1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Inamya

Inamya Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    4.283
    Да, но немаше никој. Црквичката беше заклучена, само кај каменот беше отворено.

На veli4ekate му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Веројатно имаш пробојно крварење од таблетите, не е ништо страшно, се јавува кај некои жени првите неколку циклуси.

На medena147 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Дениција21

Дениција21 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2021
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    360
    И јас така си викав :) Искрено не знам, дали не беа точни резултатите од Скринлаб со сите вредности повисоки од горната граница или не влијаело тоа никако, ама и јас чекав да добијам за да испитам хормони на ГАК, па за среќа не добив циклус туку две цртки :) Инаку не пиев ништо после резултатите од првото испитување. Среќно и без откажување, твое е да пробуваш :*

На Hope06, Honny, IRBBB и 2 други им се допаѓа ова.
  4. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.239
    Допаѓања:
    1.860
    Бев на контрола се е воред веќе имам фолекул на деснта страна,ама рано е за да почнеме ми продолжи уште еден месец цикло прогинова.
    Сакав да прашам некој информација за кога е доктор Зоран Илиевски од Чаир во амбуланта??

5. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    Jas bev pred nekolku godini i togas ni dadoa brojnod cicko vangel...togas go zemavme covekot od negotino i se upativme zaednonjas soprugot i covekot tamu...ne zastana do kamenot mi kaza sto mi kaza mi pogodi deka nesto pri operacija mi otstranile i mi rece za skoro vreme ke ostanam bremena...ne svrti trinpati okolu kamenot potoa ne vnese vnatre vo crkvata se sto mi kaza povtoruvav po nego nemase ni mesec togas ostanav bremena no za zal potoa prokrvariv..sega sakam pak da otidam no zdravje znaci ke treba pak da mu se javime stom nemalo nikoj koga ste bile...inaku znam nekolku para sto bile tamu i si imat sega decinja....

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Здраво девојки ова нешто прв пат ми се случува.. сакаме второ детенце па со постите немавне однос една недела и вчера и сто така и последен плоден ден ми беше имавне однос незаштитен па сабајлево се бришам и трага мала од крв светла црвена малку се исплашив треба да добијам после 11 дена. Доколку некоја знае да ме утеши дека не е ништо или што може да биде повторно по 15 минути на влошка нема ништо на тоалетна има точки крв

7. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Душо, повели број од Вангел: 070 978 535.
    Човекот не е секогаш во Мк, живее во Данска.
    Мој совет е пред одење да се јавете дали е таму, летото сигурно ќе биде.
    Се носи дар(зејтин и нешто текстилно) и свеќи.
    Се надевам ќе му помогнам на некого!
    Поздрав:hug:

На tina2018 и veli4ekate им се допаѓа ова.
  8. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Би требало во петок, така ми рече минатата недела. За посигурно јави се во Чаир прашај, ќе ти кажат.

На medena147 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. GIGI69

GIGI69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2021
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    409
    Здраво,
    Ме интересира дали може да се испитаат хормони во сабота на Клиничка биохемија, бидејќи тогаш ми е трет ден од циклус?

10. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.655
    Дај Боже да си добиеш две цртки и да не треба хормони да испитуваш.
    Ако сепак треба, најдобро е на гак да ги испиташ (ги сметаат најточни вредностите). Ако имаш некоја варијација, ќе се консултираш со ендокринолог и ќе ти даде терапија која нема да биде контрацептивно, односно терапија која нема да ти биде пречка да забремениш, напротив.

Да не имаш денес овулација?

На shz и MarijaMi90 им се допаѓа ова.
  11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    8.281
    Vo frizider cuvaj ja slobodno taka gi cuvaat i vo apteka. Jas imam pregnyl inekcija doma, vo frizider si ja cuvam.

На GirlWithACat му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    8.281
    Rabotat sekoj den i klinicka biohemija i labatorijata na gak.

На GIGI69 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Јас утре ќе одам, ќе прашам и ќе ти кажам. И ќе видам таман дали имаат реагенси за сите хормони

14. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Не работат со боцкање, ама можеш да однесеш епрувета со крв, немаат реагенси за андростендион само.

15. GIGI69

GIGI69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2021
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    409
    Ти благодарам

16. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Здраво девојки, јас од дерматолог добив маст за лице Acnatag (клиндамицин и третиноин) и еве мачкам 3 дена и има мало подобрување. Сега читам упатство и нелетувам на информација дека не е наменето за бремени и за оние кои планираат бременост( минимум 4 недели пауза). А ние веќе работиме на случајот 5 месеци, и мојот дерматолог ја знае ситуацијата. И сега да ја прекинам маста или веќе е касно,или да го прескокнеме месецов? Дерматологот вика направете пауза некој месец дури си го средиш лицето и ме извади од такт. Кај нас е времето битно, имам објаснувано порано зошто. И еве решена сум да прекинам со маста ама сепак мачкав 3 дена. Плодните денови ми почнуваат за една недела и ми е малку во мисла.

17. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Не смее да се користи орален препарат. За препаратите кои се применуваат локално и сéуште не е познато дали се безбедни во бременост, оти сепак, мала количина може да се апсорбира преку кожата. Ако сакате да пробувате овој месец, за да бидеш спокојна, добро е ја прекинеш употребата.

На Honny му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    8.281
    A da ti pisat upat za labaratorija na gak tie rabotat, jas i nedela imam odeno zemaat krv.

19. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    Imam odeno pred nekolku godini imam i brojce od covekot..inaku sega neznaev dali e tuka no koga ke planirame da odime sekako ke mu se javam ....

На kikiritkaTa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    8.281
    @GIGI69 bev na gak za ispituvanje hormoni zemaat krv sekoj den. Nemaat reagens samo za insulin. I mi kazaa deka klinicka biohemija ne raboti na nedela, ne zemaat krv.