Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    20.092
    Ахахахаха фала ти на убавата мисла што ми ја пушти, ама не ми доцни. Чекам да видам месецов кога ќе дојде, ако дојде де :D Дали навреме или пак нешто ќе забегува. А баш напротив порано ми дојде 2 пати откако земам терапија, а хормоните се веќе регулирани. Ама ќе се среди :)
    @Bebetoo да, висок е, ама да знаеш со достинекс прилично брзо се средува, може и веќе да ти е стабилизиран или барем да е значајно намален. :hug::hug::hug: Инаку јас земам бромергон, мене околу 40 ми беше, за месец дена се регулира. Ама достинексот е поефикасен.

На IRBBB, viva.la.vida и Bebetoo им се допаѓа ова.
  2. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.326
    Допаѓања:
    3.070
    :inlove:
    Се надевам дека ќе се среди конечно и тој за брзо па веќе да се опуштам, треба одкако овој циклус ќе помине наредниот да испитам според матичниот.. ти благодарам:inlove:

На MarijaMi90 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. princess02

princess02 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    718
    Dobiv na 7mi april ama pred toa edna nedela moze i poise imav nezastiten odnos, togas me bolea i jajnicite mozno e da sum bila pokasno vo ovulacija ne sledev toa. Otkako mi zavrsi pak imav nezastiten odnos ama gledav na kalendarot da ne sum vo plodni denovi no eve denovive nekako se cuvtvuvam cudno denes mi e loso od sabaljevo pred nekoj den mi se sluci da imam kapja krv na gakjite...Dali e vozmozno da sum trudna ? slednipt ciklus mi pisuva deka mi e na 8mi maj

Bidejki u drugata grupa ne vrakaat i tuka da prasam..

4. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Направи тест, но јас мислам дека многу е рано за се тоа да се е случило за толку брзо време или појди на гинеколог.

На princess02 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.883
    Допаѓања:
    8.298
    Golemi se sansite za bremenost dodeka doete ako vi se ima vrateno ciklusot. Moja braceda ostana bremena koga malata i bese 3 i pol meseci ili 4 taka nesto. Ama odma i rekoa da prekine da ja doi malata zosto mlekoto go menuvalo sostavot ako ima bremenost i ne bilo zdravo da se doi ako si pak bremena. A dali e vistina taka ne mozam da tvrdam ne sum doktor. :)

На MarijaMi90 и elenaklasik им се допаѓа ова.
  6. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Колку треба да е дебелината на ендометриумот после овулација.. т.е. за да дојде до бременост. Во понеделникот имав фолекул 26мм денес ми потврди гинекологот дека пукнал.. ендометриум 9мм од возбуда дека имам овулација заборавив да прашам дали е доволно да е 9мм : )

7. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.883
    Допаѓања:
    8.298
    Mene koga me gledaa na folikulometrija imav den pred ovulacija 11 mm endometrium a od koga pukna folikulot imav 13 mm endometrium. Toa najverovatno e individualno. Kaj mene iako se odvivase se ok ne dojde do bremenost. Daj boze ti da si vidis dve crtki, a dali e dovolno 9mm neka kaze nekoja poiskusna clenka. Pozdrav :)

8. Мишел*

Мишел* Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    536
    Сигурно и докторот прокоментирал дека е ок, во ин витро сметаат над 7-8мм дека е во ред, секако што подебел, подобро и да е трослоен...

Веројатно во ред си е кај тебе, уживај и мисли позитивно :)

На MarijaMi90, IRBBB и Ceneva им се допаѓа ова.
  9. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Сменив матичен. И на 18ти ден од менструација онака сакаше новата матична контролно ехо да ми направи, бидејќи добивам на 35 дена и имав фолекул. Ама ете од возбуда не прашав и сеа ми е во мисла. Плус дабростон ми препиша да пијам па ќе видиме. За ендометриумот не спомна ништо.

10. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Имаш овулација изгледа и тогаш се случува да има капки крв. Не гледај по календар, плодните денови не мора да се во исти денови секој циклус.

11. princess02

princess02 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    718
    Не знам, се чувствувам многу чудно како да ми тежи стомакот, желудникот и како на гадење неколку дена не знам дали е рано да направам тест и дали е од тоа... Дали имал некој такви симптоми?

12. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    20.092
    Не сум многу информирана за ова, ама мислам дека гадењето се појавува покасно во бременоста, на пример откако ќе ти доцни некое време, може и покасно. Знам само дека првиот месец откако почнавме со обиди ги имав сите можни симптоми од што знаев дека сме пробале, а не бев бремена :) И не само јас, туку сите што ги знам. Исто така порано имав мн точен циклус и знаеше да ми закасне само кога ќе се плашев да не сум бремена, најчесто неосновано...ова додека не пробуваме пред свадбата :) Некогаш мозокот е мн моќен.
    Дали надвор или внатре ејакулира партнерот? Ако е надвор шансите се скоро непостоечки, е сега теоретски секогаш има исклучоци.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  13. princess02

princess02 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    718
    Внатре, рековме што биде нека биде кога ќе даде Господ тогаш

14. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    20.092
    Епа тогаш можна е бременост :) Ама симптомите може, а и не мора да значат нешто. Зошто пиша гледав да не е во плодни денови мислев сакаш да одбегниш бременост :)

15. princess02

princess02 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    718

Не не не сакам да одбегнам само не се пазиме више рековме што биде нека биде кога ќе даде Господ тогаш и само што почнавме ова ми се случи. И реков ај да проверам дали сум била во плодни денови на календарот не бев ама сепак можно е и во неплодни да се забремени нели?

16. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    20.092
    Хммм, не сум сигурна. Мислам дека тоа е повеќе мит зошто девојките сметаат дека плодни им се од 14ти до 16ти ден отприлика, а всушност тоа не е секогаш така. Зависи од должина на циклус, некогаш се случува порано, некогаш покасно овулација. Е сега сперматозоидите може да преживеат подолго во женското тело, така да може однос во неплодни денови да резултира со бременост затоа што сперматозоидот е уште во состојба да оплоди кога ќе се ослободи јајце клетката при овулација. Барем јас вака го имам сфатено ова од што сум читала :)

На IRBBB и princess02 им се допаѓа ова.
  17. erika***

erika*** Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2019
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    12
    Девојки едно прашање дали некоја пиела овунорм и циклопрогинова во исто време ?

18. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Само овунорм сум пиела ми ги препишаа како "природен" лек за стимулација т.е. на природна база. Мислам дека има врска циклопрогиновата за тоа кој апчиња ги пиеш. Во две бои беа така?

19. Lady...S

Lady...S Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2021
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    206
    Здраво девојки веќе подолго време ги читам вашите коментари ,би сакала да ве прашам за мислење веќе година ипол се обидуваме за бебенце ,со сите направени испитувања кај мене и кај сопругот се во ред.......
    на 02.04 ми заврши циклусот и нормално бевме мн вредни целиот период,по завршувањето на плодните денови одприлика под 7-8 дена почнав да чувствувам болка во јајниците и често мокрење но еве веќе неколку дена почнаа градите да ме болат а јајниците не престанаа со повремени пецкања и менструални болки на моменти ,и еве една недела веќе наутро имам мачнини кои траат пола ден ,инаку имам уреден циклус на 28 дена и треба да НЕ дојди :devil:,дали да направам тест или е рано сеуште :( но не ми се чека ,дали некоја членка имала слични симптими или само си се надевам ....:(

20. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.883
    Допаѓања:
    8.298
    Jas mislam da pocekas da ti kasni i da napravis test. Ne pravi pred vreme, opusti se i daj boze da si vidis dve crtki i da ni se pofalis. Pozdravce