Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Да се вклучам во муабетот. Превземи си ја Fertility friend апликацијата, не се мачи. Автоматски ќе ти пресмета овулација. Ако си мерела секое утро во исто време, според овој график, веројатно сéуште немаш овулирано, не се разликуваат две фази.

На Bebce1, IRBBB и SunnyGirl2 им се допаѓа ова.
  2. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Девојки имавне односи понеделник и вторник, а средата ме фатија болки и бев на гин ми рече дека сум имала циста пукнала и сум имала овулација па се надевам дека од предходните денови се има фатено и се надевам да не ми дојди

На SunnyGirl2 и erika*** им се допаѓа ова.
  3. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Здраво :hai: Само да се пријавам дека направив хсг, се е ок, каналите се проодни. Постапката и не беше толку страшна како што си мислев. Сега превентивно ќе пијам антибиотик 5 дена, таман ќе поминат и две недели после ревакцина, па било безбедно да се пробува.
    Малку ми е мисла дека е рано после ревакцина, но прашав неколку стручни лица и пак во дилема сум. :?: :smirk: :whew:

На MarijaMi90, SunnyGirl2, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.408
    Здраво,пред се многу ми е мило што имате уреден наод :) Како поминавте? Каде правевте хсг? Јас малку се плашам па .. Позз:)

5. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Здраво. Добро поминав, во Плодност правев. Не е страшно, краткотрајна издржлива менструална болка. Те разбирам, колку и позитивни мислења да прочитав, не можев да се опуштам, додека не помине процедурата. Навистина не е страшно, не вреди за толку голем страв. Позз.

На MarijaMi90 и Hijabigurll им се допаѓа ова.
  6. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    20.115

Браво женска :inlove: Ајде сега само напред, со убави мисли :). За вакцината не знам, јас лично би почекала месец, два, ама ова е само мое мислење. Секако сите се со различен став, докторите не охрабруваат да се вакцинираме, така да не знам.

@Hijabigurll со среќа. Процедурата не е ни приближно така страшна колку што се плашиме, верувај ми.

На mynameislove и Hijabigurll им се допаѓа ова.
  7. Tblagica.11

Tblagica.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2021
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    281
    Zdravo devojki mos nekoja me ima prateno ka prasuvam nekoi raboti. Inaku imam jas anuovaltorni jajnici i primam terapija metformin elevit i sega pocnuvam 2 mesec so latrazol. Prviot mesec bese neuspesen za mene so stimulacija za jajnici so latrazol i primiv Ovitrele inekcija. Sega sakam da prasam dali imate primano vakva terapija za stimulacija na jajnici i na koj obid imate uspeano da ostanate bremena. Bidejki od denes zapocnav so 2 mesec upotreba na latrazol i stimacii so ovitrele inekcija da primam

8. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.327
    Допаѓања:
    3.070
    Здраво на сите, конечно да се исклучам од оваа тема, првата бременост ми заврши со миссед, овој месец не се ни надевав бидеќи на 13ти ден од циклус докторката ми кажа дека овој месец немам овулација и јајниците изгледале како полицистични имав многу малечки фолекули под 10мм па требаше да се вратам пред да добијам да го провериме ендометриумот бидеќи имав многу слабо крварење кога ќе добиев и јас незнам што ми текна иако бев на преглед и знаев дека овој месец нема да има ништо направив тест 3 дена пред да добијам колку да се уверам дека нема ништо и оп бледа црта … позитивен, не ми се веруваше… изненадување:inlove: Сеуште е многу рано едвај 4та недела сум а веќе имам болни и отечени гради, слаби менструални болки и преемногу ми се спие. Овој месец почнав да пијам фолна и веднаш се фати … незнам дали е случајност и не можам разбирам како се случи сето ова :^) не ни знам кога беа односите и кога беа плодни денови:lol: премногу сум збунета со измешани емоции едвај чекам до прв преглед, не знам ни како ќе издржам но ќе стегнам заби, се надевам овој пат среќата нема да ми заврши за кратко имам некоја позитивна мисла, извинете на долгиот пост само сакам да ви кажам дека никогаш не е се како по книга или како што ми рече докторката во медицината никогаш 2+2 не се 4.
    Ви посакувам среќа на сите и што побрзо да излезете од оваа тема :l:

На Bebce1, Flooora96, Vivienen и 25 други им се допаѓа ова.
  9. skokotlivka83

skokotlivka83 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    287
    Ни кажа гинекологот да направиме ПСА Антиген. Резултатите се овие

Прикачени фајлови:

10. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Немам знаење за ПСА тестот и толкување на истиот. Доколку некоја членка е поупатена ќе пише. Но во секој случај гинекологот ќе ги толкува најдобро. Сопругот имаше нормален спермограм и сепак му дадоа витамини за подобрување. Слушајте ги насоките на гинекологот ќе Ве насочи како понатаму да постапите. Секое добро и побрзо да видиме || цртички:)

11. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112

Со среќа се како што треба и со живот... Господ ти помогнал нека помага на сите

На Bebetoo му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Дали ви се има случено.. една недела после овулација(имавне и односи тогаш)
    имам како грчеви кај матката во ципите слаба болка не можам точак да возам..

