Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    911
    Izvinete na greskata, znaci na spermogramot pisuva oligozoospermija poradi pokaceni leukociti

2. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Почекајте после вибрамицинот да го повторите спермограмот, после тоа ќе ви предложи докторот како ќе се одвивиа работата,решенија има за зачнување и покрај дијагнозата, исто како и ние што нормално е да ни изостанува овулација некогаш, ни се пореметува циклус од стрес, настинка, исто и кај мажите спермограмот знае да варира, важен е спермограмот после терапијата дали ќе покаже исто, мој предлог е да правите спермограми на различно место, да избегнува максимално жежок туш, сауна, и сл. и тесна долна облека, фармерки.... ;) Прочитај на нет за ЖенШен апчињата
    http://doktori.mk/element/view/4f0f3f80 ... ax-ginseng ( некаде при крајот корисни ефекти каде што пишува)
    :sun: :sun:

3. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Може малку да отидам оф топик,ама без замерки бидејќи ова што ке го кажам е поврзано со темата.
    Значи јас сум 8 месец бремена,се ближам кон крајот,и секојдневно кукам поради болки во грбот, мачнини, болки во долниот дел на стомакот, секој ден и секоја ноќ имам уплави од тоа каков ке биде пораѓајот, многу се плашам (како и секоја новопечена трудница,бидејќи ми е ова прва бременост).

И тогаш ке отворам темава,или секогаш гледам некое мислење на разочарана феминка, дека тестот и излегол негативен, и се подсетувам јас колку се радував на позитивниот тест, и дека тогаш не размислував на темата ,,породилни болки,,.

И искрено срам ми е што се понашам така што еве фала Богу сум изгурала до тука со екстремно големи нервози по дома.

И се надевам дека секоја од вас која е во исчекување многу наскоро ке се израдува, и никако немојте да се разочарувате.

Поздрав. :hai:

На f.r.o.s.i.c.e му/ѝ се допаѓа ова.
  4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.194
    Допаѓања:
    124.727
    Честитки за новите мами,ми мириса нешто дека Лори за 2,3 месеца ќе не израдува како што треба :wasntme: ,памтете ми го зборот :)
    Јас сум си сама вечерва и си решив да си се изнаплачам за да утре си бидам како нова и да одморам во слободниот ден.Маж ми ме гледа дека не сум ок,ама не сакам да го нервирам и него,па иако ми оди тешко бидејќи ме познава морам да глумам дека се е ок.
    Сега ќе го чекавме да стигне ,овој месец...... ;(
    Инаку ние решивме,т.е. повеќе јас,да почекаме уште некој период да инвестираме во станбеното прашање па дури потоа ова.Да не зборувам и за стравот од повторно :( Блазе си ви на вас кои имате подршка барем од дома,ќе ми беше мило да беше татко ми жив и да знаев дека ќе ме подржи во се-не само финансиски .Да ми речеа-од нас имате подршка за се! А вака си оставен сам да се снаоѓаш,зошто мајка ми пуста може само морална подршка да ми дава која сепак премногу ми значи,а за другата страна не коментирам.
    Ве поздравувам многу :*

5. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    911
    Wanna.be.mam fala za mislenjeto, i nie sakame posle terapijata da naprvime nov spermogram iako doktorkata vika nema potreba, se razmisluvam da pobarame i drugo mislenje na primer od d-r Tofovski vo GAK citav deka e golem strucnjak za ovie raboti

6. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ели25 мила, па немој да плачес, се ќе си дојде на свое место...Јас само од пораката сто ти ја прочитав сватив колку си ти напната од околностите, па мозеби затоа не бидува, ....дај опусти се, и пари и стан и секое друго прасање е променливо, денес го има утре го нема, а сто останува зад тоа?! само нервози кои се талозат во нас самите, ....и мозеби бас тоа е пречката за успех!!!! де опусти се, заборави на се, и гледај да си бидес среќна со маз ти и исполнета, а сето тоа повлекува позитивна мисла која сигурно значително ќе ви олесни за добивање бебе! напнатоста и нетрпеливоста се најголемите пречки....мене усте не ми се остварил сонот бебе, но да се надевам дека во поскоро време ќе дојде и тоа, ама ја сменив техниката! Опустена сум, сетам, си наогам занимации и немислам на бебе, абе вооспто не мислам и ете како минатиот месец бебето само се створи, неочекувано(не успеа) ама ја сватив поентата, научив како, и затоа ти давам совет, и на сите други, опустете се и исполнете си го времето со се само да нема простор за мислење на бебе! малку забегав:) извинете за долгиов пост :inlove:

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. macenceee24

macenceee24 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    7
    Здраво и од мене мои мили, мене ме немаше извесно време на форумот, но ете сега се си изначитав се што сум пропуштила и ви честитам на сите нови мамички, со лес да ви е, а на сите оние кои се обидуваат да станат мамички им посакувам што побрзо да не радуваат...
    Инаку и кај мене нема ништо ново, добив на 19 и ми траеше само 3 дена, а обично циклусот ми трае 7 дена, ама тоа сигурно ми е од нервози, моментално се осеќам премногу депресивно и нервозно и и јас како и ели морам да си се изнаплачам за да соберам сила, но се надевам дека и ние еден ден ке се израдуваме... ве поздравувам и ве бакнувам :*

8. Masnicka.5

Masnicka.5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    886
    Јас моментално пијам фолна дали ќе штети ако почнам да пијам и кломифен???Хелп незнам вече што да правам

9. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    911
    Klomifenot se pie i vo slucaj koga se ok so zenskoto, i dali mora doktor da gi prepise ili se zemaaat na,svoja raka?

10. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Др.треба да ти ги препише на своја рака неземај никако :)

11. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    И ние се обидуваме една година и после тоа др.ми ги препиша,и еве завршив со нив три месеци по ред и сега паузирам,инаку се прават добри фоликули од нив но се зависи од организамот,јас правев супер фоликули со нив но ништо не бидна :( кај некој се фака од прва...пробај ништо не те кошта само кога се пие кломифенот нетреба ништо др.да се пие но сепак прашај си го др. и се надевам дека ке успееш... ;)

12. D-E-L-F-I-N-A

D-E-L-F-I-N-A Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    22
    Девојки се немав одамна уклучено на форумов,некако и јас како да се откажав покрај сите неуспешни обиди.Но неколку дена ми каснеше,инако добивам скоро на точен термин.И денес направив тест ми излезе позитивен,двете црти убаво се познаваа.Ама јас сеуште неможам да верувам,да не е погрешен тестот?Купив тест од sure check.Се јавив на гинеколог,ми закажаа дури за 1 месец,стварно незнам што да правам дали да се радувам,или е лажна надеш,целата сум збунета.

На Agrona, anggell, ddevojce и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.265
    Допаѓања:
    46.290
    D-E-L-F-I-N-A честитки и имај си лесна бременост :D
    Иначе 99% тестот е точен и чим покажало две цртки тоа е тоа вистинското :rofl:
    Радувај се, нема потреба од недоумица :)

На D-E-L-F-I-N-A му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    DELFINA ти каснело и тестот ти е позитивен , женче па ти си трудна :inlove:
    ако не ти е сеуште сигурно и за верба земи си уште еден тест и повтори го за 48 часа.....

15. D-E-L-F-I-N-A

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    22
    Фала ти за одговорот,незнам колку се точни тестовите,и колку можи да им се верува,да купам некој поскап овајпат или нема врска?А незнам дали да одам на преглед кај друг гинеколог,не кај матичниот,бидејќи за еден месец ми закажа матичниот,а кој ќе чека 1 месец.Стварно сите чувства ми се измешани,ме убива оваа неизвесност,бидејќи ако сум стварно бремена,ова ќе ми биде прва бременост и затоа можи ми е тешко да поверувам.Освен тест некој друг начин за да се провери нема?

16. D-E-L-F-I-N-A

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    22
    фала срцка,иако морам да направам уште еден тест додека да се осигурам,дај боже да е така :*

17. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452
    Сакам да прашам некоја од вас да ме посоветува што да направам.Последната менструација ми беше во 7 септември.Од тогаш сеуште не сум добил.Знае да ми касни ама не повеќе од 10 дена никогаш досега.
    Во 17 после 7 дена покасно направив тест излезе негативен.Сега не знам што да помислам.Му се јавив на мојот гинеколог надвор од државата е идната недела треба да дојде.
    Имам понекогаш менструални болки и јаки и мислам готово добив кога одам во вц ништо.
    Исто така настината сум имам и температура и цело тело ме боли веќе 3 дена ама не сум употребил антибиотици само парацетамол пиев.можно ли е да покаже негативен тестот после 7 дена покасно а да сум случајно бремена?
    Не знам што да помислам веќе градите ме болат кичмата само што сакам да го пофторам тестот почнува да ме боли стомакот и мислам дека секој момент ќе добијам.Не сакам лажно да се надевам ама што да направам надежта последна умира :( :(

поздрав до сите вас и честитки за новите бременки ;)

18. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    честитки честитки :clap: бремена си нема што тука :D радувајсе :) :)

19. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    нема потреба од друг тест... sure check си е сигурен...и јас правев 2 пати од што не ми се веруваше :lol:
    а ти си трудна нема друго :*

20. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    честитам DELFINA со лесно да си го износиш бебенцето :) и закажиси кај друг док.термин за да си бидиш самата сигурна