Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.069
    Допаѓања:
    6.524
    Ништо и овој пат, синоќа заглавив на итна со многу болки и еве веќе крварам. Бетата беше многу ниска, а на ехо немаше ништо. Сега си имам менструација. Веројатно биохемиска... Претешко е, ме боли душата..

2. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    6.426
    Да си направиш за тромбофилија испитување сиг сум дека има нешто. Ако сум во право од моментот на позитивен тест ке те стават на клексани и ќе си ги тераш бременостите. Сега не се разочарувај нормално е да те боли душата, биди среќна што воопшто остануваш бремена. Глава горе некое испитивање плус и во наредните месеци пак ке се фатите за раб и ќе имате позитивен исход. Те :hug:

На MarijaMi90, erika*** и Anturium им се допаѓа ова.
  3. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Dusickaaa... nemoj da se razocaruvas, glavata gore, taka trebalo da bide.

На Anturium му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.069
    Допаѓања:
    6.524
    Можно било на имам уринарна инфекција на к ми рекоа, заборавив како се вика. Чекам резултати за неа. Претпоставуват дека тоа е причината

На La-loca му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nikolina35

Nikolina35 Популарен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    13.046
    Гледам за hsg сте пишувале, можеше во соодветна тема, ама ајде овде сме поредовно. Треба да правам и јас кај Толовски, да ми каже некоја од вас колку ја чинеше и како е задоволна? Маж закажа спермограм во њу борн, па да видиме што ке не советува др. Трајковски. Ви посакувам среќа на сите.

На MarijaMi90 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.275
    Допаѓања:
    11.175
    Според мене по убаво ти е во Систина да направиш. Јас слушав мислења и за кај Толовски и за Систина и дефинитивно се одлучив за Систина и не згрешив, апаратот нов, задоволна сум од сѐ. За кај Толовски беше околу 4 и 200, 4 300 кога прашував, а во Систина платив 6100. Немој воопшто да се плашиш, трае околу 5 мин целата процедура, напиј се некоја таблетка пред тоа за секој случај. Крајната одлука е твоја, за каде и да се одлучиш, со среќа :*

На MarijaMi90 и Nikolina35 им се допаѓа ова.
  7. Sunshine*baby

Sunshine*baby Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2020
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    970
    Девојки после абдоминалниот серклаж ми помина еден циклус. Во средата бев на гинеколог и имав фоликуло 17,15мм на 11 ден од циклус. Докторот ми кажа петок, сабота и недела плодни денови. Утре ќе одам на гинеколог да видам дали прснал фоликуло на време. Држете ми среќа, доколку е прснат потоа ќе чекам најдоцна до 23 да не добијам. Имам голема надеж дека овој месец ќе се израдувам!

8. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.655
    Не ти дадоа прогестеронска поддршка?
    Многу често е крварење во рана бременост, не се разочарувај пред време.

9. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    6.426
    Никако кај Толовски.Со коронава перална за пари стана…

10. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.069
    Допаѓања:
    6.524
    Ми дадоа само вагиналети и апчиња за да се дочистам, рекоа дека нема веќе бременост. Од збрка заборавив да прашам колку е бетата ;(

11. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    Ама мене не ми се јасни докториве , ти си некои 5 до 6 дена после прв позитивен тест , ете да претпоставиме на 27 ми ден од циклус фаќаш на тест бета минимална од 10 и таа се дуплира на 48 саата , прво и наважно кај тебе до вчера можело максимално до 200 бета да покаже на тест преку крв ( ако ми е математиката добра ) секако на ехо воследни две недели неможат да видат ништо ( неможе да се види плод ) , како даваат терапија за чистење кога немаат соодветни податоци дали бетата паѓа или се качува во следните денови па да после тоа одлучат дали ќе е биохемиска или нормална бременост ама има хематом па ете од каде крварењето .....
    Друго мислење пред да ја почнеш терапијата ?

