Им се јавив, ги прашав, рано е за тест, ако не добијам деновиве ќе направам, а тоа што не добивам @Ivana 8 можело да биде од Дабрастон ама не морало да значи, можело сепак да добијам... како и да е ќе си почекам фала ви женски
Жени нашата приказна од тука заврши, посакувам сечива да заврши од оваа тема и да се префрлиме сите во труднички. Накратко, со мм не можев да останам бремена и пробувавме 2 години. Испитувања сите буквално ги направивме, само на мм му најдоја мрзливи сперматозоиди и примаше терапија. Останав бремена, на 8 недела го изгубив плодот и продолживме понатака. Само што се решивме директ да одиме на ин витро една женичка, знаејќи за нашиот проблем ми рече да почекаме, да пробаме да имаме односи само 2 3 пати во месецот, за време на овулацијата во размак на 2 дена. Пошто знаев кога имам овулација точно, пробувавме 2 месеци така, третиот се фати. Пошто не бевме со некоја терапија, а секако ќе дадевме премногу пари за по доктори ништо не не кошташе да пробаме. За второ исто, пошто го знаевме проблемот со мрзливите сперматозоиди, само што се решивме, четвртиот месец останав бремена. Сакам да ви дадам поддршка на сите што имате сличен случај како нашиот, ако сакате да пробате. Се надевам на позитивен исход кај сите
Девојки ми стигна резултатот од антимилер. Хормон.... 2.60,имам 35 години... Дали е добар според вас?
Мислам дека е супер резултатот. Баш побарав на интернет вредности за тој хормон, твоите се во нормални граници, баш колку што треба. Ајде да ви успее дај Боже. Таман ти се годините, многу жени раѓаат тогаш. Мајка ми на 38 ме родила мене. Како Бог никој друг не е
Многу сум среќна да ти кажам, матичната се чудеше, вели со мојава состојба стварно не очекувала вакво амх. Иначе фсх е катастрофа, меѓутоа јас моментално немам циклус и имам хипоплас. матка ( нез колку си запознаена со мојов случај).
Те читам, знам за ситуацијава, ама искрено не се разбирам за тоа што значи хипопластична матка и какво влијание има за забременување. Некоја терапија ти дадоа за хормоните, за да почнеш да си добиваш? Мило ми е и мене за резултатот Да си се радуваш, навистина треба
Ме закочи ова со маж ми - болен е. Инаку требаше да прави спермограм па да одиме кај Трајковски со резултатите, да ни одреди терапија. Хипопластична матка е мала матка, која не е доразвиена и не се знае дали може да доноси бебле.
Тогаш терај ти твоите процедури, може ќе му треба сега некое време на маж ти да се опорави. Додуша мислам ако даде сега спермограм, откако ќе излезе од изолација, тоа ќе е спермогенеза создадена пред 2 месеци. Барем така мислам. А потака веројатно ќе има влијание и ковидов заради што бил имунитетот намален, ама ќе се среди тоа за брзо. Најважно бидете живи и здрави вие
Здраво до сите, денес ги добив резултатите,а Термин на гинеколог имам дури на 20.05.2021 бидејќи на 07.05.2021 ќе испитувам хормони. Бидејќи не сум стрплива си реков ќе пишам овде, ве следам подолго време па можеби некој се разбира повеќе од мене. На сите што очекуваат 2 цртички им посакувам што побрзо да им се оствари желбата за бебче Фалаааа
jas izgleda podraniv za testot ispadna negativen a na kalendarot mi pisuva deka za 10 dena treba da dobijam treba prv den otkoga ke mi kasni togas ke bide tocno taka? mi e tesko nekako cudno se osekam stomakot tezina osekam mi se gadi ako krenam nesto potesko odma me sece stomakot ne znam dali se nekoi simptomi....
Мислам дека е уште рано. А мислам дека и психата има голема улога во симптомите. Како и да е не губи надеш, направи тест за 10 дена и се надевам дека ќе се радуваш
Јас колку што се разбирам, имаш покачени антитела, но хормоните на тироидната ти се добри, сите во ок граница. Не знам дали се зема терапија во ваков случај. Кога има антитела може, а не мора тоа да се одрази на тироидната. Ама тоа значи дека во секој момент може да дојде до дисбаланс на тсх, во случај антителата да ја нападнат. Не е страшно, да се плашиш ти сега, далеку од тоа. Како да објаснам тоа е како да имаш пример вирус во телото, ама неактивен. Ама може да се активира при намален имунитет. Мислам дека на природен начин може да влијаеш на антителата така што ќе намалиш глутен и можеби со витамини селен и цинк. Ама за ова консултирај се со доктор. Не земај здраво за готово ништо што ти кажувам, ова е само од тоа јас што сум го слушала и читала. Има тема специјално за тсх, пиши таму, повеќе знаат.
Здраво девојки, дали некоја има скоро купувано Летрозол и каде? Денес ми ги препишаа ама немав време да одам да купам. Ако знае некоја каде има, да одам одма после работа да купам да не лутам. Фала однапред
Дали е можно да се има здрава бременост со ниска вредност на тестостерон? Ве молам за одговор, не можам да чекам до вторник кога ми е закажано.
Фала многу на опширниот одговор, секако имам термин на 20.05 и за хормоните на гинеколог па ќе видам што ќе ми кажат, Терапија примам 50 Mikrogramm L-Thyrox .. го намалив ТСХ.. пробуваме со сопругот за бебенце веќе една година.. па се надевам ќе биди за брзо