Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    6.486
    Солзи ми надојдоа во очите од твојата приказна :l: Како што е Господ никој не е, ти го осветлил патот по кој си одела макотрпно. Ни влеа многу надеж на сите што сме на иста мака :l: Лесна бременост да си имаш!!

На ЕмајотаП, sikica7, H.VAGA и 11 други им се допаѓа ова.
  2. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    20.125
    @GlamorousGirl леле колку те разбирам за тоа како си се осеќаме. И јас сум веќе иста кога ми доцни, не се надевам туку се прашувам да не се пореметиле хормони, да не има некоја циста итн. Ама што викаш можда ќе не изненади и нас кога најмалку ќе очекуваме.
    Инаку многу ме радуваат ваквите приказни. Честитки од срце и ти посакувам со лесно да си тераш до крај :inlove::inlove::inlove::*::*::*::l::l::l:

Последна измена: 6 април 2021
    На curlyhair, GlamorousGirl, Slonce91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.685
    Допаѓања:
    21.352
    Девојки не ве тагирам ама ќе си се пронајдете. Немојте да мешате хормонска терапија со алтернативна медицина како чаеви, тинктури, мака и слично. Самата логика кажува дека не одат едни со други и дека само можете поголем хаос да си направите.

Пиев и јас хормонска терапија, а претходно земав и мацина трава и вирак од билна аптека од Белград пошто таму биле најквалитетни наводно. Одма од кога ми беше дадена терапијата ги прекинав чаевите. Со пиењето може да и пречите на ефектите кои треба да ги даде терапијата со хормони или да направите уште поголем дисбаланс.

Најдете си доктори на кои им верувате и решете си го проблемот со нивна помош и дисциплина. Знам дека се што правите, правите од преголема желба за дете, ама бидете внимателни.

На Saba08, Blondie715, L*G и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Да се надоврзам на Бела Стела.

Бисерок (Alchemilla vulgaris) јас пијам кога имам обилни менструации. Навистина ми се преобилни, обично завршувам во болница и крвта ми ослабнува. Чајот многу ми помага и за еден ден многу ми намалува крварењето. Не сум слушнала на некоја да и помогнал за забременување. Наводно помага за миоми и пцос ама не можам да тврдам. Ставав и тианде влошки и други чаеви пробував ама искрено сметам дека ако не си преземев други мерки немаше да забременам. Си испитав хормони, пиев Метформин, ослабнав 4кг, после 3 месеци Јасмин и Елова, прекинав со се и забременив. Најважното, имав секс за задоволство, а не за правење бебе. Членката погоре е пример дека колку си поопуштена толку се поголеми шансите да забремениш.

Брачен пар се обидуваа повеќе од 10 години. Испитувања, операции итн и ништо не помогнало, ова во 90тите. Се решаваат да посвојат и поминал одреден период, документите спремни, процедурата веќе завршена и детето го чекаат да пристигне. Неколку дена пред да го донесат детето, женава дознава дека е бремена. За да не го вратат пак во дом, го дале на некоја фамилија во комшии коишто исто чекале долги години за посвојување. Приказната ми е неверојатна и една од подобрите што ги имам слушнато. Се остварија како родители на стари години и за жал повеќе не се живи, но девојчето е прекрасно, пораснато во многу силна жена. Никогаш не е касно.

На LucyLu, ivance.., StefiMace и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    785
    Допаѓања:
    634
    Другарка моја 6 месеца се обидуваат за бебе, се нервираше, свекрва и и префрлаше дека имала проблеми незнам шо, сега после 6 месеца некои работи за стснбено прашање почнаа да ги средуваат и потполно заборавила на бебе, ете ја дури не сватила дека и доцни 10 дена. Бремена е у 4 недела, самата не е свесна колку заборсвила на тоа. Значи се е до психата и треба да не мислиш на тоа. Ко шо ми рекоа не мисли, само си знае кога да се закаче :lol:

На curlyhair, pikabu5, GlamorousGirl и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.685
    Допаѓања:
    21.352
    Јас знам за иста ваква приказна од поскоро време во моја близина. Луѓето се мачеа за бебе околу 7 години. Решија да се помират и посвоија девојче. Дур го чекале девојчето женава несвесно забремени и си роди машко дете. Си ги чуваат сега и двете. :inlove:

На Orchidea, Kaja991, Versatile_V и 17 други им се допаѓа ова.
  7. M a j a

M a j a Активен член

Се зачлени на:
    27 декември 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    8

Фала ти за советите ;)

На MarijaMi90 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. M a j a

M a j a Активен член

Се зачлени на:
    27 декември 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    8

Може да е поврзан со приватниве, пошто и он сам работи приватно.

