1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Feddy

Feddy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2021
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    128
    Здраво девојки, еве го и мојот проблем. Ми доцнеше 10 дена и направив тест кој излезе позитивен. Денеска бев на доктор и докторот прво ме гледаше на ехо но неможеше да види ништо и ме прегледа вагинално. Кога почна да ја гледа матката виде дека постои бременост но не одговара на неделите според последната менструација, односно плодот бил многу мал, исто така ми рече и дека имам хематом кој е подалеку од плодот но и поголем. Ми препиша Дабростон, Магнезиум и Фолна. Повеќе ништо не ми кажа само ми кажа само ми кажа контрола за 10 дена. Јас досега немам прокраварено ни капка а читав искуства дека жените со хематом имаат крварење.Ми рече овие 10 дена строго одмарање. Ве молам доколку некој има вакво искуство да ми каже нешто повеќе. Збунета сум и скршена ;(

2. Kejt362

Kejt362 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2021
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    570
    Јас не сум вакцинирана сеуште, мм ќе се вакцинира сега преку работа. Додека да стигнам јас на ред ќе дојде сигурно есен, но вака расмислувам- ние сега сме малку не плодни, можеби со вакцината ќе се средиме :D не мора само лошите ефекти да ги очекуваме :). Се шалам секако иако не е за смеење.

На Kolumna му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Зошто скршена? Бремена си, радувај се!
    Кај мене беше истиот случај, веројатно сме имале доцна овулација, па зачнато е малку подоцна...Првите два прегледа абдоминално не се гледаше, само вагинално... бев 5+5-6, уште "го немаше"...во 6+5, одговараше на 5+5, се виде вреќичката, а во 7+3 (тој си беше 6+3) се виде ембрион и срценце....
    Хематомите знаат да се ресорбираат, и без крварење...
    Смири се малку, радувај се, лежи си и чекаме срценце :inlove::inlove::inlove:

На Mrs.Sofija, Stressed Out, Feddy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.860
    Јас сакам да се вакцинирам не мислам дека ќе не чипираат и слично што уште не сун слушнала,него и со доктори што сум правела муабет дека не треба да останеш бремена 3-6 месеци само заради тоа.

5. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    looool kondraindikacija: plodnost

На Kejt362 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Мене ми рекоа нема врска можело и одма. Не сум во Мк во Герм. се вакцинирав и тука сметаат дека нема потреба да се чека.

На Campanula, medena147, Stressed Out и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.655
    Со кои доктори си разговарала и врз кои истражувања се нивните констатации?

Моментално се вакцинираат бремени и доилки со фајзер. Не гледам причина зошто не би се вакцинирал жена што планира бременост.

На Campanula, Stressed Out, Bebe2021 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.851
    Допаѓања:
    11.877
    Баш така @IRBBB . Штом бремени и доилки смеат да се вакцинираат, зошто да чекаат за бременост тазе вакцинирани? Нема поента таквата препорака, не е логична.

На Campanula, IRBBB и Bebe2021 им се допаѓа ова.
  9. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.978
    Допаѓања:
    34.645
    Во фрижидер кога ќе треба да се боцнеш претходно ќе ја оставиш малку на собна температура па ќе се боцнеш

На GirlWithACat му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Низ Америка почнаа веќе бремени и доилки, а за Германија знам дека не смеат да ги вакцинираат. На официјалната страна стои дека немаат доволно податоци за тоа како влијае вакцината во бременост и доење. Затоа бремените и доилките до сега не се вакцинирани. Најверојатно ќе одобрат кога ќе имаат докази. Германциве сакаат сигурно да е ама за желба за бременост ми рекоа е различно и тука нема дилема, векцимирање во секој случај.

11. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.655
    Со која вакцина не смее да се вакцинираат жени што планираат бременост?
    Би требало во упатството да го пишува тоа, сѐ е достапно на интернет.
    Кај нас, во мкд, почнаа да се вакцинираат бремени жени и доилки со фајзер вакцината. Таа и модерна излегоа со истражување дека се безбедни во бременост. За другите навистина не би знаела да кажам.

На Vivienen, Natashka1988 и Honny им се допаѓа ова.
  12. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Некој искуство со дабростон. Докторката ми рече дека треба да пијам 15 дена ако не добиам за 7 дена од коа ќе го испиам последното апче да одам на ехо арно ама 11 ден како го пијам утрово станав со страшни болки и гледам сум прокрварела. Дали може да се добие ако ги пиеш? Не сум бремена, ми ги препишаа како превентива ако случајно се фати.

13. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Не знам и јас за другите како е, ама во Германија ги има само нив фајзер (бајотех), модерна и АЗ за 60+ и не вакцинираат со ниедна бремени. Така е до сега. На официјалната страна од РКИ така пишува дека вакцините (нема нагласено конкретно која) поради недостаток на истражувања не се наменети за бремени. Што не значи дека така ќе остане. И мене пред да ме вакцинираат ме прашаа дали сум бремена, за алергии и други терапии. Јас кажав сакам да бидам бремена :D ми рекоа тоа нема врска:D

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2021
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    389
    Астра Зенека и Џонсон и Џонсон не ма помлади од 30 год. И бремени жени. Досега сигурни се само Фајзер и Модерна. Барем тука во В. Британија не е дозволено вакцинирање на помлади и бремени со овие две вакцини.

На IRBBB и Honny им се допаѓа ова.
  15. Дениција21

Дениција21 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2021
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    360
    Ако е кафеаво и 5 дена пред добивање, можно е да е имплантација. Види колку ќе ти трае, дали ќе стане црвено и пообилно или ќе биде само кафеаво еден ден.
    Јас немав кафеаво до сега, а ми доцни веќе 5 дена, ама со оглед на позитивните тестови претпоставувам се случила имплантацијата и без да ми прокапе кафеаво.

На Hope06 и deadej им се допаѓа ова.
  16. deadej

deadej Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2021
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    106
    Da sekako ke pratam situacija, denes nema nisto pa ajde da videme sto ke mi se slucuva ovie denovi, inaku tebe ti e zavsen toj del uzivaj si so pozitvniot test :*

17. deadej

deadej Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2021
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    106
    Inaku imam slabi grcevi isto kako za pred menstruacija gradite mi se dosta osetlivi ..

18. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.223
    Допаѓања:
    50.812
    Ако нема и наредниот месец ќе испитам хормони,е сега ме интересира ако пример некој хормон ми е покачен ќе ми дадат ли контрацептивни таблети или некои други? бидејќи се обидуваме за бебе,можеби тогаш би требало да паузираме со обидите.
    Пред 2 години пиев контрацептивни таблети ама тогаш не се обидувавме за бебе.
    Не верувам дека и овој месец ќе биде :( маж до 14ти ќе е дома после на 1ви си доаѓа,а до вчера имав менструација,овие денови ако се фати,ама тешко.

19. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    Dali nekoj skoro bil kaj covekot vo konopiste vo crkvickata sv atanasij

20. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.860
    Девојки на 12.04 се правев хистероскопија и добив нормална менструација траеше 5 дена ми заврши пред 4 дена а сега гледам кафеава крв па имам,инаку пијам циклопрогинова,дали е нормално уште да крварам?