Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Е така :clap:
    И што ти вика докторката сега?

На Dzulija* му/ѝ се допаѓа ова.
  2. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    859
    Допаѓања:
    2.651
    Да, најубаво е секој втор ден и ние така практикуваме, ама јас дека не се тестирам, си осеќам по исцедокот и слабите пецкања во јајниците.
    Удрете јако и за 2 недели и ти и јас да имаме 2 цртки :D

На medena147 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.090
    Допаѓања:
    117.928
    На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Miiaa98

Miiaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    936
    Женски како сте ?
    Јас некако чудно се осеќам , 3 месеца сум со циклопрогинова и секогаш добивав на ист датум но овој месец добив 1 недела пред датум добив на 13 и крварев нормално до 17 , сега ме чуди денес ми е 7 ден од како имав менс но имам чудни болки на десниот јајник исто како пред мензис и ме боли кичма се осеќам уморна , тест не направив но според вас дали е можно да има нешто и ако имав менс , се плашам да правам тест ...

5. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    E super veli doktorkata..

На Saba08 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sunshine*baby

Sunshine*baby Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2020
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    970
    Ви благодарам на сите, имам позитивна бета 80 и потврдена бременост. Ви посакувам две цртки на сите што ги очекувате...

На tanja11991, Anaksunamoon, meggle и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Ne znam, ako si imala menstruacija ne bi trebalo da ima nesto... mozebi ovuliras, rabotete na slucajot.

На Miiaa98 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    597
    Да прашам девојки по колку време одкакп работевте на случајот бебе пстанавте трудни? За првото кај мене веднаш се фати а за второ пробувавме месецов во плодни денови но денес добив обично имам редовна менс но минатиот месец добив на 31ден а овој месец на 26тиот ден

На Dzulija* му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    4.480
    6 meseci

На Vivienen и tanja11991 им се допаѓа ова.
  10. LoLa♡

LoLa♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2021
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    191
    За првото 6месеци а за второво 3години.
    Нема правило ако се е во ред опушти се и не мисли на тоа,уживај и ќе биде

На tanja11991, Vivienen и SunnyGirl2 им се допаѓа ова.
  11. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    Првиот пат 5 месеци, вториот и третиот од прв обид. Мислев дека тоа е легенда, дека се зачнува дете така лесно ама ете можно било. Сега се чудам- години и години со истиот партнер како не сум останала бремена едно 3248 пати!? :?:

На tanja11991 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. meri24

meri24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    554
    Devojki edno prasajne, posle kolku vreme od primajne na pregnil inekcija prsnuva folikulot?

13. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.327
    Допаѓања:
    3.070
    Здраво женски, мојот неуспех е повторно тука, можеби се сеќавате на мене, останав бремена по втор пат од кој првиот беше миссед и киретажа во 9та недела но овој пат вонматерично и среќа навреме откриено во 5та недела, само што се вратив ме направија операција со лапараскопија плодот се развиваше во десната туба веќе беше оштетена и неа ми ја извадија … тешко претешко, со нови сили одиме понатаму оваа година веќе се изморив.. доколку некој има искуство со извадена туба ве замолувам да ми пише:l:

На tanja11991 и Bebe2021 им се допаѓа ова.
  14. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Jas sum so izvadena desna tuba, na desniot imav sekoj mesec po 5-6 folikuli na leviot edvaj po 1-2 i bas desniot mi go izvadija. Imav ivf ao 2 ploda od koj edniot zavrsi vo 8ma nedela so sindrom bese a drugiot nikoj ne go vide do 10 nedela i mi pukna, iskrvariv i me operiraa edvaj ziva glava spasiv. 3 godini posle toa imav neuspesno ivf so 2 embriona i eve me 5 godini posle toa treto ivf so 1 embrion uspesno i sum 21 nedela. Ako mene me prasas ne treba ic da se sekiras bidejki so ivf ke uspees ako se poklopat kockite nemas potreba od jajovod, ne gubi vreme najdi saglam doktor, ispitaj se pred da pocnes za da ne te mavtaat posle so dopolnitelni ispituvanja, konsultiraj se za kleksani fraxiparini aspirini dali imas potreba i pocni gi so vreme i so Gospod napred ke uspees. Ne e prasanje dali, prasanje e koga? Shto porano pochnes toa podobro, jas izgubiv 10 godini slusajki samo doktori a ne i sebe, sega koga se slusnav i sebe so pomosh od doktorite uspeav, daj boze da trae do kraj i uspesno da zavrsi cela borba

