Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Agrona

Agrona Популарен член

Мила јас и ти што да правиме. :) Ајде само здравје ќе си почекаме кога ќе дојде тој ден. И јас така исто имам тапа болка некоја така, киселини многу имам, нагони немам за повраќање и вртоглавици. Често одам во веце мокрам повеќе него вообичаено, но си викам може да е од што овој период пијам течности повеќе. Вчера имав температура јас 37. ;( Крајниците партал ми се и морав да се напијам амоксиклав. ;( Сега знам дека не чини, но што да правам морав. Ајде здравје не сакам да мислам премногу на тоа ама пустото потсвесно мислам сакала или не. Обично пред да добијам градите ме болат. Сега на 12 октомври треба да НЕдобијам, а не осеќам никаква болка во грдите.
    Мелани мила ајде израдувај ме ти. :inlove: Ти посакувам да си видиш две цртки во најбрз можен рок. Па јас пишав ќе ве известам деновиве каква ми е ситуацијата. Поздрав до сите мили мои и сите што поскоро да си видите две цртки :inlove: :$ :hai:

2. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Девојчиња! Не ги барајте толку симптомите, и на психичка база може да се причинуваат, повеќето се замислуваат, или можеби навистина од умор или прелада ќе ви се заврти во глава или малку ќе ви биде лошо. Олабавете се скроз, опуштено, водете си љубов, уживајте и ВООПШТО НЕ МИСЛЕТЕ ДЕКА ОД ТОЈ ОДНОС МОРА ДА ИСКОЧИ БЕБЕ! Вака побрзо и полесно ќе ви се оствари желбата. Навистина ви кажувам, напнатоста е непријател број 1 во битката за бебе. Знам колку е силно и појако од нас да можеме да се контролираме, ама можеме, т.е. можете!!! Верувајте ми, ве молам! Не ви зборува гаталец, туку паталец, ко што би рекле старите ;)
    Цврсто верувам дека ЕДЕН ДЕН и ние ќе бидеме мамички на наши слатки бебенца, и нас сонце ќе не' огрее, само трпеливо! Ве гушкам и бакнувам сите до една!!! :* :hug:

eci85, Agrona, slimy and 2 others like this.
  3. slimy

slimy Популарен член

здраво девојки. што има ново гледам дека сите стивесност очекувате две црти.од све срце се надевам дека некоја ќе се израдува овој месец.јас требаше да добијам во 7 октомври.денеска ми е 35ден од циклусот ама сеуште не сум добил.ама понекогаш имам кратки менструални болки амс после поминуват да се надеваме дека ќе се израдуваме и ние овој месец.ако не добијам до понеделник ќе си направам тест ,го чувам од минатиот месец толку мале ;) р сум штом го купив кога дојдов дома добив.поздрав до сите вас

Agrona likes this.
  4. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Ајде Слими израдувај не, ти ја пустам сета среќа за да ги видис двете цртки :inlove:

5. anali-anali

anali-anali Активен член

ti posakum srejkaaa i da ne izraduvas so dve crtiii pozzzz :inlove: :inlove:

6. mallecko

mallecko Активен член

здраво на сите сакам да ве прашам ако менструацијата ми била на 26 септември а мм сврши во мене на 9 ден односно на 4 октомври мози ли да сум останала бремена треба да ми дојди на 23 октомври ама јас од радознала напрајв тест и тестот показа негативен :worried: и уште ова да ви го казам вчера на сон сонував дека сум купила бели чевлиња инаку јас имам керка 2 год и ко се вратив со чевлињата сум рекла исти дека пак сум купила како на керка ми инаку градите некако чудни ми се јаки некако ги чувствувам дали мозеби беше рано за тест што показа негативен купив тест self clear кој наводно показувал уште од 5 ден на забременувањето ама испадна негативен што мислите вие :worried: :worried: :worried:

7. the.child

the.child Истакнат член

Ооф и со мене истото, истиот датум, исто се...
    И јас направив тест на уред негативен, ама се тешам рано е...
    Ни останува само да чекаме

