Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ЕмајотаП

ЕмајотаП Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2020
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    89
    Фала на одговорот ☺️. Докторката ми рече 3-4 месеци да земам по една дневно и септември на контрола. Бидејќи не ми бил многу висок пролактинот, затоа на природна база. А за тоа дека му треба неколку циклуси додека да се видат резултати си во право, истото ми го кажа и докторката.
    Поздрав

На Saba08 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    20.092
    Според мене добри ти се :) Тироидната е поубаво да е пониска од 2.5, ама сепак ти е океј. Нареден месец може да е пониска, варира таа.

За пролактинот видете сите, изгуглајте, мислам дека Б6 може да влијае поволно на него. Се разбира, ако не е мн висок.

Инаку, се согласувам со @Saba08. Јас пробав со тинктура од бисерок и некаква мешавина за плодност на природна база и тој месец добив неколку дена порано, нетипично за мене. Ама истовремено земав и терапија од доктор. Дали дојде премногу заедно или што беше работата не знам. Секогаш сум кога нешто може, да се третира прво природно, ама треба консултација и за ваквите работи. Ете за чаевите, некои се земаат до овулација, некои после овулација, така да распрашајте се пред да се одлучите за нешто.

На fana и ЕмајотаП им се допаѓа ова.
  3. Anodce

Anodce Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2018
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    124
    Здраво,
    Се обидуваме за бебе веќе една година, пред 2 месеци направивме испитувања за проодност на канали, хормони, спермограм се е во ред, пред 2 месеци гиниколот ни рече ако сакате може да почнеме со стимулација, ние решивме да почекаме, но како и овој месец добив се мислам што да правиме, се консултирав со другарка ми вика почекајте ако е се во ред ќе дојде, затоа што тоа биле хормони.. Но веќе ме измачува помислата дека помина година и секој тест е негативен. Дали некој може повеќе да ми објасни за стимулација на овулација како функционира и дали некој имал позитивно искуство? Ви благодарам

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Јас ќе ти речам да не слушаш никој. Ако ти и сопругот мислите дека не треба да чекате да не чекате. Јас и сопругот исто како вас, по 6 месеци неуспешни обиди ги направивме сите испитувања и се беше во ред. Решивме уште 6 месеци да пробаме па да видиме. Ама со коронава натака навака не фати скоро 2 години без успех. Решивме да пробаме со стимулација со кломифен и од прва се фати, еве 9ти месец чекаме кај и да е да се породам :sun:
    Иначе кломифенот се пие од 3-5 ден на менструација, строго под мониторинг на гениколог. Од кај 10ти ден ќе одиш на фоликуметрија и ќе се следи колку фоликули ќе има и кога ќе пукнат. Може да примаш и инекција за пукање. Докторот ќе ви каже кои денови да имате односи. На форумов има доста успешни приказни со кломифен но пак ќе речам, најубаво со гениколог консултација и мониторинг. Со среќа и дај боже што побрзо да си видиш 2 || :inlove:

На Luigy, SunnyGirl2, curlyhair и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Sunshine*baby

Sunshine*baby Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2020
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    970
    Не знаев во која тема да го поставам прашањето, па оваа е некако најактивна.... Дали после хистероскопија и лапароскопија со абдоминален серклаж, следниот менструален циклус ви бил пообилен и поболен? Јас до сега за време на циклус сум немала болки, а денес ми е втор ден и имам болки во јајниците, дали е тоа нормално по интервенцијата?

6. Reallove1996

Reallove1996 Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2021
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    34
    Здраво девојке, денес е една недела од моа инсрменација. Градите почнаа да ме болат исто како и пред менструацијата. Градите ме болат цело време пред менструацијата. Јас сум многу разочарана. Отсега знам дека нема да биде успешно.

7. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Не се разочарувај па сеуште е рано:) Градите болат и кога има бременост, симптомите на бременост и менструација сите велат дека се исти или слични така да сеуште ништо не се знае:inlove: Ти праќам среќа да си видиш две цртки:l:

На Reallove1996 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Јас правев лапаро и хистеро немав поголеми интервенции но и без тоа имав благи болки и пообилна менструација, а обично ми трае 3 дена. Така да ако не се страшни и неиздржливи болки него нормални менструални болки нема место за паника. Па сепак е интервенција и внатре се работело, чепкало нормално му треба време на организмот да си се врати во нормала. Ако болките продолжат или се големи консултација со гинеколог. Секое добро:*

9. Sunshine*baby

Sunshine*baby Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2020
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    970
    Денес се помали болките не се како вчера, сепак ти благодарам на одговорот.

