Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    направив тест пред неколку саати и негативен ;( ;( ;( ;( ;( незнам веке што ке се прави ке видиме нареден месец се надевам дека ке биди позитивен ... се надевам како и многу други на две цртички :)

На jasmina83 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. jasmina83

jasmina83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    77
    AJDE AJDE NEMA RAZOCARUVANJE na mene samo sto mi pomina :devil: :@ tetka pa sega ajde na rabotaa za dve crtki :lol: ,POZDRAV DO SITE KOJ STO OCEKUVAAT DVE CRTKI i malku poveke optimizam i PORASPOLOZENO.

3. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Бокаче немој да се секираш и нервираш. Ако не овој месец нареден секако дај Боже. Пак ќе речам верба во самата себа и најмногу верба во Бога. Уживај со мт водете љубов и кога најмалку очекуваш тогаш. Еве како кај мене кога најмалку очекував си видов две цртки во понеделникот. Скоро 4-5 месеци се обидувавме со мм ние, но ете, среќа наша сега се фатило. Здравје само пред се, другото што е наше ќе си дојде. Поздрав ! :$ :hai:

На ilence и Espadrila им се допаѓа ова.
  4. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    Слими ме интересира како излезе кај тебе со оргамитрилот, дали и кога доби откако престана да ги пиеш. И јас пиев 7 дена, а еве веке 5 дена како престанав да ги пијам а нема ништо од тетката.

5. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452
    Одамна беше тоа минатата година колку што се сеќавам, ама после добив и тоа обилно крварење.
    Сега пак почна да ми касни циклусот, ама не сум употребил хормони зашто после полошо сум.

Поздрав ;)

6. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354

7. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Јас толку време порано ич несакав да ми доаѓа, а сега кога треба да ми дојде,сеуште ја нема вештерката. Кога треба да иде ја нема, а кога не треба порано ќе дојде. После вонматеричната имав еднаш крварење 11 дена, утре е цел месец од тогаш и уште ми ја нема. Којзнае до кога ќе се нормализира. Уф женски маки.

А за бебиња опуштеноста му е мајката, нели? Ајде сите се повеќе да бидете опуштени и ќе си дојдат бебињата. Стегнатиот организам доведува и до стегната матка, што повеќе сперматозоиди треба да навлезат внатре, а ако сте стегнати поголемиот дел останува во вагиналниот дел, а таму повеќе се уништуваат отколку се пропуштаат подлабоко да навлезат. Знам некој ќе рече доволно е само еден сперматозоид да отиде на вистинското место за да дојде до оплодување, ама сепак тоа не е случај кај паровите кај кои потешко доаѓа до плод.

Мене кога ќе ми помине периодот на чекање заради инекциите, воопшто нема да ги форсирам работите како порано. Нема ни да гледам кога водиме љубов, кога не. Па кога ќе се фати - тогаш, само да биде на вистинското место следниот пат :)

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    ќе биде душо .. ќе се фати пак :)

На ecapereca му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Честиткиии од се срце ... :* еве јас веке се откажав од очекување па кога сака нека биде :) бев премногу напната но еве конецно се вработив па сега немам гајле ...Но сеуште мислам дека ако не другиот наредниот месец ке се фати .. чим еднаш се фатило ке се фати пак :)

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  10. the.child

the.child Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    34
    Праев тест денеска, негативен е..

11. anali-anali

anali-anali Активен член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    12
    agronaa so srejka i so lesnooo...... :* :* :* :*

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anali-anali

anali-anali Активен член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    12
    ne gubii nadezz sve ke bide samo imaj verba i opustenoo sto e tvoe ke si dojdee ;) ;) ;)

На the.child му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    Колку е убаво да се прочита вака охрабрен цовек,мило ми е за тебе Лори,мислам мило ми е сто веке има напредок,сега си психицки посилна,се осека,спонтаниот да го земаме како почеток за да се подготвиш за пристигање на вашето бебенце мила,кога читам вака се потсекам на себеси,знам и дека ти е тешко,но и знам дека си радосна затоа што мислам дека цела работа сега останува на тебе и твојот сопруг,да биде природно,без ин витро,инсеминација,ти посакувам многу срека и Господ да е со тебе,ама мислам дека близи крајот на трнливиот пат,поздрав мила :hai:

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ти благодарам мила, мислам често на тебе, само те нема несто многу на форумов, знам, зафатена си со твојот ангел:)) мене еве трет ден ми касни, немам симптоми никакви, освен главоболка, сега дали е тоа додека се среди после спонтаниот или е несто друго -незнам....нормално треба да паузираме месец дена, медјутоа ние усте пред да дознаеме веке еднас се обидовме, па сега сто биде нека биде, се е во бозји раце и нека остане така :) Голем поздрав до тебе :* :inlove:

На kaja11 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kaja11

kaja11 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    131
    ајде Лори, ќе биде овој пат!

16. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Иииииииии Лоричкаааа, без здив чекам најубави вести, мислам ќе викам на цел глас од среќа овде, само да прочитам дека си бременка :clap: Ај ќе те замолам направи едно тестче, а? На брзинка ај :inlove: :* ;)

17. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Има ли некоја нова мамичка :inlove: wanna.be.mum каде си ни...те нема да ни пишеш....јас више незнам што е со мене,многу често ме боли глава имам нагони на повракање и некогаш многу ми се јаде,бештерката си замина и еве сега тоа се случува...

18. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Ме има Еци ама на темите инсеминација или кломифен :rofl: 1вата инсеминација -неуспешна добив во петокот ама има уште пред мене ;) сега не пијам ништо само естрадиол за ендометриумот, него ќе го задебелиме па може после конечно и јас да почнам да се дебелам :lol: :lol: Ти ќе испитуваш канали? :*

19. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Еве направив сега тест и една цртка:) и ако, подобро додека ми дојде се во нормала, подобро месецов сто не сум, ....усте не ми доадја, ама кога ке ми дојде и помине има да бидеме највредни до сега :lol: па со Господ напред и ќе биде некој следен месец, верувам во тоа :rock: поздраввв :inlove:

На eli25 и elena.mak им се допаѓа ова.
  20. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    911
    Zdravo na site, i molam za pomos, veke edna godina nemozam da zabremenam, pa resivme da pojdeme po lekari, so mene e se ok a decko mi pravese spermogram i imase pokaceni leukocite i ozioospermija kako rezultat na tie leukociti, pravevme i brisevi ispermokultura i urinokultura i se bese ok. Ginekologot ni rece deka moze ima nekoja bakterija koja ne sme ja ispitale i ni prepisa vibramicin i rece da rabotime na bebe, megutoa mene me plasi se ova, i neznam sto ponatamu. Pomagajte i izvinete za dolgiot post