Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Sandra Stojanova

Sandra Stojanova Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320
    Девојќи денес бев кај гинекологот нели пиев кломифен и на 13 ден од цикчус имам два фоликули на десен јаник едниот 24 кома нешто и уште еден 26 кома нешто и ми рече активни односи овие два дена во среда пак на ехо ајде ве молам држете ми среќа да успееме после година дена борба и спонтан пред 6 месеци :hug::hug::hug:

На pikabu5, curlyhair, Miiaa98 и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    ти пуштам среќа и ти и сите ние да си дочекаме ... опуштено само и со верба :inlove:

На Sandra Stojanova му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Ја не добивав по 8 9 месеци... или два пати годишно добивав природно. Докторот ми викаше ти природно нема шанси редовно да добиваш само со хормонска тарапија. Ама.. (секогаш има едно големо АМА ) пред две години ми се појави циста на лев јајник 8цм. Ми пукна и мораше итна операција да ми прават. После лапароскопијата добивам на 35 дена без хор. тарапија. Дали исчистиле нешто што сметало што направиле појма немам.. ама од тогаш па навака секој месец си добивам. Разговарај со специјалист можеби ќе се најде со лапаро решение.

На tina2018 и IRBBB им се допаѓа ова.
  4. unicornstar

unicornstar Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    201
    Zdravo zenski
    Eve i jas sum vo istata borba kako i vie.
    Pred dve nedeli pravev laparo i histero.mi izvadija dosta golem endometrium i navodno toa bila preckata .Doktorot rece deka sega bil prezadovolen kako izgledalo sve pa da vidime sto ke bide.
    Sakav da ve prasam dali nekoja ima koristeno ovu testovi i koi,kade mozam da gi kupam.
    Vi posakuvam srekja na site i sto pobrzo da ni se ispolni ovaa zelba na site :l::inlove:

На dipsidipsidipsi и Nikolina35 им се допаѓа ова.
  5. Nikolina35

Nikolina35 Популарен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    13.046
    Да закажав во Њу борн, колку што разбрав доста се стручни. Инаку јас од девојче немам добиено циклус без терапија. Цело време сум на циклопрогинова но со неа не се останува трудна, јас си чекав и еве ме на 35 години сеуште без бебе.

6. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Spored mene toa se ogromni folikuli, mislam deka do 24 e normalen zdrav folikul nad toa e veke cista, jas taka napraviv sapunica vnatre od toj klomifen, so nenormalni bolki otidov so sistina i mi gi pukaa tamu so inekcija oti veke bea nad 24 mm i bea cisti. Vi posakuvam srekja i se nadevam deka se ke bide ok so vas

На Sandra Stojanova му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    DevjokI, prelezav Covid. Imate li iskustvo dali vi se poremetil ciklusot posle covid/ Da napravam test :P ili da cekam :D

8. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Ја имам 27. 8 месеци се обидуваме. Пред 1.5 месец пак правев лапаро поради ендометриоза и хистеро поради септум. Бев и во систина и ремедика на крај отидов кај др. Илиевски во чаир и он ми кажа што е проблемот. Можеш и кај него да отидеш јас сум премногу задоволна од пристапот, од тоа колку е детален и колку се грижи за пациентите. Тежок е овој пат што го одиме, ама нема откажување и ти посакувам наскоро да имаш во две раце по едно бебенце :)

На IRBBB, Anatema и Nikolina35 им се допаѓа ова.
  9. Sandra Stojanova

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320
    Дај боже да биде во ред ќе се пуштиме во акција денес и утре малце погрубо и ќе пукнат :)

На Bebe2021 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.696
    Допаѓања:
    21.365
    Немојте бе вака со ваши лични искуства да тврдите работи и да вадите од памет некој што е толку полн со надеж. Девојката ја следи доктор што знае многу повеќе од мене, тебе или било кој друг што не е гинеколог. Вашата приказна си е ваша и не е ничија друга. Едно е да кажеш да се внимава, друго е на ваков начин, стварно нема потреба значи!

Ете јас имам позитивен пример со толкава големина на фоликул и без да примам инекција си пукна и останав бремена. Секој организам е индивидуален, не може вака да се коментира, особено не на вака болна тема некој да разочарувате место да му бидете поддршка. Малце осет!

