Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Епа треба да провериш. После 2 години неуспешни обиди и те како треба да си на чисто дали се проодни каналите или не. Во спротивно и се друго да е ок, ако тие не се, џабе губиш време. Според мене прво на список тоа треба да ти биде.

Sandra91, fana and MarijaMi90 like this.
  2. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

@Vekiiii124 @Sandra91 @Miiaa98 вирак или тој последниот чај што го спомна е исто што и бисерок мислам и јас го нарачав од една страна на фејсбук

https://www.facebook.com/organskahrana.mk/photos/a.2280358402068198/2796350767135623/
    Има и број на фб страната, изработува и уште една тинктура од бисерок која е поделотворна конкретно за миоми. Исто има и едни две смеси, едната за женско, другата за машко либидо, наводно едната помагала за регулирање на хормони, подобрување на јајце клетките, машката за зголемување на тестостеронот и за подобрување на спермогенезата. За матичен млеч па читав во една книга дека и покрај мислењето дека помага, може дури и контра да делува, ама еве не знам. Јас сега ќе ги почнам овие, а имаше една членка во вонтелесно којашто забремена природно после оваа тинктурава за бисерок, а баш имаше специфична ситуација. Ама таа си земаше и др суплементи и дали е тоа во прашање, не знам, сигурно не е само до бисерокот, ама вреди да се проба, зошто да не. Човекот е мн љубезен, а не е ни скапо воопшто, 300 ден е тинктурата, другиве се исто така околу 400 така нешто, не памтам точно.

Miiaa98 and Sandra91 like this.
  3. Nanooo

Nanooo Истакнат член

Kolku kosta toa i dali moze kaj maticen da se napravi bidejki mojot maticen ima i za pap test i za se ostanato

4. Bella_Stella

На државно во ГАК мислам дека можеш, матичните не прават. Исто и по приватните клиники прават, можеш и таму. Цена не знам, нека сподели некоја членка што има искуство.

5. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Во Гак, Систина, Плодност и кај Толовски. Гак ефтино, ама не знам, мислам дека можно е да се постари апаратите и да чекаш мн за резултати, околу 2 недели. Во Систина е 6100, кај Толовски 4200 или 4500, Плодност 7000. Приватно ако правиш резултати ќе добиеш за 20 минути. Мислам дека Систина имаат најубави апарати и даваат најчисти снимки, веројатно и Плодност. Кај матичен сигурно нема.

6. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

баш и ја сакав да испитам следно тоа, за да се стигне до државно испитување треба пап брисеви и хормони

7. Bella_Stella

Не знам тоа, како што знам јас треба само брисеви и седиментација. Зошто хормони?

8. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Za HSG snimanje samo cisti mikrobioloski brisevi i sedimentacija na krvta. Mene na preporakata od gak mi pisi samo za mikrobioloski brisevi cisti najverovatno zatoa sto sedimentacija tie ti ispituvaat pred snimanje.

9. Vekiiii124

Vekiiii124 Истакнат член

Ти Благодарам Мила

MarijaMi90 likes this.
  10. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Да се пријавам јас, нели требаше да ми дојде вчера, но ништо еве и денес ништо, имам отечени и болни гради, брадавиците не знам дали се како за бременост или не, стомакот ме болеше вчера денес не, не знам дали е бидејќи фебруар беше краток месец дека на 30 дена ми иде, не знам шо да мислам, некако и ме пече додека мочкам, некоја инфекција пак ваљда. Виа денови и тахикардија имам се нервирам мислам без воздух сум.
    А да се надокнадам и имам многу пеоѕирно бел секрет варира

Last edited: Mar 14, 2021
  11. pikabu5

pikabu5 Популарен член

Ајде и јас да се пријавам .. еден ден ми доцни како што сметав ,од симптоми немам ништо , малку температура од време на време .. држете среќа !

12. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Со среќичкаа, туку дали сметаш и на тоа дека фебруар пократок месец?

pikabu5 likes this.
  13. pikabu5

pikabu5 Популарен член

Да мила ❤️

Flooora96 likes this.
  14. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Sega neznam dali e kaj sekogo taka, imam bratuceda primeti uste odma koga ostana bremena zatemnuvanje na bradavicite. Kako i da e pocekaj uste nekoj den i napravi test a dotogas opusteno. I cekame daj boze ubavi vesti

Flooora96 likes this.
  15. unicornstar

unicornstar Истакнат член

Zdravo devojki
    Dolgo čitam i da spodelam moe iskustvo i da prasam nesto
    Posle dolgo vreme borba so endometrioza konecno pred edna nedela pravev laparo i histero ,odlično se oporavzvam i utre ke odam da mi gi izvadat koncite.
    Dali nekoja imala iskustvo so istovo i posle kolku vreme zabremenile

16. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Кој степен на ендометриоза го имаше? Што опериравте поточно?
    Јас имав ендометриозна циста што беше многу мала 2.5 цм и не ја сметаа како пречка за бременост,другото бев чиста без атхезии и слично,се оперирав по моја волја за да ги тргнам сите можни препреки пред ин витро,пробувавме после лапарото природно уште околу 6 месеци и сепак завршивме со ин витро.
    Тебе што ти велат докторите?
    Ти посакувам полесен пат од мојот.

ladystardust likes this.
  17. unicornstar

unicornstar Истакнат член

Ti blagodaram na odgovorot
    Mojata bese 10 cm i prečka za bremenost posle histeriskopijata mi rekoa deka sve bilo zdravo i matkata i jajnicite duri se začudilo posle tolku maka i godini borba so endometrioza sto e sve tolku pozitivno i zdravo
    Preporacaa odma na bebe da se Odi
    Pa ke probam ako ne uspee nekolku meseci togas invitro

MarijaMi90 likes this.
  18. le.soleil

le.soleil Популарен член

Ме интересира каде правеше лапаро? И дали ти проверија амх пред операцијата?

ladystardust likes this.
  19. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Ооо па тоа било голема циста,убаво што си ја извадила,можно е да било пречка за бременост бидејќи мене докторот што ме оперираше ми рече дека тие цисти се инфламаторни и можно е од тој аспект да прават проблем.
    Ајде сега само позитивно до две цртки што побрзо.

unicornstar, MarijaMi90 and IRBBB like this.
  20. ladystardust

ladystardust Популарен член

И мене ме интересира каде правеше лапаро и хистеро и колку ти е вредноста на АМХ? Хм, цистата од 10цм беше ендометријална, други адхезии никаде во пелвичниот дел немаше, кој степен ендометриоза беше на крајот дијагнозата? Ако е се исчистено, шансите за забременување значително се зголемуваат, а тоа дали ќе дојдеш до ин витро зависи и од твојата возраст, колку години си? Кај помлади девојки докторите даваат подолго време за обиди после лапаро. Драго ми е што добро се опоравуваш, мене исто за кратко ме чека лапаро за ендометриоза и дијагностичка хистеро.

Stressed Out and MarijaMi90 like this.