Веројатно имаш пробојно крварење од таблетите, не е ништо страшно, се јавува кај некои жени првите неколку циклуси.
И јас така си викав Искрено не знам, дали не беа точни резултатите од Скринлаб со сите вредности повисоки од горната граница или не влијаело тоа никако, ама и јас чекав да добијам за да испитам хормони на ГАК, па за среќа не добив циклус туку две цртки Инаку не пиев ништо после резултатите од првото испитување. Среќно и без откажување, твое е да пробуваш
Бев на контрола се е воред веќе имам фолекул на деснта страна,ама рано е за да почнеме ми продолжи уште еден месец цикло прогинова. Сакав да прашам некој информација за кога е доктор Зоран Илиевски од Чаир во амбуланта??
Jas bev pred nekolku godini i togas ni dadoa brojnod cicko vangel...togas go zemavme covekot od negotino i se upativme zaednonjas soprugot i covekot tamu...ne zastana do kamenot mi kaza sto mi kaza mi pogodi deka nesto pri operacija mi otstranile i mi rece za skoro vreme ke ostanam bremena...ne svrti trinpati okolu kamenot potoa ne vnese vnatre vo crkvata se sto mi kaza povtoruvav po nego nemase ni mesec togas ostanav bremena no za zal potoa prokrvariv..sega sakam pak da otidam no zdravje znaci ke treba pak da mu se javime stom nemalo nikoj koga ste bile...inaku znam nekolku para sto bile tamu i si imat sega decinja....
Здраво девојки ова нешто прв пат ми се случува.. сакаме второ детенце па со постите немавне однос една недела и вчера и сто така и последен плоден ден ми беше имавне однос незаштитен па сабајлево се бришам и трага мала од крв светла црвена малку се исплашив треба да добијам после 11 дена. Доколку некоја знае да ме утеши дека не е ништо или што може да биде повторно по 15 минути на влошка нема ништо на тоалетна има точки крв
Душо, повели број од Вангел: 070 978 535. Човекот не е секогаш во Мк, живее во Данска. Мој совет е пред одење да се јавете дали е таму, летото сигурно ќе биде. Се носи дар(зејтин и нешто текстилно) и свеќи. Се надевам ќе му помогнам на некого! Поздрав
Здраво, Ме интересира дали може да се испитаат хормони во сабота на Клиничка биохемија, бидејќи тогаш ми е трет ден од циклус?
Дај Боже да си добиеш две цртки и да не треба хормони да испитуваш. Ако сепак треба, најдобро е на гак да ги испиташ (ги сметаат најточни вредностите). Ако имаш некоја варијација, ќе се консултираш со ендокринолог и ќе ти даде терапија која нема да биде контрацептивно, односно терапија која нема да ти биде пречка да забремениш, напротив. Да не имаш денес овулација?
Vo frizider cuvaj ja slobodno taka gi cuvaat i vo apteka. Jas imam pregnyl inekcija doma, vo frizider si ja cuvam.
Здраво девојки, јас од дерматолог добив маст за лице Acnatag (клиндамицин и третиноин) и еве мачкам 3 дена и има мало подобрување. Сега читам упатство и нелетувам на информација дека не е наменето за бремени и за оние кои планираат бременост( минимум 4 недели пауза). А ние веќе работиме на случајот 5 месеци, и мојот дерматолог ја знае ситуацијата. И сега да ја прекинам маста или веќе е касно,или да го прескокнеме месецов? Дерматологот вика направете пауза некој месец дури си го средиш лицето и ме извади од такт. Кај нас е времето битно, имам објаснувано порано зошто. И еве решена сум да прекинам со маста ама сепак мачкав 3 дена. Плодните денови ми почнуваат за една недела и ми е малку во мисла.
Не смее да се користи орален препарат. За препаратите кои се применуваат локално и сéуште не е познато дали се безбедни во бременост, оти сепак, мала количина може да се апсорбира преку кожата. Ако сакате да пробувате овој месец, за да бидеш спокојна, добро е ја прекинеш употребата.
Imam odeno pred nekolku godini imam i brojce od covekot..inaku sega neznaev dali e tuka no koga ke planirame da odime sekako ke mu se javam ....
@GIGI69 bev na gak za ispituvanje hormoni zemaat krv sekoj den. Nemaat reagens samo za insulin. I mi kazaa deka klinicka biohemija ne raboti na nedela, ne zemaat krv.