Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.699
    Допаѓања:
    21.369
    Епа треба да провериш. После 2 години неуспешни обиди и те како треба да си на чисто дали се проодни каналите или не. Во спротивно и се друго да е ок, ако тие не се, џабе губиш време. Според мене прво на список тоа треба да ти биде.

На Sandra91, fana и MarijaMi90 им се допаѓа ова.
  2. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    20.128
    @Vekiiii124 @Sandra91 @Miiaa98 вирак или тој последниот чај што го спомна е исто што и бисерок мислам и јас го нарачав од една страна на фејсбук

https://www.facebook.com/organskahrana.mk/photos/a.2280358402068198/2796350767135623/
    Има и број на фб страната, изработува и уште една тинктура од бисерок која е поделотворна конкретно за миоми. Исто има и едни две смеси, едната за женско, другата за машко либидо, наводно едната помагала за регулирање на хормони, подобрување на јајце клетките, машката за зголемување на тестостеронот и за подобрување на спермогенезата. За матичен млеч па читав во една книга дека и покрај мислењето дека помага, може дури и контра да делува, ама еве не знам. Јас сега ќе ги почнам овие, а имаше една членка во вонтелесно којашто забремена природно после оваа тинктурава за бисерок, а баш имаше специфична ситуација. Ама таа си земаше и др суплементи и дали е тоа во прашање, не знам, сигурно не е само до бисерокот, ама вреди да се проба, зошто да не. Човекот е мн љубезен, а не е ни скапо воопшто, 300 ден е тинктурата, другиве се исто така околу 400 така нешто, не памтам точно.

На Miiaa98 и Sandra91 им се допаѓа ова.
  3. Nanooo

Nanooo Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    77
    Kolku kosta toa i dali moze kaj maticen da se napravi bidejki mojot maticen ima i za pap test i za se ostanato

4. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.699
    Допаѓања:
    21.369
    На државно во ГАК мислам дека можеш, матичните не прават. Исто и по приватните клиники прават, можеш и таму. Цена не знам, нека сподели некоја членка што има искуство.

5. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    20.128
    Во Гак, Систина, Плодност и кај Толовски. Гак ефтино, ама не знам, мислам дека можно е да се постари апаратите и да чекаш мн за резултати, околу 2 недели. Во Систина е 6100, кај Толовски 4200 или 4500, Плодност 7000. Приватно ако правиш резултати ќе добиеш за 20 минути. Мислам дека Систина имаат најубави апарати и даваат најчисти снимки, веројатно и Плодност. Кај матичен сигурно нема.

6. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    баш и ја сакав да испитам следно тоа, за да се стигне до државно испитување треба пап брисеви и хормони

7. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.699
    Допаѓања:
    21.369
    Не знам тоа, како што знам јас треба само брисеви и седиментација. Зошто хормони?

8. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.989
    Допаѓања:
    8.460
    Za HSG snimanje samo cisti mikrobioloski brisevi i sedimentacija na krvta. Mene na preporakata od gak mi pisi samo za mikrobioloski brisevi cisti najverovatno zatoa sto sedimentacija tie ti ispituvaat pred snimanje.

9. Vekiiii124

Vekiiii124 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    5
    Ти Благодарам Мила

На MarijaMi90 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    634
    Да се пријавам јас, нели требаше да ми дојде вчера, но ништо еве и денес ништо, имам отечени и болни гради, брадавиците не знам дали се како за бременост или не, стомакот ме болеше вчера денес не, не знам дали е бидејќи фебруар беше краток месец дека на 30 дена ми иде, не знам шо да мислам, некако и ме пече додека мочкам, некоја инфекција пак ваљда. Виа денови и тахикардија имам се нервирам мислам без воздух сум.
    А да се надокнадам и имам многу пеоѕирно бел секрет варира

Последна измена: 14 март 2021
    На Cherry blossom89, Ceneva и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  11. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    1.056
    Ајде и јас да се пријавам .. еден ден ми доцни како што сметав ,од симптоми немам ништо , малку температура од време на време .. држете среќа !

На Miiaa98, Stressed Out, Cherry blossom89 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    634
    Со среќичкаа, туку дали сметаш и на тоа дека фебруар пократок месец?

На pikabu5 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    1.056
    Да мила ❤️

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.989
    Допаѓања:
    8.460
    Sega neznam dali e kaj sekogo taka, imam bratuceda primeti uste odma koga ostana bremena zatemnuvanje na bradavicite. Kako i da e pocekaj uste nekoj den i napravi test a dotogas opusteno. I cekame daj boze ubavi vesti

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. unicornstar

unicornstar Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    201
    Zdravo devojki
    Dolgo čitam i da spodelam moe iskustvo i da prasam nesto
    Posle dolgo vreme borba so endometrioza konecno pred edna nedela pravev laparo i histero ,odlično se oporavzvam i utre ke odam da mi gi izvadat koncite.
    Dali nekoja imala iskustvo so istovo i posle kolku vreme zabremenile

16. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Кој степен на ендометриоза го имаше? Што опериравте поточно?
    Јас имав ендометриозна циста што беше многу мала 2.5 цм и не ја сметаа како пречка за бременост,другото бев чиста без атхезии и слично,се оперирав по моја волја за да ги тргнам сите можни препреки пред ин витро,пробувавме после лапарото природно уште околу 6 месеци и сепак завршивме со ин витро.
    Тебе што ти велат докторите?
    Ти посакувам полесен пат од мојот.

На ladystardust му/ѝ се допаѓа ова.
  17. unicornstar

unicornstar Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    201

Ti blagodaram na odgovorot
    Mojata bese 10 cm i prečka za bremenost posle histeriskopijata mi rekoa deka sve bilo zdravo i matkata i jajnicite duri se začudilo posle tolku maka i godini borba so endometrioza sto e sve tolku pozitivno i zdravo
    Preporacaa odma na bebe da se Odi
    Pa ke probam ako ne uspee nekolku meseci togas invitro

На MarijaMi90 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    5.936
    Ме интересира каде правеше лапаро? И дали ти проверија амх пред операцијата?

На ladystardust му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Ооо па тоа било голема циста,убаво што си ја извадила,можно е да било пречка за бременост бидејќи мене докторот што ме оперираше ми рече дека тие цисти се инфламаторни и можно е од тој аспект да прават проблем.
    Ајде сега само позитивно до две цртки што побрзо.

На unicornstar, MarijaMi90 и IRBBB им се допаѓа ова.
  20. ladystardust

ladystardust Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    6.830
    И мене ме интересира каде правеше лапаро и хистеро и колку ти е вредноста на АМХ? Хм, цистата од 10цм беше ендометријална, други адхезии никаде во пелвичниот дел немаше, кој степен ендометриоза беше на крајот дијагнозата? Ако е се исчистено, шансите за забременување значително се зголемуваат, а тоа дали ќе дојдеш до ин витро зависи и од твојата возраст, колку години си? Кај помлади девојки докторите даваат подолго време за обиди после лапаро. Драго ми е што добро се опоравуваш, мене исто за кратко ме чека лапаро за ендометриоза и дијагностичка хистеро.

На Stressed Out и MarijaMi90 им се допаѓа ова.