13. Hijabigurll

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.408
    Здраво девојки:) Да се искажам и јас малку со сопругот сме веќе 3 години во брак уште пред да се земеме најголем сон ми беше да станам мајка од секогаш сакав да бидам мајка..:l: Уште од мала додека си играв најомилена играчка ми беше едно бебе кое ден денес го чувам дури и име му ставив моето бебе Еди со сини очи:l: Господ ни ја исполни желбата забременив веднаш но нашата радост не траеше долго.. Тој кобен 1 Јануари 2019 никогаш нема да го заборавам бев 10та недела почнав да крварам.. па ај на гак па ај инекции џабе.. Си замина нашето сонце :( Ме упатија на трансфузија за некои анализи сопругот се ангажираше јас седев само во ќош плачев и се прашував што сум згрешила..Ај ми земаа крв излегоа резултати се океј. Требаше време да помине за да се потсобереме малку.. Ама животот не ни дозволи .. После само еден месец абнормални клеточни промени цервикална дисплазија цин 2 на пап .. Завршив во систина каде што ми беше направена ендоцервикална киретажа и биопсија. И тоа помина.. После повторно останав бремена. Ми беше страв да се радувам.. Др ме советуваше да лежам само до вц и назад ама не бидна пак. Спонтан.. и истата приказна ни се повторуваше секој пат кога ќе се израдувавме. Кога мислевме дека на нашите маки им дојде крај и бевме одлучени да направиме хсг имавме сообраќајка. И се отиде наназад.. Само што застанавме на нозе решивме дека ќе се бориме и нема да се откажеме. .. И останав бремена повторно во 6та недела го изгубив плодот... После прекинавме,имав проблем со бартолониева жлезда и прекинавме со обиди бев на мирување . Од гак ми рекоа да се вратам за 1 недела на контрола др Јадранка беше таму ме прегледа и ми рече девојче ти имаш тумор.. Гром од ведро небо.. Ми даде упат за трансфузија да проверам крвна група и да закажам за интервенција. Помина и тоа.. Поминав со 12 конци:) Фала му на господ се беше добро.. Кога се опоравив од операцијата не сакав да чекам и сакав што побрзо да станам мајка. Но по се изгледа за мене тоа ќе биде тешко.. Пред неколку месеци ми открија полицистични јајници. Еве моментално сега сум на метформин 1000 овунорм метилирана фолна и спиронолактон ( за покачен тестостерон) . Се надевам дека ќе успеам и дека еден ден Господ и мене ќе ме награди :l: 25 ќе закажеме за хсг :l:
    (Извинете на долгиот пост сакав да споделам со сите вас.. и да ви кажам да не се откажувате поздрав и секое добро девојки:l:)

Последна измена: 16 јуни 2021
    На ЖенаXX, АнаМаријаД, butterfly6223 и 20 други им се допаѓа ова.
  14. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.066
    Допаѓања:
    117.782
    Ме расплака девојче .... Од срце жалам за се што си поминала и сеуште минуваш :(
    Ти ја праќам целата среќа на светот за што побрзо да останеш бремена и да донесеш на свет живо и здраво бебе.
    Ти си голем борец после сите искушенија ќе бидеш мајка. Бог има план за сите :l:
    Те :hug:

На Vivienen, H.VAGA и Hijabigurll им се допаѓа ова.
  15. Hijabigurll

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.408
    Ти благодарам многу мила господ сите нека ги израдува :l:
    (*бтв го редактирав постот извинете од толку што сум потресена и од солзиве тешко ми е да се фокусирам..)

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Кај нас велат, секое зло, е за некое следно добро... Биди силна!
    Овде, на форумов, има неверојатни борци! Веќе можеби половината се во тема "бебе" .
    Ти ја посакувам целата среќа на светот, биди силна!

На tina2018 и Hijabigurll им се допаѓа ова.
  17. Hijabigurll

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.408
    Ви благодарам многу Господ сите нека ги радува:l:

На Natashka1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.868
    Допаѓања:
    11.968
    Душа :l: Да завршат што поскоро борбите. Да си забремениш за скоро и да си држиш во раце бебенце! Ќе бидиш мајка, и покрај ваквите искушенија, ќе ти се оствари сонот! Господ ти дава сила и по сето ова, ќе те надари, зашто не се откажуваш. Браво! :*

На IRBBB, H.VAGA и Hijabigurll им се допаѓа ова.
  19. Hijabigurll

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.408
    Ви благодарам многу на сите за поддршката незнам што би правела да не сте вие Феминки драги од :l: ви благодарам на сите :l::l:

На Sandra Stojanova му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Jovana-95

Jovana-95 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    117
    Здраво
    Да ве прашаам кога добивте менструација после киретажа мене ми е 40 ден а уште немам знаци за добивање ке полудааам
    Имав миссед во 8 недела
    Фалаа ви