иста боја со контролната или појака позитивен е , ако е послаба тогаш не е

На October20 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    20.128
    Колку висок? Не беа Диане како контрацептивни, да не можеш да забремениш додека ги пиеш? Ако ти е тој висок, испитај ги и андростендион и дхеа, па со резултатите оди на ендокринолог, а не кај матичен гинеколог. Или барем специјалист за плодност. Ендокринологот најверојатно ќе ти препише спиронолактон. А да ги повториш уште еднаш ако ти е мн висок резултатот? На др место? Јас еднаш добив погрешен резултат баш за него. Циклусот како ти е, редовен е? Може во хормоните да се крие проблемот што не доаѓа до бременост, провери ги пак и разговарај со некој постручен.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    634
    Јас изгледа и овој месец ќе добиам, почнаа да ме болат јајниците и градите интензивно, и имам многу бело прање, 3 месеца ништо, знам дека е малку но можеби порано треба да почнам да работам на тоа што е проблемот, многу се разочарувам. На ништо друго не мислам освен на тоа.
    Можете ли да ми ја кажете процедурата, што се треба да се испита и се у врска со тоа. Само еден гинеколог има овде и НЕМАЛА време за објаснување.. Се е гужва