Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Ceneva

Ceneva Форумски идол

P.S. mislenje za Nikola Madzunkov ( Poliklinika Martini Strumica) ? Ima raboteno izgleda na Gak vo Skopje ama toa ne sum sigurna. Negde vo sk ima raboteno pa sega otvori svoja poliklinika.

2. Sandra Stojanova

Sandra Stojanova Истакнат член

Докторот е топ мене ме породи со првото детенце на клиника работеше сега си отвори своја поликлиника во Струмица јас имам многу големо мислење за него а жена му е на клиника на операции Кате Маџункова и она е многу добар доктор. Топло ѓи препорачувам :)

KonstantinaM and Ceneva like this.
  3. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

На 13ти треба да не ми дојде, знам дека нема ништо бидејќи докторката ми кажа дека или ке немам овулација или ке биде доцна, но сеа имам некои болки во јајници како менструални, ама не сакам да пијам ефридол да не случааајно се десило некое чудо..

Ceneva and dipsidipsidipsi like this.
  4. Anturium

Anturium Популарен член

И јас пак да се пријавам, вчера требаше да добијам, од симпроми ама баш никакви ни болки ниту гради ме болат ниту сум омалаксана баш сум полна со енергија :D

ќе чекам до петок ако не добијам правам тест :inlove:

5. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

ДЕЧКИ ке ве молам за мислење, добив рез од хормони гинекологот ми вика ок ми се, ама инсулинот ми е на долна граница, а фсх и лх ми се на средина и имаат слична вредност. Ок е тоа?

6. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Ок е, по правило треба фсх да е повисоко од лх барем малку, ако се правени на 3 ден од циклус, ама ако се горе долу тука и лх да е малку повисоко нема гајле. Колку ти се тебе? Инсулинот идеално е да е од 5-7 така нешто, ама подобро низок од висок. Немам мн искуство со тоа :)
    @Anturium и јас сум во идентична ситуација како тебе :D Само што месецов не ми одговара да сум забременала, заради терапијата што ја пијам. Ај со среќа нека ти биде, одиме напред :inlove:

Anturium likes this.
  7. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

ФСХ 6,02 А ЛХ 6,60, Инсулинот 6,5 а мин е 6ка... ајде и на тебе па ке биде белким во брзо:inlove:

8. Anturium

Anturium Популарен член

Ајде нека биде и кај двете :inlove:

Sandra91 and MarijaMi90 like this.
  9. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Јас кај што сум испитувала инсулин долната граница секогаш била пониска. Ок се резултатите, идеално ќе беше фсх да е малку повисоко, ама и вака се добри.

Sandra91 likes this.
  10. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Многу добар доктор, првиот скрининг го правев кај него. И пред бременост одев, тој ми сугерираше да ја проверам тироидната и се посомнева на проблен со неа, кога матичниот ми викаше ништо не ти е.

Ceneva likes this.
  11. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

фала ти :*

12. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Ај совет за тестовите за овулација, во темата пишав, ама и од вчера прашањето не ми е одговорено. 9ти ден од циклус
    IMG_20210311_111334.jpg
    Да правам вечер пак или да правам утре во исто време?

thelittle17 likes this.
  13. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Ke pojdam ovoj mesec kaj nego da vidam sto ke mi kaze toj, a maticnava ke ja cuvam samo za brisevi i upoti. Za drugo nisto poveke ne sakam da ja slusam :). Pozdravce :hug::l:

MarijaMi90 and Bella_Stella like this.
  14. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Утре во исто време. Во периодот од 12 до 20ч. со концентрирана урина, без течности и мокрење 2 - 3 саати пред тестирањето.

Цвет88 likes this.
  15. Nanooo

Nanooo Истакнат член

Zdravo devojki
    Pravev hormoski status testesteronot mi e mnogu visok ginekologot mi prepisa diane 35 ispiv 1 doza sea cekam da mi dojde pa da pocnam so 2 doza
    Vekje 2 godini se obiduvame za bebence no nisto
    Dali imate iskustva so diane 35 i dali posle toa ste ostanale bremeni

16. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Здраво девојки, можеби прашањево не е за тука но гледам темата е најактивна, минатата година во септември имав миссед, на брисевите покажа дека имав кламидија па со терапија ја средив правев контролен брис беше негативен, потоа продолживме со обиди но последниве неколку недели ми се појави жолто-зелен исцедок па и пишав на матичната и ми кажа да земам вагиналети Мелиора, денес ми се појави како бледо-кафена крв на бришење па се сомневам дека е имплантација бидеќи е рано за менструација треба да добијам на 18 .. па дали би наштетиле ако има нешто, веќе ми е страм на матичната да и пишувам за се :(

17. October20

October20 Истакнат член

Женски, дали ова е веќе позитивен тест на овулација?

Attached Files:

18. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

да, кога е иста боја со контролната или појака позитивен е , ако е послаба тогаш не е

October20 likes this.
  19. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Колку висок? Не беа Диане како контрацептивни, да не можеш да забремениш додека ги пиеш? Ако ти е тој висок, испитај ги и андростендион и дхеа, па со резултатите оди на ендокринолог, а не кај матичен гинеколог. Или барем специјалист за плодност. Ендокринологот најверојатно ќе ти препише спиронолактон. А да ги повториш уште еднаш ако ти е мн висок резултатот? На др место? Јас еднаш добив погрешен резултат баш за него. Циклусот како ти е, редовен е? Може во хормоните да се крие проблемот што не доаѓа до бременост, провери ги пак и разговарај со некој постручен.

IRBBB likes this.
  20. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Јас изгледа и овој месец ќе добиам, почнаа да ме болат јајниците и градите интензивно, и имам многу бело прање, 3 месеца ништо, знам дека е малку но можеби порано треба да почнам да работам на тоа што е проблемот, многу се разочарувам. На ништо друго не мислам освен на тоа.
    Можете ли да ми ја кажете процедурата, што се треба да се испита и се у врска со тоа. Само еден гинеколог има овде и НЕМАЛА време за објаснување.. Се е гужва