На Сара Лав му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Opusteno2

Opusteno2 Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2020
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Здраво, јас сум нова на форумов. Имам 32 години со дијагноза хиполастична матка, мала матка со тенок ендометриум.
    Ако има и некоја друга би сакала да сподели искуства со мене нека ми пише во приватна порака, ако несака тука јавно да пише.

11. Bebetoo

Bebetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.326
    Допаѓања:
    3.066
    Здраво на сите ве молам за мислење, пред 2 месеци испитував хормони пролактинот ми беше 94 од горна граница 25. Докторката веднаш ми даде достинекс ги пијав по половина апче секој трет ден. Сега повторно го испитав пролактинот е 0.78 од долна граница 1.1 и докторката рече да ја прекинам терапијата во ред бил. Малку ми е чудно дека е толку многу низок и нагло прекинување на терапијата. Воопшто не ми спомна за понатамошно испитување и проверка, незнам дали да одам на второ мислење ?

12. Estrellas

Estrellas Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2019
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    16
    Нормално е да, и јас имам правено и ги имав истите симптоми.

На Sunshine*baby му/ѝ се допаѓа ова.
  13. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    1.859
    Закажи си на ендокринолог да ти каже доза да си пиеш,и мене ми беше висок пиев првично бромергон но наместо да ми се намалува ми се зголемуваше пролактинот,потоа почнав достинекс и јас како тебе стигнав 0,5 ми ја прекина па повторно ми се качи на 30 и тогаш ми даде 1/4 два пати неделно да пијам веднаш останав бремена од кога го стабилизирав продолжив со бромергон во бременоста за жал заврши со спонтан ама од друга причина имав преграда,само што ме исчистија повторно продолжив со 1/4 достинекс да пијам.

14. Bebetoo

Bebetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.326
    Допаѓања:
    3.066
    Ти благодарам за информацијата, ме интересира дали нискиот пролактин е исто пречка за бременост?

15. Tblagica.11

Tblagica.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2021
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    281
    Zdravo sakam da prasam dali ima nekoj iskustvo so pienje na femara(latrazol) i metformin inace metformin pijam veke 1 godina a za latrzol sega 1 pat i pijam evitol toa se nekoi vitamini koi pomagat za da zabremenes. E sega imav mentrucaija na 11.05 posle na 20. 05 bev na folikumetrija i imav 3 na desnata strana po 12 mm i eden na leva 10. Potoa mi rekoa deka na 22 pak da odam bev i mi bea pak po 12 na desna a na leva 13 mm. Od 22 bev vcera na 25 vcera imav na desnata strana 3 po 15 mm a na levata 17 mm i mi rekoa deka leviot e vodecki folikul. E sega me vratia pak sega da odam utrr i da vidat ako e nad 18 mm da primam ovitrelle inekcija(a inaku imam.neredoven ciklus u PCOS). Sakam da prasam dali nekoj odel na vakov proces i dali na 17 den (t.o utre 17 den ciklus se pagja) e imal pozitvni vesti od stimulacijata.

16. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    За жал после еден ден каснење сега кафеав исцедок имам значи нема да се израдувам... се надевам другиот месец нема да добијам 3 месеци пиев контрацептиви заради цисти па сум слушнала дека брзо се останува после нив бремена.
    Подршка за сите од мене што се надевате на бременост и за сите се надевам за наскоро за 2 црти.

На erika*** и Milobebence им се допаѓа ова.
  17. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2021
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    389
    Kafeav iscedok moze da se javi i kako simptom na bremenost, za vreme na impantacija ili denta koga se ocekuva menstruacijata.

18. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Дај боже.. многу често мокрам па кога одам во тоалет само се надевам дека нема да се направинод кафено на црвено.

19. ЕмајотаП

ЕмајотаП Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2020
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    89
    Здраво девојки, треба да ми дојди на 02.06, овој месец имавме однос на 15.05 и 17.06 ( според апликацијата се плодни денови, и тестот за овулација беше позитивен).
    Овие неколку денови сум премногу уморна, половината ме боли, имам необчичен исцедок (ама не кафен), главата ме боли и градите се осетливи. Се си викам дека се симптоми за да ми иди ама некако и сум нестрплива, веќе една година пробуваме. Сакам утре да направам тест, дали е рано или може да се направи? Фала

20. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Искрено, мислам дека е сеуште рано...стрпи се бар уште малку...
    Мене на доцнење од 1 недела, Fruhtest два пати ми излезе невалиден, а оној од 40 ден. Позитивен...

На ЕмајотаП му/ѝ се допаѓа ова.