8. eci85

eci85 Истакнат член

;( ;( ;( ми дојде...и тоа точно на датата, :@ веке немам сила и што да правам понатаму :x

9. cipiripi

cipiripi Истакнат член

феминки ајде да ве прашам дали има некој искуство со дабрестон таблетите. ми касни циклусот бевна контрола за жал нема бебуш ими ги дадоа овие да ги пијам за да добијам поззз до сите :*

10. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Еци мила, не се нервирај, кога најмалку ќе очекувас тогас и ќе си дојде бебусот! Смири се, знам дека ти е теско и на сите ни е , не си единствена, ама на крај ќе победиме, ќе видис, ќе го добиеме дарот сто го посакуваме! Мозеби треба да се опустис повеќе, ајде повеќе среќа следниот пат, смири се :$

eci85 likes this.
  11. koecno

koecno Активен член

deckomi napravi pregled i mu rekoa deka 85% ne mu se podvizni spermoidite i sega mu dado tableti dali ima sansi da se izleci...i od sto moze da e toaa!!! :(

12. koecno

koecno Активен член

luge sakam da ostanam bremena kako kako nemozam povejke daj ti mi nekoja uteha vejke 1godina i ne saka i ne saka uf :(

maleckataa likes this.
  13. maleckataa

maleckataa Истакнат член

ne se sekiraj mace se ke si dojde vo svoe vreme ke se izleci neka si ja prima terapijata redovno neka ide na kontroli redovno se ke si bide vo red ne se sekiraj uste poloso e toa nemoj psihicki da se opteretuvas da mislis loso loso loso misli deka se ke bide vo red i ke bide veruvaj eden den i ti i site drugi tuka sto ocekuvaat ke si docekaat po edno bebce vi pozeluvam mnogu sreka na tebe i na site drugi tuka sto pobrzo da slusnam ubavi vesti od site vas pozdrav

koecno likes this.
  14. girl-miri

girl-miri Форумски идол

девојки не се разочарувајте веднаш,смирено и опуштено :!: иако знам дека е тешко,ама мора мора напред да се оди и да се стигне до бебуш.
    ви посакувам на сите,на сите две цртки најбрзо :) од срце ви посакувам да се израдувате :)

eci85 and maleckataa like this.
  15. jasmina83

jasmina83 Истакнат член

eve mi mene mi dojde posle tri dena kasnenje :P ama toa e toa pozdrav. :clap: :hai:

16. Agrona

Agrona Популарен член

Мене требаше вчера да ми дојде. Се некако како да осеќам дека ќе ми дојде во секој момент. Ај викам да не правам тест рано е се уште, си викам да почекам барем уште денеска и утре па ако не ми дојде (дај Боже да не дојде) до вторник па тогаш да правам тест. Некако ме фаќаат с'клети. Градите не ме болат, пупките ме болат. И овие два дена многу јаки грчеви имам во стомакот т.е јајниците осеќам ме болат ме пецка. И многу киселини имам :( Ајде само со Господ напред, како што е пишано така. Ќе ве известам ако има нешто. Поздрав мили мои. :$ :inlove: :*

flower30 and jasmina83 like this.
  17. jasmina83

jasmina83 Истакнат член

i jas imav nekoi simtomi kako gadenje malku i bolenje na zeludnik nisto drugo da reces simtom za dovaganje ama po edna rabota znaev deka ke mi dojde,sekogas me bole preponata pred dovaganje ete toa e ttoa mojot znak i si znaev ama ke bide .SAKAM SETA SREKA DA IM JA PUSTAM NA ONIE KOI CEKAAT SEGA.

Agrona likes this.
  18. girl-miri

girl-miri Форумски идол

држам среќа :) овој пат две цртки :)

Agrona likes this.
  19. melanie27

melanie27 Истакнат член

Јас си добив и кај и да е ќе ми заврши. Со нови сили, овој месец пак на работа. :*

20. ddevojce

ddevojce Популарен член

ајде со среќа да не известиш

Agrona likes this.