Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Kate.m23

Kate.m23 Истакнат член

Дали може да ме посочите што треба да се испита доколку неможам да забременам, еве 6ти месец пробуваме безуспешно, не сум запознаена ако може да ме посочите

2. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

За тебе микробиолошки брисеви и Пап тест, хормонски статус, преглед на ехо да се види состојба на матка, јајници. За партнерот спермограм и спермокултура. За почеток ова ви е доволно.

Versatile_V and tina2018 like this.
  3. M a j a

M a j a Активен член

Anatema likes this.
  4. DejziSk

DejziSk Истакнат член

Ne treba da se zeme samo ova vo predvid, golema uloga igra i brojot na spermatozoidi. I mm e so ovaa dijagnoza, no ima ogromen broj. Bese na pregled kaj Mickovski i tokmu ova mu go kaza, deka brojkata fakticki nadoknaduva. Taka sto, moj sovet e obavezno pregled kaj urolog.

5. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Прво хормони на трет ден од циклус, пап и брисеви, хсг, спермограм тоа е за почеток, јас на моја иницијатива испитав и основи на тромбофилија, ана,афа, лупус, анти милеров хормон

tina2018 likes this.
  6. LovelyHoneyBunny

LovelyHoneyBunny Истакнат член

Здраво :)
    Со дм не пробуваме сеуште да останам бремена,но не ни пазиме.Така да свршува во мене сигурно 5-6 пати месечно веќе некој период.

последниве неколку недели ми се гади некако,а пред десетина дена прокрварев малку (не требаше да добијам)ама не придадов значење зашто беше бледо розево и со мал интензитет.

Вчера идам до тоалет,и се бришам и гледам тегава бледо розева течност со малку крв и како топче бледо бело а внатре потемно бело.го стиснав и како гумено беше.После на интернет прочитав и видов слични слики како спонтан..А да напоменам последниве 2-3 дена кревав доста тешко и по скали цело време генералка правевме.Исто така и вчера сабајлето имавме по груб однос и ме маваше осеќав внатре и ме болеше.

Да напоменам не сврши прекинавме,ме болеше,така да тоа топче не е возможно од сперма да е.

И сега ми е во мисла што беше..Дали некоја имала слично искуство да исфрли такво бело крваво топче?

Last edited: Apr 12, 2021
  7. SonlivaDevojka

SonlivaDevojka Активен член

Zdravo dali moze nekoj da mi kaze za ovie hormoni. Se izvinuvam ako ne e za tuka.

Attached Files:

8. Ceneva

Ceneva Популарен член

Ja kolku sto gledam ok se hormonite. Na koj den ti se praveni ?

9. medena147

medena147 Популарен член

Девојки да ви кажам јас се направив хистероскопија ми извадија голем септум 2.5цм пола матка била зафатена,и највероватно причина за спонтаните.
    Фала му на бога лесно поминав цел го извадиле.

Anatema, Orchidea, S.o.F.i and 16 others like this.
  10. aci aci

aci aci Истакнат член

Spolaj mu na Boga, ti posakuvam sto poskoro da stanes majka

IRBBB and medena147 like this.
  11. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Па сигурно било тоа причина за спонтаните. Не знам колку време се обидувате но убаво што си го средила. Познавам пар којшто со години се мачеше за детенце, повторувачки спонтани имаше девојката. Откако го среди септумот остана без проблем бремена и сега веќе има две дечиња.
    Досега не знаеше дека го имаш или?
    Олабави си се сега, си решила важна работа, па за брзо ќе си дојдат коцките на место. :)

Bella_Stella, IRBBB and medena147 like this.
  12. medena147

medena147 Популарен член

Не знаев и ХСГ не покажа,после два спонтани решив хистероскопија и се покажа одлично што се одлучив.Се надевам сега нема да имам други препреки и ќе имам детенце конечно после 3 години.

13. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Ау, ме подуплаши малку сега. Јас девојките што знам дека имале септум го откривале или преку хсг, а и преку 4д ехо знам некои што им бил дијагностициран. Знам дека хсг не е стопроцентно точна процедура, ама баш ме изненади што никаде толку долго не се покажал, а не бил ни мал, како што пиша ти.
    Ама добро кај мене не ни доаѓа до бременост. Освен ако сум имала некогаш биохемиска, а да не знам. Верувале или не во оваа година и 7-8 месеци ниту еднаш тест не сум направила. :D Ми каснело неколкупати и тамам сум се одлучила да направам, ќе сум добиела и така.
    Нема да имате веќе препреки, јас навистина верувам дека било до тоа. :inlove:

14. medena147

medena147 Популарен член

Ете и докторот се изненади дека е толкав голем а на Хсг не е така тоа е а и со многу гинеколози сум ги прашувала нити еден не ми рекол дека имам септум.

MarijaMi90 likes this.
  15. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Ајде сега и ти да изненадиш за брзо! Овде сите ги бодриш најмногу, браво!
    Верувам кога ќе направиш наредно тест, ќе ти биде со две цртички (fingers)
    Само верба :)

16. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Ма шансите се пред нас, обидите ќе вродат со плод! :l:
    Можеби си чека одреден датум бепчето :), ќе си дојде самото. :*

17. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Многу ми е тешко, сите околу мене другари на мм жените бремени, некои за второ, многу се разочарувам, сакам да го направам среќен, ама не бива и ме бива од јануар си пробуваме и ништо у фебруар ми беше ановулаторен циклусот, минатиот месец на 17 ми дојде, сеа треба пак на 17ти, ниту градиве ме болат ништо.. Стомакот ме болеше пред една недела малку, и денес малку..

18. Kolumna

Kolumna Истакнат член

3 meseci probate i razocarana si?

babybubu and ladystardust like this.
  19. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Сите околу нас кажуваат како од прва било, како имале среќа да се фате така, и сите ајде шо чекате и вие.. Знам малце е, ама подруга ми е ситуацијата некако, јас у друг град сум тој е во друг.. Тука и работам..

20. Ceneva

Ceneva Популарен член

Jas godina i pol probuvam pa ne se razocaruvam. Mojov e vo druga drzava ako te tesi, sega i so koronava potesko e da se vidime. A plus site ne sme isti kaj sekogo nemoze na prva. A mozebi i premnogu im davas znacanje na komentarite od bliskite pa si vo grc. Opusti se i ke bide. ;)