Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Geminigreen

Geminigreen Активен член

Се зачлени на:
    1 мај 2021
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    6
    Редовен циклусот цел живот, редовни прегледи на гинеколог. После прележана корона крварење, па тоа беше причина да се испитуваат хормони. Покачен пролактин, со терапија се намали. А тестостеронот си остана висок. Сите испитувања на клиника ги правев, 3 пати имам проверено, првиот пат 107, па наредните два околу 180. Докторката првиот пат ми кажа нема место за паника, естрогенот е нормален. Па еве чекам да помине наредна менструација па да провериме овулација дали има, па да видиме што понатака. Месецов пазевме овулација, па може ќе се фати нешто ☺

2. Geminigreen

Geminigreen Активен член

Се зачлени на:
    1 мај 2021
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    6
    Пијам и фемибион и корен од мака напоредно, од јануари кога прв пат испитав.

3. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    20.092
    Ти посакувам да се фати и да немаш потреба пак да испитуваш :) Ако дојде до тоа да испиташ пак, провери и андростендион и дхеа, тие мислам дека се поврзани со тестостеронот. Па ако има отстапувања разговарај со ендокринолог и ќе добиеш терапија. Добро е тоа што имаш овулација, но сепак може да влијае и на др работи :)

4. Ladysimona

Ladysimona Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2021
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    401
    Pred godina dena se obidovme i nisto ispadna negativno posle ne probuvavme i redovno si idev na kontrola isto si bese i sega vo noemvrti testot iLeze poItiven a ne se ni nadevavme ;*

На tina2018 и shz им се допаѓа ова.
  5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.883
    Допаѓања:
    8.298
    Ne veruvam da e lazno pozitiven. Cestitki. Vakvi vesti mnogu me raduvaat. :hug::l:

На Дениција21, baby-star, MarijaMi90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.860
    Девојки дали имате информација како е за вакцинација за ние што планираме бременост,дали смееме да се вакцинираме,работам во угостителство и ќе започне да не вакцинираат.

7. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    6.469
    Јас лично не сакам и не планирам да се вакцинирам иаку работам во градинка. Голем ден од колегите се вакцинираа, мене ми е страв од многуте нус појави. Како на пример стерилитет. :(

На medena147 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Дениција21

Дениција21 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2021
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    360
    Направив и втор тест Selfclear, не можев да се убедам со кинескиот, но и вториов е позитивен, во четврток закажав на гинеколог, но ми рекоа дека можно е да е рано за нешто да се види. Но, сепак, ќе одам, па ако треба и вторпат следна недела. Од што не ми се верува дур не го видам, се однесувам ко ништо да не се случило. И на никој немам кажано, освен тука. Ни на маж ми :lol: Сакам сликка со точка од ехо па после веројатно ќе поверувам. :) Ви посакувам сите да се израдувате на две цртки, и повеќе од мене. :l: Јас сум веројатно во некој чуден шок. :?::sun:

На annna, happygirl, Ceneva и 12 други им се допаѓа ова.
  9. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    6.469
    Честитки со лесно!!

На Дениција21 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Кој вика дека стерилитет е нус појава?

На Campanula и IRBBB им се допаѓа ова.
  11. deadej

deadej Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2021
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    106
    Cestitkii mila neka ti e so lesno cela bremenost :* sto simptomi imas ?

12. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    6.469
    Од вакцината што е? Природно?

13. Дениција21

Дениција21 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2021
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    360
    Како за добивање, може и затоа не ми се верува. Вообичаено немам ни некои јаки симптоми пред добивање. Малку повеќе чувствувам тежнина во долниот дел на стомакот, поретко болки во јајниците, но тежината е констатна, како кога држиш подолго време за мочање, а не мочам толку често, колку што викаат дека зачестува, можеби е рано. Други симптоми немам нешто посебно. Градите час ме болат, час не, не е нешто постојано. За поспаност, искрено повеќе зевам, ама не е дека ми се спие. Подобро од добивање е тоа што не се исфрлам на лице :sun: И со расположение сум постабилна сега отколку пред добивање :lol: Другото ми е скроз нормално и вообичаено како секој ден.
    Јас да не ги направев тестовите искрено немаше да помислам ништо од симптомиве. Со оглед на тоа што знаело и да ме прескокне некои месеци, можеби ќе сфатев во трет месец дека е нешто друго :D Само ептен дека чекав неделава да ми дојде за да одам вторпат да испитувам полови хормони, па затоа толку рано направив тест. Иако не очекував позитивен резултат, само некако дента си реков, ајде спремна сум да видам негативен резултат, да испитам хгормони, па ќе видиме што треба за од нареден месец, и резултатот беше неочекуван, но посакуван :D

На happygirl, Mrs.Sofija, deadej и 7 други им се допаѓа ова.
  14. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.223
    Допаѓања:
    50.812
    Баш ми е мило
    Честитки

15. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Здраво девојки, да прашам некоја од вас дали е чувала овитрел инекција пред боцкање(треба околу 15 дена да стое кај мене) па каде ја чувавте во фрижидер?

16. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Јас се вакцинирав денес, работам со ковид пациенти и имам ризични дома така да дилема немав. Од докторите исто добив препорака, ваљда учеле нешто и знаат повеќе од обичниов народ шо си прави муабет низ чаршија. Науката вели дека вакцината не е никако поврзана со плодноста, се надевам одлуката ми е исправна. Јас се чувствував загрозено, кога работиш со ковид пациенти, а имаш дома високо ризични немаш многу избор. Искрено сега и се чувствувам поспремно за бременост, иначе минатиот месец се сомневав дека сум бремена а одев на работа и психички се преоптеретив. Ајде ако бидне кај мене за брзо, да ги срушиме предрасудите околу вакцината и плодноста :D

На Damjana5, happygirl, Campanula и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Ne si pogresila veruvaj, jas ne sum vo Makedonija, sega sum 13 nedela ginekologot insistira da se vakciniram zadolzitelno i pod itno, cel evropa e so toj stav, site trudnici da se vakciniraat bidejki mnogu trudnici se zarazija, pocinaa, imaat posledici, a isto i so bebinjata taka da eve uste se mislam me drzi toa makedonskoto vo mene hahahahah ama ke moram malku po evropski da razmisluvam i da pocnam da sledam seriozni institucii i preporaki od rekla kazala muabeti fajde nema. Srekjno ponatamu

На Campanula и Honny им се допаѓа ова.
  18. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Da, vo frizider

На GirlWithACat му/ѝ се допаѓа ова.
  19. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.655
    На kostovaivana и medena147 им се допаѓа ова.
  20. deadej

deadej Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2021
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    106
    I jas cuvstvuvam tezina i mocam, no sega primetiv kafeavo,a nikogas ne mi doaga porano imam uste 5 dena do menstruacija ... zar e mozno volku rano da mi dojde