Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Inamya

Inamya Популарен член

Да, но немаше никој. Црквичката беше заклучена, само кај каменот беше отворено.

veli4ekate likes this.
  2. Saba08

Saba08 Популарен член

Веројатно имаш пробојно крварење од таблетите, не е ништо страшно, се јавува кај некои жени првите неколку циклуси.

medena147 likes this.
  3. Дениција21

Дениција21 Истакнат член

И јас така си викав :) Искрено не знам, дали не беа точни резултатите од Скринлаб со сите вредности повисоки од горната граница или не влијаело тоа никако, ама и јас чекав да добијам за да испитам хормони на ГАК, па за среќа не добив циклус туку две цртки :) Инаку не пиев ништо после резултатите од првото испитување. Среќно и без откажување, твое е да пробуваш :*

Hope06, Honny, IRBBB and 2 others like this.
  4. medena147

medena147 Популарен член

Бев на контрола се е воред веќе имам фолекул на деснта страна,ама рано е за да почнеме ми продолжи уште еден месец цикло прогинова.
    Сакав да прашам некој информација за кога е доктор Зоран Илиевски од Чаир во амбуланта??

5. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Jas bev pred nekolku godini i togas ni dadoa brojnod cicko vangel...togas go zemavme covekot od negotino i se upativme zaednonjas soprugot i covekot tamu...ne zastana do kamenot mi kaza sto mi kaza mi pogodi deka nesto pri operacija mi otstranile i mi rece za skoro vreme ke ostanam bremena...ne svrti trinpati okolu kamenot potoa ne vnese vnatre vo crkvata se sto mi kaza povtoruvav po nego nemase ni mesec togas ostanav bremena no za zal potoa prokrvariv..sega sakam pak da otidam no zdravje znaci ke treba pak da mu se javime stom nemalo nikoj koga ste bile...inaku znam nekolku para sto bile tamu i si imat sega decinja....

tina2018 likes this.
  6. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Здраво девојки ова нешто прв пат ми се случува.. сакаме второ детенце па со постите немавне однос една недела и вчера и сто така и последен плоден ден ми беше имавне однос незаштитен па сабајлево се бришам и трага мала од крв светла црвена малку се исплашив треба да добијам после 11 дена. Доколку некоја знае да ме утеши дека не е ништо или што може да биде повторно по 15 минути на влошка нема ништо на тоалетна има точки крв

7. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Душо, повели број од Вангел: 070 978 535.
    Човекот не е секогаш во Мк, живее во Данска.
    Мој совет е пред одење да се јавете дали е таму, летото сигурно ќе биде.
    Се носи дар(зејтин и нешто текстилно) и свеќи.
    Се надевам ќе му помогнам на некого!
    Поздрав:hug:

tina2018 and veli4ekate like this.
  8. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Би требало во петок, така ми рече минатата недела. За посигурно јави се во Чаир прашај, ќе ти кажат.

medena147 likes this.
  9. GIGI69

GIGI69 Истакнат член

Здраво,
    Ме интересира дали може да се испитаат хормони во сабота на Клиничка биохемија, бидејќи тогаш ми е трет ден од циклус?

10. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Дај Боже да си добиеш две цртки и да не треба хормони да испитуваш.
    Ако сепак треба, најдобро е на гак да ги испиташ (ги сметаат најточни вредностите). Ако имаш некоја варијација, ќе се консултираш со ендокринолог и ќе ти даде терапија која нема да биде контрацептивно, односно терапија која нема да ти биде пречка да забремениш, напротив.

Да не имаш денес овулација?

shz and MarijaMi90 like this.
  11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Vo frizider cuvaj ja slobodno taka gi cuvaat i vo apteka. Jas imam pregnyl inekcija doma, vo frizider si ja cuvam.

GirlWithACat likes this.
  12. Ceneva

Ceneva Популарен член

Rabotat sekoj den i klinicka biohemija i labatorijata na gak.

GIGI69 likes this.
  13. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Јас утре ќе одам, ќе прашам и ќе ти кажам. И ќе видам таман дали имаат реагенси за сите хормони

GIGI69 likes this.
  14. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Не работат со боцкање, ама можеш да однесеш епрувета со крв, немаат реагенси за андростендион само.

GIGI69 likes this.
  15. GIGI69

GIGI69 Истакнат член

Ти благодарам

16. Honny

Honny Истакнат член

Здраво девојки, јас од дерматолог добив маст за лице Acnatag (клиндамицин и третиноин) и еве мачкам 3 дена и има мало подобрување. Сега читам упатство и нелетувам на информација дека не е наменето за бремени и за оние кои планираат бременост( минимум 4 недели пауза). А ние веќе работиме на случајот 5 месеци, и мојот дерматолог ја знае ситуацијата. И сега да ја прекинам маста или веќе е касно,или да го прескокнеме месецов? Дерматологот вика направете пауза некој месец дури си го средиш лицето и ме извади од такт. Кај нас е времето битно, имам објаснувано порано зошто. И еве решена сум да прекинам со маста ама сепак мачкав 3 дена. Плодните денови ми почнуваат за една недела и ми е малку во мисла.

17. Saba08

Saba08 Популарен член

Не смее да се користи орален препарат. За препаратите кои се применуваат локално и сéуште не е познато дали се безбедни во бременост, оти сепак, мала количина може да се апсорбира преку кожата. Ако сакате да пробувате овој месец, за да бидеш спокојна, добро е ја прекинеш употребата.

Honny likes this.
  18. Ceneva

Ceneva Популарен член

A da ti pisat upat za labaratorija na gak tie rabotat, jas i nedela imam odeno zemaat krv.

GIGI69 likes this.
  19. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Imam odeno pred nekolku godini imam i brojce od covekot..inaku sega neznaev dali e tuka no koga ke planirame da odime sekako ke mu se javam ....

kikiritkaTa likes this.
  20. Ceneva

Ceneva Популарен член

@GIGI69 bev na gak za ispituvanje hormoni zemaat krv sekoj den. Nemaat reagens samo za insulin. I mi kazaa deka klinicka biohemija ne raboti na nedela, ne zemaat krv.

GIGI69 likes this.