9. GlamorousGirl

GlamorousGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2010
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    102
    Фала ви на сите. :l: Сите да си дочекате што побрзо и заедно да се радуваме. :inlove:
    Знам колку значат ваквите постови, затоа само што дознав седнав да напишам. Јас сите депресивни меѓуфази ги надминав со ваша помош и читајќи вакви приказни, така што, морав.
    Гушки :hug::inlove::inlove::inlove:

На aci aci, Ceneva, Flooora96 и 9 други им се допаѓа ова.
  10. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    1.880
    Девојки малку не ми е јасно ми има дадено матичната за ХЛА и КИР за што се испитува,исто така нешто разгледав низ форумов прочитав дека двајцата партнери правеле мене не ми рече ништо матичната за маж ми.И колку чинат овие испитувања?

11. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    20.125
    Оди во search на вонтелесно и ќе видиш. Хла е за компатибилност на партнерите колку што знам, ама не сум сигурна. Нешто се испитуваат гените, мислам дека преку крв и пожелно е да нема поклопувања. Тоа другото да не е кариотип? Тоа мислам дека е за мутација на гени, да се види дали имаш склоност на тромбофилија, дали треба метилирана фолна наместо обична итн. За секој случај види во вонтелесно. А мислам дека ова Хла е прилично скапо, ама да не те лажам, може на државно не е толку.

Последна измена: 8 април 2021
  12. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.930
    Допаѓања:
    12.103
    @Sandra Stojanova како си?
    Што бидна, не доби се надевам...

Извини ако имаш пишано, а не сум прочитала.

13. Sandra Stojanova

Sandra Stojanova Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320
    :hug:
    Добив ноќеска тоа е што е да сме здрави и живи не бил денот дојден се надевам дека ќе дојде некогаш одиме понатаму . Мили мои на сите ви посакувам да си видите 2 цртички овој месец а јас ср надевам ќе ви се придружам некогаш. Одам со втора доза кломифен и плус дексаметазон од 0.5 па ќе видиме каков ќе биде крајот . Ве гушкам сите и ви посакувам само позитивноо :hug::hug::hug::l:

На elenaklasik, curlyhair, Ceneva и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Nikolina35

Nikolina35 Популарен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    13.046
    Еве и јас сум во плачки а треба на работа да проаѓам. Матичната ме гледаше на ехо сабајле и рече ништо не и се допаѓа. Матка мала - хипопластична, ендометриум 7 мм, јајници мали.... Рече ќе оставам специјалистот да си ја работи работата, но таа не гледа мн шанси за успех.

15. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.663
    Мила не носи предвреме заклучоци. Тоа на хсг (ртг со контраст) испаѓало една дијагноза, па на хистероскопија немало ништо, а не пак со ехо.
    Најди добар специјалист и појди на преглед.
    За сѐ има решение.

На Saba08, Bella_Stella, MarijaMi90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.986
    Допаѓања:
    8.460
    Nemoj da se razocaruvas od zborovite na maticnata. Iskreno od moe iskustvo mnogu raboti promasuvaat. Tie ne se za da davat takvi zaklucoci zatoa si postojat specijalisti ubavo ti kaza @IRBBB. A i da vi kazam edna mnogu ubava prikazna vistinita, ja poznavam zenickata. Cak do avrstralija stigna mazot i da ja odnese i i rekoa nikogas nema da imas deca. Pocnaa procedura da posvojat, bebce tek rodeno im rekoa tri meseci da pominat zemete ja. Koga go zemaa bebceto doma dozna deka e bremena. I sega si gi cuvaat dvete. Zatoa tamu kaj so e bog nikoj ne e. Mnogu ne slusajte sto ke vi kazat doktorite zosto i tie se luge i gresat. Samo imajte verba i se ke si dojde na svoe mesto koga ke bide vistinskiot moment. Ve guskam site :l:

На Bebce1, elenaklasik, dipsidipsidipsi и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Дениција21

Дениција21 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2021
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    360
    Здраво :) Колкава разлика може да направи испитување полови хормони на втор или трет ден од циклус? Може ли сосема поинакви резултати да се добијат? Дали некоја има искуство со испитување на втор ден, па следниот месец на трет ден и да добие различни резултати?

п.с. Испитувани на 2 ден, пролактин 30, фсх 15, тест. 0.8

18. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.663
    Незначителни. Најоптимално е да се испитаат хормоните на трет ден, меѓутоа има прозорец за испитување од 2-5ти ден.

На Дениција21 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Консултирај се со гинеколог ама добар некој и ендокринолог, освен прл, фсх е прилично висок.

На Дениција21 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.999
    Допаѓања:
    34.784
    Зошто дексаметазон?
    Извини само прашувам,не ми текнува хсг имаш направено пред да продолжиш пак на кломифен?
    А да направиш консултација со специјалист гинеколог пред билошто да направиш?
    :hug: и дајбоже што побрзо да се израдуваш...