Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Sandra Stojanova

Sandra Stojanova Истакнат член

Секако миличка не ни сакам да помислам порано да го направам но дали би играл улога кринон гелот прогестерон што го ставам бидејќи треба и до тогаш да го ставам па дали би делувал на тестот или нема врска прогестеронот ако дај боже постои бременост ? :)

2. Sandra Stojanova

Б
    Миличка имав спонтан пред 6 месеци може и затоа ме стави докторот на прогестерон а го испитував во декември на 19 ден од циклус и беше многу низок 2.78 може и затоа што знам така ми кажа и докторот . :)

3. Mrs.Sofija

Mrs.Sofija Истакнат член

Да, најверојатно заради тоа, и реално тоа е ниска вредност за 19 ден. Сега само со позитивна мисла и се ќе биде во ред. :inlove:

Sandra Stojanova likes this.
  4. Sandra Stojanova

Фалаа ти миличка дај боже и кај мене и кај сите ајде да ја испразниме оваа тема и да се префрлиме во труднички овој месец :inlove::inlove::inlove:

Anatema and Mrs.Sofija like this.
  5. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Мила, мислам дека не може да влијае на тестот, ама не сум сигурна. Многу се ретки лажно позитивните тестови, почести се лажно негативните, иако некои лекарства може да покажат лажно позитивен тест. Но тоа е ретко. Најубаво прашај го гинекологот.

6. Sandra Stojanova

Мила сега сватив дека и ти после трансфер си примала утрогестан кажи ми дали пречи прогестеронот кога ќе треба да го правам тестот на 6 Април дали би покажал 2 цртки ако има бременост бидејќи до тогаш ми се 15 дена од овулација ? Ти кога го направи тестот ? :)

7. Sandra Stojanova

Важии миличка гинекологот ми кажа од кога ќе ја ставиш последната доза ќе почекаш до 7 дена и ако не ти дојде ќе си направиш тест а јас нели предходниот месец ми даде дабростон за да добијам и ми рече да го пијам 7 дена и ќе добијам а јас со тоа што и го пиев добив на 5 тиот ден од терапијата и плус направив и тест за да бидам пак сигурна бидејќи требаше да почнам со кломифенот па си реков ај да проверам да не направам глупост и тестот беше негативен значи си даде и точни резултати :l:

MarijaMi90 likes this.
  8. AkinomS

AkinomS Истакнат член

Здраво дечки Ве молам да споделите искуство. Месецов примав кломифен, на 12ти ден имав два водечки фоликули едниот 17мм другиот 20 па во четвртокот примив стоп инекција.
    Деновиве имам болки во јајниците како пред добивање, грчеви и пецкање. Дали е нормално, сте имале ли и вие? И кога ми препорачувате да направам тест после стоп инекцијата? Ви посакувам на сите 2 цртички најбрзо што може❤

9. Sandra Stojanova

Мила јас бев исто овој месец стимулирана и на 13 ти ден имав два фоликули едниот 24 и другиот 26 едниот сам пукнал и бевме активни секако хаха ги имам истите симптони како тебе и ми се спие и почесто мокрам е сега дали е до психа незнам а и градите ме наболуваат ќе видиме треба на 6 ти да направам тест плус примам и кринон гел така да ќе видиме а како што знам од таа инекција од денот од кога си ја примила треба да броиш 14 дена па да направиш тест ајде среќноо и кај двете па да се порагаме заедно дај боже :inlove::hug::l:

10. AkinomS

AkinomS Истакнат член

Дај Боже заедно да се израдуваме. Јас пијам и дабростон и естрофем, па ќе видиме. Инаку за тест планирам после 7ми тогаш е 14ти ден од кога ја примив инекцијата, па страв ми е да не покаже лажно позитивен претходно.

11. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Не проверував прогестерон пред да пијам Кломифен, а претходно кога сум проверувала секогаш бил на долна граница. Не примав ништо дур пиев стимулација, само ставав Утрогестан кога забременив од 7ма до 12та недела.

12. Mrs.Sofija

Mrs.Sofija Истакнат член

А според што ти одредија дека треба да пиеш кломифен? Не се гледаше фоликул на ехо или? И после колку време од кога го пиеше забремени?

13. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Немав овулации заради Пцос и Хипо/Хашимото. Забременив после една доза Кломифен.

MarijaMi90, Nikolina35 and Mrs.Sofija like this.
  14. mariatim

mariatim Популарен член

Јас сум со пцос, и нередовни менструации(пијам jazz препишани од матичен гинеколог) да земам чај од вирак дали ке може да пијам и тоа и тоа?

Miiaa98 likes this.
  15. StefiMace

StefiMace Активен член

Cajot od virak od kaj go kupuvate

16. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Здраво
    можеби прашањево не е за овде, но дали ви се случило тоа,кога ќе сврши во .. осеќам ко да ме гори,печење,жештина??

П.С. како сама да си ги пресметам плодните денови,сакаме бебенце, на што да се внимава
    Позз убав ден

17. Miiaa98

Miiaa98 Истакнат член

Можеш да го земаш и чајот нема врска што си со JAZZ :)

18. Miiaa98

Miiaa98 Истакнат член

Пишими :)

19. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Здраво женски, имаат посебно име тестовите за овулација или ефноставно да кажам дајте ми тест за овулација, и дали се повеќе у пакување и колку чинат отприлика. На апликацијата пишува ми почнаа плодните денови па за тоа да видам дали е точно. Неам до сеа правено ако може да ме упатите :wasntme:

20. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Најубаво на гинеколог, на фолекуметрија најточно ќе ти каже. Јас ги правев и мое мислење џабе фрлени пари. Според нив немав овулација, на фолекуметрија паралелно одев дур ги правев и докторот ми кажа дека имам овулација. Али ако сакаш да пробаш ја ги земав овунорм две пакетчиња правев од 11 ден секој ден ама не со прва мокрача. Денес исто имав стрес тест со тест за бременост ми покажа бледа линија а преку крв бета негативна. Затоа не верувам веќе на тестови освен на доктор. Ама пак ќе кажам секој со своето искуство.

Flooora96 likes this.