На Bebce1, Anomis11 и IRBBB им се допаѓа ова.
  12. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.069
    Допаѓања:
    6.524
    Со терапија почнав денес, а тие го сметаат за веродостоен резултатот кај нив што е, се почувствував дури како да мислат дека лажам за позитивниот тест, до толку што 100 пати прашав дали воопшто сум била бремена. Во болница тестот излезе негативен, рекоа бета многу ниска, и на ехо нема ништо. За нив тоа е тоа, нема бременост. Се чувствувам многу лошо, како да лажам и самата да си правам филм дека сум била бремена. Не знам што да мислам повеќе, од ова ништо крварам како нормална менструација. Само едно знам, никогаш повеќе нема да правам толку рано тест. Уште еднаш овој стрес, на мене и на мм, не сакам повеќе да го предизвикам. Недај боже повторно да се случи ова, подобро да не знам и да мислам дека имам нормална менструација. Овде во странство работите со доктори се малку различни, за друго мислење треба да менувам матичен, па процедура од чекање 3 месеци да те прифатат. Тоа е, можеби во мк ќе можеше да се направи нешто... Фала ви на сите за подршката, јас не сум воопшто добра, ми треба време убаво да размислам за се што се случи, и да одлучиме со мм што и како понатаму. На 1ви ќе одам на контрола кај матичниот па се надевам тој поубаво ќе ми ја објасни оваа ситуација, зашто јас сум уште во шок и немам појма што се случи. Извинете на долгиот пост

На Campanula, naturallmess и MarijaMi90 им се допаѓа ова.
  13. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.408
    Здраво поздрав до сите прво и ви посакувам што побрзо да галите меше:inlove: Имам пцос на десниот јајник само,од терапија примам метформин овунорм и фолна од 1000. Повеќе спонтани имав..:( Додатна мука ми дава и тестостеронот примам спиринолактон за него.. Муабетот ми беше што примавте вие терапија за пцос? Вчера имав болки многу,завршив на итна ме боцнаа Нифлам и ми дадоа упат за соба број 29 на 10ти. Нема откажување,се бориме до крај :l:

14. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2021
    Пораки:
    949
    Допаѓања:
    832
    здраво и тука ова се мои последни резултати од хормони, моментална терапија сум еутирокс 25, и бромергон 2х1/2, за сега супер се симна пролактинот но сега е висок ФТ3, ако може совет за намалување

Прикачени фајлови:

• viber.jpg
      viber.jpg
      Големина на фајлот:
      242 KB
      Прегледи:
      43
  15. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Здраво девојки. Јас закажав хсг во Плодност за во петок, па ако може збор, два утеха околу процедурата.Читајќи разни мислења многу сум уплашена. А страв ми е и од резултатите. :(Ми рекоа лесна храна и чај од нане претходниот ден, а не ми кажаа дали да пијам нешто лекови. Ви благодарам:f:

16. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Здраво
    Со лесно да си поминеш.
    Јас имам правено хсг таму ,убаво поминав,имав слаби болки и менструални грчеви.
    Пред процедурата се напив Беналгин и витамин б6.
    Со среќа (fingers)

На mynameislove му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Јас толку бев стегната од што читав секакви работи на интернет за на крај да не ни добијам точни резултати, па после тоа морав да направам и лапараскопија. Опушти се не е воопшто страшно ниту болно. Повеќе би рекла дека е непријатно чуство него што има болка. Чуството е блага менструална болка за време на процедурата која трае ни неполна минута. А јас од што бев под стрес и згрчена цела само лошо си направив. Не читај по интернет секакви работи, опушти се буквално како да одиш на гинеколошки преглед ништо страшно ниту пак болно. Ние жените свашта трпиме, а ова е гола вода за се друго:D Лекови не пиев ни пред ни после тоа. Имав малку крварење истиот ден што е нормално да не се извадиш од памет и толку утредента како ништо да не сум правела. Со лесно:)

На MarijaMi90 и mynameislove им се допаѓа ова.
  18. skokotlivka83

skokotlivka83 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    287
    Мм правеше спермограм. Што мислите за резултативе?

Прикачени фајлови:

19. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    633
    Де кажете ми, дали е лошо да донирам крв, додека се обидуваме за бебе? Треба да ми дојде за 20 дена, а плодните денови ми се наредната недела, ако давам би давала четврток. Дали можеби се намалуваат шансите или се зголемуваат, или нема врска

20. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2021
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    389
    Можеш не штети бидејќи уште не си добила. Штетно е во бременост.