Дај божеее мили мои идни мамичкии дај боже кај сите што побргу II цртки да се радувамее со здрави бремености и после 9 месеци бебиња во рацете
Стварно ли има врска пукањето на фоликул со погруб секс? Првпат слушам вакво нешто. Ќе сакаш да ми објасниш? И ти посакувам едно најубаво бебенце да си добиеш за скоро!
Така ми дадоа совет мила успеало кај некој душички за сега што чекаат да бидат мамички и што се веќе мамички а секако денес и гинекологот ми го кажа истото ако во случај не се во среда одам на боцкање дај боже да си пукнат сами
@Ivana 8 Zdravo Ivana. Go vidov tcojot odgovor vo vrska so neredovniot ciklus. Se boram so istiot problem pa sega malku poazurno probuvam da go sredam pa kako ne dovolno informirana sakam da te prasam vo vrska so cistata. Dali tie cisti otkako bi puknale dali povtorno se pojavuvaat? Kaj mene vide doktorot vodena cista (najverojatno folikularna) dimenzija 24*17 koja pukna so mikroginon. No posle toa pak jas ne dobiv. Dali vo vrska so ova imas nekoe mislenje? Inaku imam PCOS. Redovno pravam hormosnki analizi i nema nekoj disbalans bo problemot ne se resava. 9 meseci bev na cikloproginova no posle toa pak isto.
Јас имав "чоколадна" т.е. параовијална циста 8цм ми беше, различна е од водната. Водните пукаат сами при циклус или со тарапија. Со првата лапароскопија ми беше отстранета цистата и ми беше направен дрилинг на јајници поради PCOS. Е после две години во септември ми се повтори пак ама ми беше 5цм ми пукна на работа кревајќи тешко ( сеуште незнам дали е поради тоа ) и немаше потреба од операција. Види чоколадните цисти содржат капсули, ако пукнат и не се извадат тие капсули се полнат пак со крв и пак се појавуваат. Си била на специјалист или само на матичен гинеколог? И уште нешто првиот пат за малку ќе умрев и ќе го изгубев јајникот... од тоа ми касни ништо не ми е ќе добијам бе не пијам хормони. Те молам немој да дозволиш да завршиш како мене. Полесно се учи на туѓите грешки. Викаат водената циста не е страшна, ама сепак е циста.
Индикации: Нередовни овулации или отсуство на истите, најчесто како резултат на хормонален дисбаланс и Пцос. Контраиндикации: Препорачливо е пред употреба да се провери проодност на јајцеводите (Хсг) и резерва на јајце клетки (Амх), бидејќи Кломифенот ги троши резервите.
Zdravo Zenicki Moze postot ne e za ova tema no sepak milo ke mi bide da spodelite nekoi iskustva Ako mozete da mi kazite t. e nabroite Sveta mesta vo nasata Drzava za tie sto nemaat decinja. Vi Blagodaram
Колку и да ме плаши секој месец имам нова надеж,нз зошто но сега баш се надевам,иако имам уште време до следно добивање/недобивање. На последнава контрола фоликулот ми беше прснат и денеска имав инекција прогестерон за подршка. Дај боже да биде се како што треба. На сите што сте во исчекување ви посакувам две цртички што поскоро
На влезот на Св. Јован Бигорски, има икона со Пресвета Богородица, на неа се молат жени, се остава било што, од везено цветче, до прстенче, кој што може...
Мили мои бев кај гинекологот сега имало овулација едниот фоликул пукнал бевме активни ќе бидеме и денес ендометриумот е со дебелина 15.9 мм. Ми даде докторот да ставам кринон гел 14 дена па ќе видиме со бога напред што ќе биде