Ти уште не си прокрварила така ли како што прочитав во друга тема, за да биде биохемиска. Повтори си пак со друг тест или испитај бета, така ќе бидеш најсигурна. Ти посакувам среќа
ne nemam nikakvo krvarenje samo kako naduenost na stomakot, mi tezi bas kako da imam nesto taka se osekjam, oteceni mi se gradite i beli topcinja mi iskacaat od niv jajnicite taka me seckaat veke 2 3 nedeli veke 10 dena kako mi docni pravev test pred nekolku dena denes pak negativen
Здраво, после две неуспешни бремености, решив и јас да ви се приклучам овде. Прва бременост 2016 година заврши неуспешно, втора бременост 2020 година повторно неуспешно. И за првата и за втората бременост останав природно, но за втората дури после 3 ипол години обидуваме. Сега имам направено абдоминален серклаж и веднаш после циклус треба да направам брисеви и ако се во ред да почнеме повторно со обиди. Помислата на тој период од 3 ипол години не ми дава мир да не биде повторно толку. Сакам веднаш да ги земам работите во свои раце. Пијам калциум, магнезиум со б комплекс, витамин д од 1000, витамин ц и фемибион еден. Слушнав и за витамин е дека помага за плодноста, дали некоја го пиела и дали постои во вид на таблети? Дали користите алтернативна медецина за помош при забременување и дали сте имале резултат? Дали ги користите тестовите за овулација и колку често практикувате односи дали секој ден или преку еден? Ви се извинувам на долгиот пост. Навистина ми е потребна подршка и искуства за полесно да го поминам овој период. Ви посакувам на сите кои посакувате да се израдуваме со две црти овој месец!
Здраво и добредојде во групата од која ти посакувам што побрзо да си заминеш инаку би сакала само да те прашам дали знаеш која е била причината за твоите неуспешни бремености и дали имаш испитано нешто повеќе како на пример генетски мутации а за витамин Е го има до форма на апчиња Како и да е ти посакувам во најбрзо време да си останеш бремена и да си ја износиш до крај А ако не ти се чека многу време можеш после неколку месеци природно пробување да си направиш и инсеминација
Немам испитано генетски мутации, имам испитувани брисеви, хормони, пап тест, проодност на канали, кариотип, спермограм... Но како причина за неуспешна бременост кај мене најдоа скратено грло на матката и поради тоа ми завршува бременоста во втор триместар, па затоа сега последно правев дијагностичка хистероскопија и лапароскопија и абдоминален серклаж и се беше уредно освен должината на грлото на матката.
Штом веќе ја знаеш причината тогаш фати се побрзо за работа а кога ке биде работата тогаш повеќе одмор
Секако, затоа пред време прашувам за работи кои можам да ги превземам пред време. Ти благодарам на подршката!
На апликацијата ми пишува денес плодност и сега кога бев во вц кога се бришев нешто како растегливо имаше на тоалетот,како желатин само не во боја и не мирисаше,штета што мажот ми не е дома,а од 5ти до 12ти мај имавме односи.
Mozes da gi pravis testovite za ovulacija, jas sum zadovolna od niv. Praktikuvav preku eden den megjutoa ne cel mesec tuku najvekje periodot koga mi e ovulacijata. Piev vitamin E, selen zink , ubiquinol, vitamin c , d, omega, ovunorm- ova po preporaka na ginekolog. Ima edna kniga razgledaj vo temata vontelesno - everything start with egg ( nesto taka bese ) kako do pokvalitetni jajce kletki za tie sto se spremaat xa ivf. I jas se spremav za ivf zosto amh hormonot mi e nizok. Vo megjuvreme ostanav bremena prirodno. Se nadevam kje bide dobro do kraj
Mislenje za moive hormoni... Za cudo prv pat nemam inverzija pomegu FSH i LH. A kolku sto gledam jas i drugive se ok mozebi malku cortizolot pokacen. Dali ima potreba da odam so ovie hormoni na konsultacija kaj endokrinolog?
Pregnacare before conception komplex vitamini pred zabremenuvanje, a mozes da probas i so macina treva moze da pomogne bidejki e bas za plodnost.
Baraj pod latinsko ime Marrubius Vulgaris, bidejki pod macina treva ima nekolku caja. Kombiniraj Pregnacare so macina treva. Cajot se pie 3 pati na den po 200ml ( po 1 kafena lazicka caj na 200ml zovriena voda) podobro e da pies bez zasladuvac, no ako ti e mn gorcliv stavi med. I koristi go do ovulacija ili 10-12 dena po menstruacija najdobro.