1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Anatema

Anatema Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2020
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    626
    Им се јавив, ги прашав, рано е за тест, ако не добијам деновиве ќе направам, а тоа што не добивам @Ivana 8 можело да биде од Дабрастон ама не морало да значи, можело сепак да добијам... како и да е ќе си почекам :) фала ви женски :l:

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  2. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Жени нашата приказна од тука заврши, посакувам сечива да заврши од оваа тема и да се префрлиме сите во труднички. Накратко, со мм не можев да останам бремена и пробувавме 2 години. Испитувања сите буквално ги направивме, само на мм му најдоја мрзливи сперматозоиди и примаше терапија. Останав бремена, на 8 недела го изгубив плодот и продолживме понатака. Само што се решивме директ да одиме на ин витро една женичка, знаејќи за нашиот проблем ми рече да почекаме, да пробаме да имаме односи само 2 3 пати во месецот, за време на овулацијата во размак на 2 дена. Пошто знаев кога имам овулација точно, пробувавме 2 месеци така, третиот се фати. Пошто не бевме со некоја терапија, а секако ќе дадевме премногу пари за по доктори ништо не не кошташе да пробаме. За второ исто, пошто го знаевме проблемот со мрзливите сперматозоиди, само што се решивме, четвртиот месец останав бремена. Сакам да ви дадам поддршка на сите што имате сличен случај како нашиот, ако сакате да пробате. Се надевам на позитивен исход кај сите :inlove::inlove::inlove:

На srcka12345, Orchidea, baby-star и 29 други им се допаѓа ова.
  3. Nikolina35

Nikolina35 Популарен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    13.046
    Девојки ми стигна резултатот од антимилер. Хормон.... 2.60,имам 35 години... Дали е добар според вас?

На Damjana5, Kolumna, tina2018 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.851
    Допаѓања:
    11.882
    Мислам дека е супер резултатот. Баш побарав на интернет вредности за тој хормон, твоите се во нормални граници, баш колку што треба. Ајде да ви успее дај Боже. Таман ти се годините, многу жени раѓаат тогаш. Мајка ми на 38 ме родила мене.
    Како Бог никој друг не е :*

На baby-star, tina2018, H.VAGA и 2 други им се допаѓа ова.
  5. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    20.092
    Јаа мислам дека е одличен (fingers)

На tina2018 и Nikolina35 им се допаѓа ова.
  6. Nikolina35

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    13.046
    Многу сум среќна да ти кажам, матичната се чудеше, вели со мојава состојба стварно не очекувала вакво амх. Иначе фсх е катастрофа, меѓутоа јас моментално немам циклус и имам хипоплас. матка ( нез колку си запознаена со мојов случај).

На tina2018, elenaklasik и MarijaMi90 им се допаѓа ова.
  7. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    20.092
    Те читам, знам за ситуацијава, ама искрено не се разбирам за тоа што значи хипопластична матка и какво влијание има за забременување. Некоја терапија ти дадоа за хормоните, за да почнеш да си добиваш?

Мило ми е и мене за резултатот :) Да си се радуваш, навистина треба :inlove:

8. Nikolina35

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    13.046
    Ме закочи ова со маж ми - болен е. Инаку требаше да прави спермограм па да одиме кај Трајковски со резултатите, да ни одреди терапија. Хипопластична матка е мала матка, која не е доразвиена и не се знае дали може да доноси бебле.

9. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    20.092
    Тогаш терај ти твоите процедури, може ќе му треба сега некое време на маж ти да се опорави. Додуша мислам ако даде сега спермограм, откако ќе излезе од изолација, тоа ќе е спермогенеза создадена пред 2 месеци. Барем така мислам. А потака веројатно ќе има влијание и ковидов заради што бил имунитетот намален, ама ќе се среди тоа за брзо. Најважно бидете живи и здрави вие :l:

На IRBBB и Nikolina35 им се допаѓа ова.
  10. ЕмајотаП

ЕмајотаП Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2020
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    89
    Здраво до сите,
    денес ги добив резултатите,а Термин на гинеколог имам дури на 20.05.2021 бидејќи на 07.05.2021 ќе испитувам хормони. Бидејќи не сум стрплива си реков ќе пишам овде, ве следам подолго време па можеби некој се разбира повеќе од мене.
    На сите што очекуваат 2 цртички им посакувам што побрзо да им се оствари желбата за бебче Фалаааа

Прикачени фајлови:

11. princess02

princess02 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    718
    jas izgleda podraniv za testot ispadna negativen a na kalendarot mi pisuva deka za 10 dena treba da dobijam treba prv den otkoga ke mi kasni togas ke bide tocno taka? mi e tesko nekako cudno se osekam stomakot tezina osekam mi se gadi ako krenam nesto potesko odma me sece stomakot ne znam dali se nekoi simptomi....

12. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Мислам дека е уште рано. А мислам дека и психата има голема улога во симптомите. Како и да е не губи надеш, направи тест за 10 дена и се надевам дека ќе се радуваш :)

На princess02 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    20.092
    Јас колку што се разбирам, имаш покачени антитела, но хормоните на тироидната ти се добри, сите во ок граница. Не знам дали се зема терапија во ваков случај. Кога има антитела може, а не мора тоа да се одрази на тироидната. Ама тоа значи дека во секој момент може да дојде до дисбаланс на тсх, во случај антителата да ја нападнат. Не е страшно, да се плашиш ти сега, далеку од тоа. Како да објаснам тоа е како да имаш пример вирус во телото, ама неактивен. Ама може да се активира при намален имунитет.
    Мислам дека на природен начин може да влијаеш на антителата така што ќе намалиш глутен и можеби со витамини селен и цинк. Ама за ова консултирај се со доктор.
    Не земај здраво за готово ништо што ти кажувам, ова е само од тоа јас што сум го слушала и читала. Има тема специјално за тсх, пиши таму, повеќе знаат.

На ЕмајотаП му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Suuper ti e. jas imam 29 i 3 mi e

На Nikolina35 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    856
    Допаѓања:
    2.645
    Бидејќи темава е активна, може ли некоја во лп да ми пише искуство со испитувања после missed?
    :l:

16. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    779
    Здраво девојки, дали некоја има скоро купувано Летрозол и каде? Денес ми ги препишаа ама немав време да одам да купам.
    Ако знае некоја каде има, да одам одма после работа да купам да не лутам. Фала однапред :):sun:

17. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Дали е можно да се има здрава бременост со ниска вредност на тестостерон?
    Ве молам за одговор, не можам да чекам до вторник кога ми е закажано.

18. ЕмајотаП

ЕмајотаП Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2020
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    89
    Фала многу на опширниот одговор, секако имам термин на 20.05 и за хормоните на гинеколог па ќе видам што ќе ми кажат, Терапија примам 50 Mikrogramm L-Thyrox .. го намалив ТСХ.. пробуваме со сопругот за бебенце веќе една година.. па се надевам ќе биди за брзо

На MarijaMi90 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.350
    Во Марија фарм - карши универзална до Броз

20. cocopuff

cocopuff Истакнат член