На ЖенаXX, tina2018 и Anaksunamoon им се допаѓа ова.
  15. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.327
    Допаѓања:
    3.070
    Ти благодарам за одговорот предходнава година баш имав забележано дека на десниот јајник имав претежно водечки фолекули, што значи шансите за природно би биле мали? Со овој шок што го доживеав искрено се плашам за следна бременост во скоро време, имам 24 години се надевам дека би имала барем 1 година пауза додека се совземам… барем сега така се чувствувам, памет не ми остана, не зборнав со докторот денес но кога ќе одам да ми ги извадат конците по 7 дена ќе зборнам, на извештајот читам десен и лев овариум се во одлична состојба исто така и левата туба… искрено се ми е испомешано и ништо не знам што значи сето ова, затоа сакав совет и време да се приберам ;(

На Bebe2021 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Neee zosto mali? Edna jajce kletka ti treba i eden spermatozoid za da bide ama treba da se pogodi taka, kaj mene ete 10 godini so dva proodni jajovoda, top matka, top spermogram, top ovolucaii se se kako shto treba ne bidna i ne i ne i ne. Kaj vas moze ke bide uste naredniot mesec preku leviot jajovod ne go mislite toa, moj sovet e ne mnogu odmarajte i ne gubete vreme, probuvajte ovaa godina i ako ne uspeete pocnete so dokumenti i ispituvanja za ivf toa zema mnogu vreme, nervi, iskustva taka da daj boze da se fati i da ne dojdete od tamu no ako ete kako mene ne uspevate dzabe ke go gubite vremeto smiruvajki se i barajki odgovor zosto bas mene, zosto bas vaka, zosto bas sega? Odgovor nema da najdete a vremeto ke vi otide, prostete jas moze malku po surovo sekogas pisuvam ama ne sum jas od onie za tapsanje po ramo, jas sum od onie shto realno kazuvaat kako e i ne na sekoj mu se dopaga toa.

На Luigy, Slonce91 и Bebetoo им се допаѓа ова.
  17. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.327
    Допаѓања:
    3.070
    Колку време паузиравте после вонматерична? Со лесно нека ти е оваа бременост до крај

18. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Nie ne se pazevme nikogas, posle nea sekako probuvavme prirodno no ne bivase, januari 2017 me operiraa od vanmatericnoto, noemvri 2019 vtoro ivf neuspesno i sega fevruari 2021 uspesno taka da nema pravila, moze i nareden mesec da uspeete prirodno a moze cela godina da probuvate pa nisto, zatoa rekov nema shto da chekate, vednas shtom dobiete dozvola od doktor pocnete si i daj boze da uspeete i da ne go odite nashiot pat. Ke bide togas koga Gospod reshil da bide, koga ke se naredat kockite, koga ke se naredat zvezdite i ke reshi univerzumot deka treba da stanete majka do togas shto sakate pravete nema da bide. Cela srekja na svet vi ja posakuvam i shto pobrgu da vi se napolnat racinjata

На Bella_Stella и Sandra Stojanova им се допаѓа ова.
  19. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Братучеда имаше итна операција заради вонматерична. Забремени пак по 3 месеци.

На Bebetoo и Bebe2021 им се допаѓа ова.
  20. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.327
    Допаѓања:
    3.070
    Преголем шок ми е моментално и стварно ништо од ситуацијава не ми е јасно, нема врска дека десната туба е извадена а јас имам овулации баш на десен јајник, ме интересира за природно, бидеки пред првиот миссед скоро 9 месеци се обидувавме а пред оваа вонматерична 5 месеци, незнам дали играло улога што имав кламидија па можеби од неа имало оштетување на тубата.. знам дека сум преоптеретена но посилно е од мене …

На Bebe2021 му/ѝ се допаѓа ова.