И јас пред скоро два месеци правев лапаро и хистеро за ендометриозата и septum после операцијата др. Илиевски беше премногу задоволен и ми рече " Јас мислам дека одма ќе останеш бремена" Моментално два дена ми касни неиздржливи болки имам во градите, многу гасови и болка како добиено а немам добиено, се надевам дека ќе има нешто. Јас немам испитано АМХ и ако нема ништо овој пат сакам уште него да го испитам, па можеш да ми кажеш кај се испитува и која е цената?
Фалаа милоо сега читав дека може да си е од гелот се случувало и кај други сега проверив нема ништо само бел исцедок и некој воден исцедок од сабајле без мирис како да сум се подмочала дај боже ќе си почекам до вторник 6 ти Април да видиме како ќе бидр дај боже 2 цртички ве молам стискајте палци за мене
Најдобро на клиника (или гинекологија или биохемија зависно каде има реагенси во моментот), најефтино и најверодостојно. Имам испитувано и на приватно два пати, мн.поскапо е (од 4000 до 6000 зависи од лабораторијата), а во една ми излезе резултат што нема врска со реалноста.
Zdravo nova sum na forumot pa ako moze vase mislenje imav na 01 03 mestuacija traese do 6 na 12 dobiv kafeav iscedok malce isto i na 13 edna kapka i kraj a dobivam mestuacija na 21 do 24 dena ponekogas no mnogu retko na 27 dena deneska e 29 pravev test no izleze negativen mozno li e testot da ne pokazal da nesum go rano napravila ili a tolku se nadevav na dve crtki
Женски ме интересира вие што сте биле на кломифен колку ви била вредноста на прогестерон пред да ви препишат терапија? Под граница ви бил или ви давале и доколку е во граница ама низок?
Јас суж овој месец на кломифен и се покажа добро е сега од 15 ден ми даде да ставам кринон гел тоа е прогестерон не го испитував прогестеронот
И јас сум за добивање на 6 ти. И се нешто ми е или ми се причинува Само да биде се како треба и заедно да си се радуваме
Здраво Пред малку ми стасаа резултатите од хормони, па да прашам некој што се разбира дали се океј? Секако утре ќе и ѕвонам и на докторката
Да, ок се, супер За пролактинот си земала некоја терапија за да се намали или природно си е вака низок? Ок си е, во граница, само чудно ми падна малку, најчесто тој кај сите е малце повисок од што треба и прави проблеми кога е висок. @Ivana 8 а зошто не направиш тест? Мене ова ми мириса на можна бременост. @Sandra Stojanova и од тебе чекаме убави вести. Шознам, јас мислам сепак да почекаш уште малку за тест, сепак мислам дека е уште рано @ladystardust многу ми е мило што добро поминала операцијата. Оптимист сум дека убаво ќе се изненадиш
Секако дека ќе биде. Ако се обидувате 4 години претпоставувам дека сте испитале повеќе работи. Не ви ја знам ситуацијата, ама ако др работи се горе долу ок, зошто не се обидете со инсеминација
имаме спермограм добар, хсг одлично, хормони ете... сега од нареден месец ќе пробам со кломифен иако до сега викаа дека имам добри фоликули (предходно не сакав да пијам). ако не биде и тоа ќе одиме на инсеминација нема друго
A za mene devojki sto ke kazete sto mislete za mojjot problem ima li sansi za bremenosttestot rano da nee napraven sekoj sovet e dobrodojden
Не знам мила, ако вообичаено ти доаѓа порано би требало тестот веќе да покаже. Секако, секогаш постои мала веројатност за грешка, ама мислам дека досега би требало да покаже веќе. Капките крв можеби биле знак за овулација. Најубаво да се консултираш со доктор, да видите дали има овулација редовна, евентуално ако се обидувате некое време да си испиташ хормони на 3 ден.
Јас примам и кринон гел прогестерон се надевам на позитивен исход со две цртички дај боже да се израдуваме кажете ми ве молам дали би покажал тестот ако си го направам на 6 ти и со тоа што го ставам гелот дали прогестеронот не би покажал ако постои бременост ?