Можно е и да е точен тестот, т.е да си е валиден. Пред две години кога правев тест, во текот на 5 минути читање не ми се гледаше втората цртичка, ок си реков нема ништо. Го оставив така некое време и потоа ептен бледа црта се појави, едвај ја гледав на светлина, ама си помислив од стоењето се направила цртичка. Сопругот ништо не гледаше, нормално , па се наљутив На денот "за добивање", не добив ама повеќе не направив тестови туку си закажав на гинеколог и си го чекав прегледот. Знам, чудно е, ама од стравови, не можев да правам пак тест. Самото правење тест ми е малку стрес. Да дополнам, тогаш тестот го правев по 10тина дена од овулација, мислам. Убави резултати да имаш!
Епа и мене тоа ме буни. Другите тестови стојат месеци и никогаш не се појави втора цртичка освен на овој. Ти се поврди бременоста по таквиот тест? Ти брагодарам
Знаете ли колку треба да е дебелината на ендометриумот пред добивање, или во случај на рана бременост?
Исто и мене. Претходно како швајцарски саат, на 29 дена. Па почна порано ден, два, па 3-4 пати закасна дури и 4-5 дена, па пак порано..и така. Сега е океј. А за симптомите искрено мислам дека најчесто е до тоа што сега многу обраќаме внимание на секое чувство во телото и може затоа повеќе ги осеќаме. Пред тоа не сме се замарале толку. Добро освен ако се баш изразени, ама ако е нешто ситно, мн често е субјективно, барем кај повеќето.
Мене и циклусот не ми е обилен како порано и порано не беше којзнае колку ама сега послаб е, не е ништо исто како порано.
И мене, ама јас го гледам тоа како добар знак зошто претходно ми беше мнооогу обилна. Ама тоа сега, после подолго време откако почнавме со обиди, а пиев терапија, имав некои хормони покачени, па може е поврзано со тоа.
Девојки мене не ми дојде денес, имам некои тапи болки во стомакот како за пред добивање.Држете среќа. Дај боже да се израдуваме сите што очекуваме две цртки ❤️❤️❤️
Здраво. Пред скоро време решив да го сменам гинекологот бидејќи веќе навршуваат 38 години и таа смирено ме советува дека треба да помине една година од пробување па после ќе почнеме со испитување. Јас наивно па и ја послушав . Решив да ја сменам. Новиот гинеколог ме прегледа и ми кажа дека имам 15мм фоликул Бевме со мм за спермограм ,кажа дека не е лош тестот. Ми препорача да направам HSG , а истовремено ми препиша и кломифен да пијам од 5 ти ден до циклус. Ми препорача кај Толовски да пправам HSG. Прашањето ми е дали бил некој кај него за испитување и дали може на друго место да испитам? Што понатаму да очекувам
Јас правев кај Толовски, ама да сум сега би правела во систина. За мала разлика во пари, многу подобри услови во систина. Инаку самата постапка не е болна, повеќе паника имав од што читав на форумов отколку што имаше реална причина. Ако ти е во мисла можеш да се напиеш аналгетик дури и нешто за смирување пред да правиш хсг. Постапката трае околу 5 минути, после тоа можеш најнормално да си функционираш. Претходнио ти требаат чисти микробиолошки брисеви и ниска седиментација. Хсг се прави по завршување на менструацијата, пред овулација. После тоа ќе треба да пиеш антибиотик превентивно, бидејќи хсг е инвазивна дијагностичка метода.
Zdravo devojkii, mene utre mi e den za NEdobivanje, vekje nedela dena imam nelagodnosti kaj stomakot i bolka vo gradite, mnogu sum razocarana bidejki mislam deka kje dobijam
Немој да се разочаруваш. Многу често симптомите на бременост се исти со симптомите за добивање. Почекај до утре, со позитивни мисли