Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    20.128
    Еј Фертилимин од Синерџи, хаххаха не Синергија, мобилниот ми искуца така. :) Ама прашај си ти ако не лекар дали може да ги земаш.

На Miiaa98 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.884
    Допаѓања:
    34.307
    После 3 г доење , и една година пауза дури тогаш останав бремена а пробувавме и во период кога доев но безуспешно.

3. Mjayyyy

Mjayyyy Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2021
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    76
    Se obiduvavme skoro 2god, no ne nesto aktivni, a godina ipol posle gubenje na odot pak se obiduvam i nisto seuste.

4. Mjayyyy

Mjayyyy Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2021
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    76
    Metil folat i b12 pijam redovno pa so gospod napred

На unicornstar и elenaklasik им се допаѓа ова.
  5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.989
    Допаѓања:
    8.460
    Bratuceda moja ostana dodeka doese, taka da , Da vozmozno e da se zabremeni. Malata imase samo 3 meseci koga ostana bremena i morase da prekini i so doenje. Sostavot na mlekoto se menuvalo i ne bilo ubavo da se doi ako ostanes bremena. Kaj sekoj e razlicno, sekoj si e organizam sam za sebe. Covekovoto telo e kompleksna rabota i mn raboti se neobjasnivi.

На elenaklasik и MarijaMi90 им се допаѓа ова.
  6. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    20.128
    А што имате испитано? Рече дека резултатите се добри :) Се имаш консултирано со специјалист за нив или само со обичен гинеколог? Каналите очигледно ти се проодни, или барем еден, зошто дошло до бременост. Јас би те советувала ако не си била, да одиш кај специјалист, прво нека те види убаво на ехо, па да ти каже што понатака.

7. M a j a

M a j a Активен член

Се зачлени на:
    27 декември 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    8
    Здраво феминки, да ве прашам, на која приватна клиника цените за спермограм и ХСГ се најниски? Се обидуваме за второ дете веќе 2 години и никако не бидуваше. Броев плодни и неплодни денови, ваква поза, онаква и пак без резултат. Вчера бев на гинеколог на редовна контрола (ехо и ПАП) и рече имаш една јајце-клетка од 17 мм. Биди активна вечер, во петок и недела. Ако ти дојде менструација, ке правиме прво спермограм и ХСГ а потоа ке видиме што и како. Да напомнам, имам детенце од 8 години природно зачнато и оперирана сум од ендометриоза пред 4 години, лев јајник ми е половичен. Ако има некоја друга со вакво искуство, пишете. ПОздрав

8. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.665
    Најевтино спермограм и хсг е на државна клиника, со упат, само партиципација ќе платите.
    Од приватните, хсг мислам дека кај д-р Толовски е најевтино (4800 ден), а спермограмот е тука некаде во сите клиники, од 3000 ден нагоре (не ме држи за збор, провери во ценовник). Само може сега и ковид тест некаде да бараат,распрашајте се и за тоа.

Убав фоликул имаш, бидете активни. Ви посакувам среќичка.

На M a j a и MarijaMi90 им се допаѓа ова.
  9. Miiaa98

Miiaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    936
    Да се пријавам , денес ми беше продолжено еутирокс за следните 3 месеци и во случај ако забременам да одам веднаш кај ендокринологот , искрено малце ми е чудно 3 месеца да пијам без престан ..

10. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.289
    Допаѓања:
    119.083
    Majка ми пие веќе 25 години. Без престан.

11. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Како шти ти пишаа ХСГ ти е најефтино кај Толовски,4300 или 4500,сшермограм во Њуборн е 2000 ден ама направете си инфективен скрининг на државно бидејќи бараат,ако си од Ск во Железничар правеле само со лк и било 300ден.
    Инаку мн убав спермограм прават на Хистологија во Ск и е 150 ден. ама со ситуацијава не знам како е со термини.

На IRBBB и M a j a им се допаѓа ова.
  12. Sandra Stojanova

Sandra Stojanova Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320
    Јас го пијам еутирохот веќе 8 месеци и од кога го почнав во јули минатата година одма забременив но заврши со миссед . И да останеш сега бремена под итно исшиѕување ТСХ и одма на ендокринолог бидејќи се зголемува дозата многу е битно за плодот . Не е ништо страшно јас дури и поубаво се чуствувам од кога го пијам сега ми ја зголемија и дозата па ќе видиме што ќе биде дај боже побрзоо да бидеме мајќи повторно :):):)

13. Miiaa98

Miiaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    936

Фала срцки :l: ќе бидеме мајки :)

На unicornstar му/ѝ се допаѓа ова.
  14. M a j a

M a j a Активен член

Се зачлени на:
    27 декември 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    8

15. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    @M a j a
    За спермограм на ГАК има термини, ама од 20 април.

Не е на клиника Толовски, приватна установа за рентген дијагностика е. За ХСГ на повик иде гинеколог.

https://tolovski.com.mk

Последна измена: 18 март 2021
    На M a j a, IRBBB и Stressed Out им се допаѓа ова.
  16. Perla1

Perla1 Активен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    88
    Девојки на ехо ми кажаа дека имам превтена матка. Други испитувања немам. Веќе 2 месеца се трудаме за бебе. Последна мен ми беше на 7март. Некој нешто да каже за овој случај

17. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.289
    Допаѓања:
    119.083
    Како превртена? Наназад?

18. Perla1

Perla1 Активен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    88
    Незнам. Имаш превртена матка. Толку.

19. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.289
    Допаѓања:
    119.083
    Сигурно е тоа. Наместо нанапред према папокот тебе (и мене исто) ти е кон половината. Мене ми рекоа ништо страшно воопшто не е пречка, истата "маана" е како да пишуваш со лева, наместо со десна рака :)
    Ако ти е за утеха, јас останав бремена со таква матка од трет обид, имав школска бременост лесна ко песна и имам здрава тригодишна ќерка :l:

На Sexybaby86, M a j a, MarijaMi90 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Vaga90*

Vaga90* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    191
    Девојки денес ми е 10 ден од циклус и бев на контрола чисто да видиме како е дали има фоликули, што како. Др. ми рече дека имам еден добар фолекул со околу 18мм што бил поголем за деновите од обично. И ми рече добро би било да се боцнам со прегнил инекција но неа никаде неможев да ја најдам. ☹️ Сега ми остана на ум, но освен повеќе работа деновиве немам др избор. :hug: