Инекцијата е за пукање на фоликулите... стоп инекција... по нејзиното примање ако ти следела фоликули на ехо... по 36часа требало да бидете активни со сопругот ... Стискаме палци за 2цртки
Здраво, имам едно прашање ако знае некоја. Дали обилноста на мензисот влијае врз забременување? Мислам на редовни месечни менструации кои можат да се пообилни или пооскудни. Познавам жени кои имаат обилни крварења, нели тогаш губат повеќе железо, дали во тој случај со такви менструации, имаат поголема или помала шанса за бременост? Дури и една пријателка е rh- со обилни менструации, ама има родено три деца. Мојава пак овојпат ми беше пооскудна, на бришење остануваше крв, на влошката помалку и се замислив, а ми трае 5 до 6 дена по обичај. Дали ова значи дека можеби помали фоликули сум имала или воопшто сум немала овулација? Дали има некаква врска меѓу овие две нешта и дали обилноста е показател за шансите за бременост? Ако знаете...
Дечки дали некој има искуство со мацина трева? го купив чајов ама незнам како делува планирам да го почнам после циклус па да ми каже некој искуство? како сте го пиеле? фала ви
Не, јас секогаш сум имала болни и обилни менструации, со фоликули 36 мм, па останав бремена после година ипол. Сега се уште пообилни еве 6 месеци пак ништо. Познавам жени кои со минимално крварење останале одма бремени.
@elenaklasik при менструацијата се исфрла површинскиот слој од ендометриумот на матката, кој бил 'подготвен' да вгнезди оплодена јајце-клетка и бидејќи не се случила имплантација, тој се 'одлушнува' и исфрла. Притоа се оштетуваат крвни садови и затоа има крварење. Обилноста на крварењето не зависи од големината на фоликулите, ниту врз забременување.
Феминки, мене со фоликула од 17 мм и односи на секој втор ден, ми дојде циклус на 31.3, за жал. Сега треба да одам на ХСГ а мажот да прави спермограм. Потоа да почнеме со стимулација. Гинекологот вели на државно поради пандемија, не се прави ништо, мора да одиме се на приватно. Мене ме праќа во Систина а мажот во Индус Медика. Инаку, имам детенце од 8 години, сега за второ е маката.
@M a j a A zosto vo drzavno da ne se odi? Iskreno malku glupav odgovor poradi pandemijata. Vo privatnite bolnici nema bolni od korona? Ne me svakaj pogresno ne si ti vinovna za negovite zborovi. Ama glupavo e da ti nametnuva da odis na privatno i da plakas mnogu poveke. Veke ako si e licno vasa zelbata za na privatno toa e drugo. Pozdrav i imajte ubav den
Се пие од престанокот на менструацијата (затоа што може да го зголеми крварењето) до овулација. Не смее да се пие после овулацијата во случај да не останеш бремена, затоа што може да доведе до спонтан.
Не, не, баш така ми рече. Нема на државно ништо, само примаат хитни случаеви. Се што е поврзано со неплодност, ИФВ итн., не работи. Мора да идеш на приватно.
Hmmm, mene pak doktorka za neplodnost od gak mi rece koga ke dobijam ciklus da ja baram za da mi zakaze za HSG. Posto i jas kako tebe ke gi pravam istite ispituvanja. Bash ke vidam kako ke bide dali ke me primat.
Мила проверувај термини за спермограм од општ матичен упат за мм а за тебе може да те прати на гак па да видиш дали працат или не хсг, ако не кај толовски е поефтино од систина во секој случај...во мегувреме во железничат за 300ден со л.карта да направи хепатит и хив маркери ќе треба за спермограмот
Според женски календар, овулацијата ми била вчера, ние овие 3, 4 денови работевме на случајот, денес осеќам некоја повремена болка во десната страна, немам никаков исцедок, дали ако немам никаков исцедок е лошо?
Гинекологот нема 2 чисти, извини... Какви операации, интервенции се работат секојдневно... Да не е врзам и со приватна институција... Небулоза е Клинички да не работи, кај ќе одиме инаку?
Девојки, некоја со сигурност да знае да ми каже дали на биохемија е иста лабараторија за испитување формони и за крвна слика на заболени од ковид?
Да не е Личоски? Иначе јас мислам хсг во Систина да правиш. Побрзо ќе имаш резултати, претпоставувам дека апаратите се понови и почисти слики вадат. Во Индус Медика ќе имаш само број на прогресивни, ама не и на брзо и бавно прогресивни, а мислам дека тоа е важно да се знае. Се делат сперматозоидите според брзината на брзо прогресивни, бавно прогресивни, во место и неподвижни. Првите се најдобри се разбира, тие се означуваат со А, па вторите со B, па третите C и последните со D. Ние и тоа правевме во Систина, поскапо е да, околу 3000. Таму не бараат инфективен скрининг (Хепатитис Б, Ц и Хив), а не бараат ни ковид тест. Во Индус исто мислам ништо не бараат. Во др приватни бараат. Имам слушнато на Хистологија Скопје, на државно дека правеле исто убав спермограм за 150 ден. Мислам дека и таму ќе ти бараат инфективен скрининг, а за корона тест не знам.