На butterfly6223, pikabu5, curlyhair и 18 други им се допаѓа ова.
  11. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Jas i posakav srekja i i kazav deka se nadevam oti se ke bide ok, ne i rekov si napravila katastrofa tolku od tebe nisto ne biva, ne samo shto nema da uspees tuku imas i problem!!! Jas kazav moe iskustvo, kazav so kakvi bolki se razbudiv toa utro kako me odnesoa do bolnica i shto imav napraveno vnatre bidejki mojot maticen bese otsuten i nemase koj da vidi deka ne samo shto ne puknale tuku i stanale cisti. Sega so moeto ivf isto imav folukul vodecki 26mm i mi kazaa deka e cista i deka nema vnatre jk, izvini ama od tapsenje po ramo fajde nema, tuka ne sme samo za med i mleko da ni teche od ustite i da kazuvame deka se ke bide ok, tuka sme i da predupredime na nedaj boze situacija od licno iskustvo. Mozebi trebalo da ja gledaat na eho pocesto i koga bile dovolno zreli 18-22mm da gi puknat so inekcija, neznam kazuvam moe mislenje.

На Anatema му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sandra Stojanova

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320
    Ќе видиме што ќе биде во Среда сум повторно на лекар па ше видиме што ќе биде се надевам на позитивен исход сепак како што е бога ништо не е ваљда ќе биде во ред ќе имаме поагресивни односи и ваљда ќе пукнат а пример може ли да одам во Ремедика и да ми стават инекција или мора матичен да ме прати ?

13. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.696
    Допаѓања:
    21.365
    Ете пак ти твоето си го тераш. Каде погоре спомна дека си немала доктор што те следи и како ние би требало тоа да го знаеме? И каде членката спомна дека не е следена од доктор? Ти прво си ја кажа твојата негативна приказна, а на крај со среќа нека ти е.

Не рече никој дека мед и млеко треба да ти тече од уста, напротив треба секое искуство да се сподели за да бидеме сите повнимателни. Ама така клизечки да му влегуваш на некој без уопште да знаеш дали е под надзор на доктор или не, не чини. Жал ми е за твоето негативно искуство, ама стварно нема смисла вакви избрзани коментари да пишувате.

На pikabu5, curlyhair, Miiaa98 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Sandra Stojanova

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320
    Фала миличка на подршката мислам дека со позитивна мисла ќе биде и позитивен исход сепак мислам дека докторот знае што прави :hug::hug::hug: дај боже да завршам како тебе бидејќи и имавме и исти терапии и иста процедура. Дај боже што побргу да бидеме сите мамички :l::l::l:

На pikabu5, curlyhair, Miiaa98 и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Ama jas nemam namera da se raspravam razbiram i hormoni i se ama ova veke e prenapadno, imam svoe mislenje i go napishav, toa bese mojata vistina, dali na nekogo mu se dopaga ili ne toa e mojata prikazna i jas ja spodeliv, dali sum imala doktor da me sledi tie 2 dena ili ne e najmalku bitno bidejki goleminata bese taa i bea cisti i tocka. Kaj nea moze si e se ok i ke uspee sama od sebe da i puknat i da i se oplodat, edinstveno sakav da ja predupredam i da i kazam da bide vnimatelna, ako oseti bolka ili bilo shto da odi na ginekolog da ne ceka, sekoj razlicno go dozivuva sovetot i toa ne e moj problem, i jas koga prasav shto moze da e zosto prokrvarev mi rekoa nisto ne e se ke bide ok no mi rekoa i brgu na doktor jas posle krvarenjeto imav spontan, i sega shto treba? Da padnam vo nesvest poradi toa shto nekoj mi kazal svoe iskustvo i vistina i me predupredil? Normalno deka ne, tuku moe e dali ke prifatam sovet i ke odam vednas ili ke si sedam doma i ke si cekam shto ke bide da bide. Tuka sme site so problem i nekakva precka i treba da bideme spremni da procitame i da slusneme se bez razlika dali toa ni se dopaga ili ne, dokolku ni vlijae tugo mislenje i iskustvo nema shto da barame ovde

16. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Мораш извештај да имаш дека треба да примиш стоп инекција, во спротивно нема да ти ја стават.

17. Sandra Stojanova

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320
    Во ред ајде ќе тераме вака па дај боже да не треба ништо од тоа :)

18. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    5.936
    Големината на зрел фолекул при различни стимулации е различна. За ивф кога се стимулира со инекции стоп инекција се прима кога фоликулите се над 15мм до кај 22мм. Кога стимулација е со кломифен се очекува дека фоликулите се поголеми и оптимална големина е меѓу 23 и 28мм. Така да големината си е ок и не значи дека се цисти (не е исклучен ризикот дека нема да пукнат секако). Ама да се надеваме дека членката ќе си има овулација и 2 цртки набрзо.

На pikabu5, Bella_Stella, curlyhair и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Sandra Stojanova

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320
    Фалаа најмногуууу леле дај божее ме расположи :l:

На curlyhair, IRBBB, Flooora96 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Jas ovoj fakt ne sum go znaela i drago mi e shto e taka, posakuvam da puknat sami od sebe i da se oplodat i toa ne edna tuku dvete zaedno.

На pikabu5, IRBBB, MarijaMi90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.