Зависи кога ти е овулација. Ако ти е подолг циклусот и овулацијата е покасно така да почекај си уште некој ден. Ти посакувам среќа.
Можеш да си направиш тест. Јас правев дента кога требаше да добијам менструација и имаше убава црвена линија. Со среќа !
Јас пиев еутирокс 25 и глуформин 500 за месец ипол останав бремена. Само тсх кај мене правеше проблем, година ипол пробувавме. Инсулинот секако знае да прави проблем. Следи го редовно, мислам терапијата е ок но сепак консултирај се со специјалист. За доктор ја ти го препорачувам димитров од ремедика. Мене ми даде терапија он, никој друг не сакаше да ми даде. Еве сега пак пробуваме и ништо и иста приказна пак, не сум за терапија. Ќе треба пак да почнам со испитувања па да видиме што ќе испадне. По консултации со некои доктори земав еутирокс ама за другото не смеам тек така. Баш ќе видам матичната што ќе каже.
Здраво на сите, Ве молам за совет/мислење. Заради нередовен циклус (откога знам за себе, ми е на 35 до мах 40 дена) отидов на гинеколог, при што ги испитав сите хормони, сите се во ред, направив и тест Огтт (скриен шекер) и само тука се јави интолеранција на гликоза по 2 часа, друго се е ок. Побарав две мислења од гинеколог, и едно од ендокринолог, сите препорачаа Метформин од 500. Бидејќи инсулинот на гладно е во ред, дали само заради Огтт тестот вреди да ги пијам? Некој со слична ситуација? Читам многу нус појави и страв ме фаќа...
Ти благодарам. Дали има разлика помеѓу метформин 500 мг од Алкалоид или Глукофаж ХР? По состав се исти, вториве биле со продолжено ослободување. Како за почетник има врска кои да ги изберам?
Да, има разлика. Дозата не е иста. Ако (како што велиш во првичниот пост) неколку доктори ти рекле дека треба од 500, значи треба од 500, а не од 750
Можеби не објаснив добро, и двата се со иста доза од 500 мг, производителот е различен (со тоа и цената, но небитно), но само Глукофажот имаат "продолжено ослободување". Заради тоа прашав дали како почетник нешто менува ова својство (препораките ми беа дека се исти, па затоа побарав мислење, можеби некој веќе ги користел)... Со месеци шетам по болнициве, веќе не знам што е битно да прашам, а што не...
да почни си само може подобро да ти биде со нив, така да ништо страшно јас долго време ги пиев тие, сега сменив поголема доза на сиофор, али исти е составот
Ima so prodolzeno dejstvo i bez, mene endokrinologot mi rece bez prodolzeno dejstvo i zemav syofor, iskreno podobro vo zivot se nemam custvuvano , oslabev 7kg , energija imam ,apetitot mi se namali , vlaknetost isto, menstruacija redovna , ne znam zosto cekav volku dolgo..