Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. princess5

princess5 Форумски идол

Инекцијата е за пукање на фоликулите... стоп инекција... по нејзиното примање ако ти следела фоликули на ехо... по 36часа требало да бидете активни со сопругот ...
    Стискаме палци за 2цртки

MarijaMi90 likes this.
  2. Aleksandra19||@@

Aleksandra19||@@ Активен член

Фала душо за поддршката

princess5 likes this.
  3. Aleksandra19||@@

Aleksandra19||@@ Активен член

Фолекулата беше 25мм и ми рече дека тогаш ми била овулацијата

4. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Здраво, имам едно прашање ако знае некоја.
    Дали обилноста на мензисот влијае врз забременување?
    Мислам на редовни месечни менструации кои можат да се пообилни или пооскудни.
    Познавам жени кои имаат обилни крварења, нели тогаш губат повеќе железо, дали во тој случај со такви менструации, имаат поголема или помала шанса за бременост? Дури и една пријателка е rh- со обилни менструации, ама има родено три деца.
    Мојава пак овојпат ми беше пооскудна, на бришење остануваше крв, на влошката помалку и се замислив, а ми трае 5 до 6 дена по обичај. Дали ова значи дека можеби помали фоликули сум имала или воопшто сум немала овулација?
    Дали има некаква врска меѓу овие две нешта и дали обилноста е показател за шансите за бременост?
    Ако знаете...

5. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Дечки дали некој има искуство со мацина трева? го купив чајов ама незнам како делува планирам да го почнам после циклус па да ми каже некој искуство? како сте го пиеле? фала ви :*

6. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Не, јас секогаш сум имала болни и обилни менструации, со фоликули 36 мм, па останав бремена после година ипол.
    Сега се уште пообилни еве 6 месеци пак ништо.
    Познавам жени кои со минимално крварење останале одма бремени.

Stressed Out and elenaklasik like this.
  7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

@elenaklasik при менструацијата се исфрла површинскиот слој од ендометриумот на матката, кој бил 'подготвен' да вгнезди оплодена јајце-клетка и бидејќи не се случила имплантација, тој се 'одлушнува' и исфрла. Притоа се оштетуваат крвни садови и затоа има крварење. Обилноста на крварењето не зависи од големината на фоликулите, ниту врз забременување.

Anatema, Stressed Out, fana and 2 others like this.
  8. skokotlivka83

skokotlivka83 Истакнат член

Јас почнав да го пијам. Па ќе видиме што ќе биде :)

9. M a j a

M a j a Активен член

Феминки, мене со фоликула од 17 мм и односи на секој втор ден, ми дојде циклус на 31.3, за жал. Сега треба да одам на ХСГ а мажот да прави спермограм. Потоа да почнеме со стимулација. Гинекологот вели на државно поради пандемија, не се прави ништо, мора да одиме се на приватно. Мене ме праќа во Систина а мажот во Индус Медика. Инаку, имам детенце од 8 години, сега за второ е маката.

10. Ceneva

Ceneva Популарен член

@M a j a A zosto vo drzavno da ne se odi? Iskreno malku glupav odgovor poradi pandemijata. Vo privatnite bolnici nema bolni od korona? Ne me svakaj pogresno ne si ti vinovna za negovite zborovi. Ama glupavo e da ti nametnuva da odis na privatno i da plakas mnogu poveke. Veke ako si e licno vasa zelbata za na privatno toa e drugo. Pozdrav i imajte ubav den

11. GIGI69

GIGI69 Истакнат член

Се пие од престанокот на менструацијата (затоа што може да го зголеми крварењето) до овулација. Не смее да се пие после овулацијата во случај да не останеш бремена, затоа што може да доведе до спонтан.

Attached Files:

MarijaMi90 and Sandra91 like this.
  12. M a j a

M a j a Активен член

Не, не, баш така ми рече. Нема на државно ништо, само примаат хитни случаеви. Се што е поврзано со неплодност, ИФВ итн., не работи. Мора да идеш на приватно.

13. Ceneva

Ceneva Популарен член

Hmmm, mene pak doktorka za neplodnost od gak mi rece koga ke dobijam ciklus da ja baram za da mi zakaze za HSG. Posto i jas kako tebe ke gi pravam istite ispituvanja. Bash ke vidam kako ke bide dali ke me primat.

M a j a likes this.
  14. princess5

princess5 Форумски идол

Мила проверувај термини за спермограм од општ матичен упат за мм а за тебе може да те прати на гак па да видиш дали працат или не хсг, ако не кај толовски е поефтино од систина во секој случај...во мегувреме во железничат за 300ден со л.карта да направи хепатит и хив маркери ќе треба за спермограмот

M a j a likes this.
  15. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Според женски календар, овулацијата ми била вчера, ние овие 3, 4 денови работевме на случајот, денес осеќам некоја повремена болка во десната страна, немам никаков исцедок, дали ако немам никаков исцедок е лошо?

16. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Гинекологот нема 2 чисти, извини...
    Какви операации, интервенции се работат секојдневно... Да не е врзам и со приватна институција... Небулоза е Клинички да не работи, кај ќе одиме инаку?

M a j a and Bella_Stella like this.
  17. Miiaa98

Miiaa98 Истакнат член

Женски дали некој со ПЦОС користеле Јасмин и дали ви помагало за средување на менс..

18. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Posle dva tri meseci..ili koga ke ste apremni psihicki za toa :)

meggle likes this.
  19. Mrs.Sofija

Mrs.Sofija Истакнат член

Девојки, некоја со сигурност да знае да ми каже дали на биохемија е иста лабараторија за испитување формони и за крвна слика на заболени од ковид?

20. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Да не е Личоски? Иначе јас мислам хсг во Систина да правиш. Побрзо ќе имаш резултати, претпоставувам дека апаратите се понови и почисти слики вадат. Во Индус Медика ќе имаш само број на прогресивни, ама не и на брзо и бавно прогресивни, а мислам дека тоа е важно да се знае. Се делат сперматозоидите според брзината на брзо прогресивни, бавно прогресивни, во место и неподвижни. Првите се најдобри се разбира, тие се означуваат со А, па вторите со B, па третите C и последните со D. Ние и тоа правевме во Систина, поскапо е да, околу 3000. Таму не бараат инфективен скрининг (Хепатитис Б, Ц и Хив), а не бараат ни ковид тест. Во Индус исто мислам ништо не бараат. Во др приватни бараат. Имам слушнато на Хистологија Скопје, на државно дека правеле исто убав спермограм за 150 ден. Мислам дека и таму ќе ти бараат инфективен скрининг, а за корона тест не знам.