Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2021
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    389
    12 dena po ovulacija mislam deka moze da napravis.

На ЕмајотаП му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ЕмајотаП

ЕмајотаП Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2020
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    89
    Да, ќе почекам... понеделник или вторник ќе направам, па можи и ќе се израдувам со две цртички

3. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    633
    Еве сум јас, ме разбуди болката, ми дојде вештерката. Веќе помина 5 месеца од обидување подобро да почнам со испитувања, ај за хормони знам, тоа проодност на канали кога се прави и болно ли е а и колку кошта.. Докторкава не објаснува баш ко шо треба..

4. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Proodnost na kanali jas pravev vo Sisitna i voopsto ne e bolno, procedurata e se na se 1 minuta, bidejki pravev pred dve nedeli moze da mi pises vo poraka mozam se da ti objasnam

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Јас правев во систина, платив 6170 денари, и плус седиментација 450 денари. Самата процедура е кратка, но јас имав запушен канал и премногу ме болеше но кратко трае, имаш опција за со анастезија се доплаќа мислам дека 3000 денари ама немаш потреба, може да боли ама кратко трае таа болка околу 20 30 секунди. После тоа имаш малку крварење ама ништо страшно. Јас правев кај Златко Палчевски премногу сум задоволна, чекор по чекор ти објаснува што прави и на крај ти кажува што е и како е. Снимката и извештајот си ги земаш за 30 минути. Само мора да имаш чисти брисеви пред да правиш ХСГ и мислам дека после циклус одма се прави.

На barby му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Anodce

Anodce Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2018
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    124
    Здраво, сакам да го споделам моето искуство, затоа што редовно ве читав последната година. Да, пред неколку дена пишав дека добив и дека сакам да одам на стимулација, тоа беше 1 ден пред добивање имав менструални болки и бев сигурна дека ке добијам, се разочарав и почнав да читам за стимулација.. Ден после тоа почнав да имам метален вкус во устата,кој сеуште го имам.. Ми беше ден за добивање, не добив ама пак си реков бевме на патување сигурно ќе ми доцни поради промена на клима, а маж ми за прв пат беше убеден дека сум трудна а јас за прв пат не барав симптоми во се, затоа што секогаш се разочарував. Вчера во среда почнаа да ме болат градите. Т. Е пупките, но не направив тест, денес направив тест во 12часот значи не со прва мокрача, со неколку капки и тестот е позитивееен со две убави цртки. Ептен сум возбудена не ми се верува, ви посакувам на сите ваква среќа утре ќе правам проверка на бета, и пишав на докторката и ми рече дојди на 21 јуни пред тоа нема да се гледа ништо, не е многу касно? Последна менструација на 23 април, мислам дека овулацијата беше на 10 мај, требаше да добијам на 25 мај, ако знае некој да ме посоветува.
    Исто имам и слаби привремени болки,исто како менструални, докторката ми рече дека е нормално.. Инаку имам превртена матка и многу болни менструации.
    Ви благодарам

Прикачени фајлови:

На Bebce1, kig, GirlWithACat и 36 други им се допаѓа ова.
  7. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2021
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    389
    Cestitkii so lesno majka :inlove:

На Anodce му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Ништо кај мене.. ми дојде со нови сили од недела да се надеваме на две врти во месец јули

9. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.584
    Допаѓања:
    5.926
    Отечени гради-никогаш не ми биле во оваа големина хахах , повеќе осеќам мирис и вкус, благо не ми се јаде што е чудно за мене..повеќе вода ми се пие и често зевам (facepalm) и запек
    променливо расположение, се надеваме дрка на 30.05. нема да ми дојди

па ќе видиме,баш бевме активни :$

На erika***, Dzulija* и Vivienen им се допаѓа ова.
  10. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.233
    Допаѓања:
    50.822
    Кога почнавме со обидување на бебе пред да ми дојде немав никакви симптоми за добивање,како и секој ден ми беше,само видам кое дато треба да ми дојде и туку така ми дојде тој ден,а сега еве од јануари па навам како се обидуваме за бебе пред да ми дојде ме болат јајници,ми се гади дали има тоа врска не знам.
    Сега не треба да ми дојде во недела,ама скептична сум дека сме направиле нешто.
    Откако ми заврши последниот циклус неколку дена имавме односи и толку од тогаш,мислам дека тогаш не бев во плодни денови.

На Dzulija* и SunnyGirl2 им се допаѓа ова.
  11. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Честиткии ,со лесно :)

На ЕмајотаП, Anodce и SunnyGirl2 им се допаѓа ова.
  12. Tblagica.11

Tblagica.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2021
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    281
    Zdravo deneska primiv ovitrele inekcija. Kako vie pominavte posle nea dali imavte problem nekoj. I dali so stimulacija so latrazol i ovitrele nekoj ima iskustvo.

13. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.584
    Допаѓања:
    5.926
    Дали тоа е истиот месец? Ако да ,дали беше ко нормален циклус мислам на крварењето?

П.С. Честитки нека ти е со лесно <3

14. Anodce

Anodce Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2018
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    124
    Во првиот пост пишав дека добив, но всушност само имав менструални болки и мислев дека ќе добијам во секој момент и се разочарав, немав крварење

15. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Ајдее мислам дека нема да дојди,исто како јас да се читам.
    Преосетливи гради што сама неможев да се допрам,почесто во вц за мокрење а запек почна да ми се јавува.А кога сме кај дремка 24/7 се бев поспана до 6-7 месец.Те чекаме со тест на кој ке има две многуууу убави цртки :inlove:

16. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.985
    Допаѓања:
    34.651
    По инекцијата, деновиве бидете активни

17. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.584
    Допаѓања:
    5.926
    Ништо. Ми подрани :u:

18. lawlady

lawlady Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    150
    Едно прашање, на 26ти имав овулација ама денес, 2дпо имам големи болки во левиот јајник кога се издишувам. Значи не кога земам воздух туку само кога ќе издишам. Од што може да е? Знам дека е рано за имаплантација и прв пат вака ме боли плус не сум физички активна, цел ден седам на компјутер..

19. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Девојки страв ми беше да правам тест, го чував од минатиот месец. Си чекав да ми дојде утре 28 ми ден, а обично тогаш и ми идеше 25-28 ми ден од циклус. Вчера типични пмс симптоми уште да протече. И си викам не правам тест, аман од разочарувања ќе ми дојде кај и да е. И денес еве попладне си велам, море правам па нека е негативен. И оп 2 црти ...леле леле пресреќнааа сум. И уште не ми се верува. Овај пат методата ни беше да немаме односи дури не ми покажа тест за овулација позитивно, од тогаш неколку дена активно, и ете успешно. Пресреќна сум. Ќе си го израдувам мажето уште малку. Ви посакувам на сите што побрзо. Само нека е се во ред сега. Ве сакам сите и ви посакувам среќа.

На Мишел*, GirlWithACat, fana и 37 други им се допаѓа ова.
  20. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.229
    Допаѓања:
    11.120
    Честитки душичке, со лесно до крај :party: :sun: си заслужила да се израдуваш :l:

На Honny му/ѝ се допаѓа ова.