Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Mnogu prasanja nemaat odgovori, ednostavno Bozja rabota, kaj mene 10 godini ni bakterii ni infekcii, site merki kako po kniga, se vo red, ama ete niednas prirodno a bogami teshko i so ivf tek od tret pat so mnogu istroseni nervi, prasanja, istrazuvanja, pari i na kraj pa odgovor nema ama ete Gospod sega sakal, daj boze da izdrzime samo do kraj i da se rodi zivo, zdravo.

На Bebce1, S.o.F.i, P.S.love и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.327
    Допаѓања:
    3.070
    Фала ти многу на одговорот, дај боже да истераш со убаво до крај:l::l:

На Bebe2021 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    Тука си на безбедно место и меѓу луѓе кои те разбираат, мислам дека 80% од жените тука имаат по некое болно искуство поврзано со репродукција. Некој по 1, некој по повеќе. Гледај на добрата страна, во средина на дваесетите си, имаш два јајници, матка, и еден јајцевод. Ако двапати се оплодила јајце клетка значи и партнерот нема проблем. Гледај на добрата страна, преболи го неуспехот на начин на кој ти одговара (мене ми требаа 2 години да ја преболам близначката неуспешна бременост и уште кога ќе видам близнаци ми идат солзи на очи). Побарај поддршка од психолог/психотерапевт ако треба, многу луѓе не разбираат дека е голема болка загубата на бременост. Најди хоби, уживај некој период, зацели и закрепни и плански во победа. Испитај (без опседнување, големи очекувања и стрес) сѐ што е потребно, во консултација со асален доктор, и да нѐ радуваш со убави вести :D

На Bella_Stella, elenaklasik, tina2018 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Sunshine*baby

Sunshine*baby Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2020
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    970
    Девојки само да ви дадам подршка и ве советувам никогаш да не се откажувате. Јас цели 5 години се обидувам во кои прва бременост по 6 месеци обидуваме. Завршува неуспешно дури во 16 недела. Втора бременост постигната по 3 ипол години обидуваме во кои имаше пореметени хормони, ановулаторни циклуси, еден куп испитувања и што уште не. Втората бременост повторно е неуспешна и завршува во 21 недела. Утврдено од доктор дека имам некомпетентен цервикс. Во меѓувреме имав смртен случај на блиска личност. Нервите ептен ми попуштија, сепак се решив за абдоминален серклаж иако бев песимист дека ќе ми се случи нешто убаво. Серклажот го направив по 4 месеци од неуспешната бременост и проф Димитров кога ме испишување ми рече се гледаме наредниот месец кога ќе останеш бремена. Мислев дека повторно ќе ми требаат 3 ипол години и не очекував ништо. Но еве ме само после два месеци од серклаж јас сум со бета 415 и потврдена бременост. Затоа никогаш не се откажувајте од вашите сни и верувајте во невозможното. Ви посакувам две цртки на сите кои ги очекувате.

На Dr.Zzz, RAK91, Campanula и 24 други им се допаѓа ова.
  5. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Ti ja posakuvam seta sreka na ovoj svet

На Sunshine*baby му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    За првото одма, а сега 2 месеци не останав па заради циста пауза од 4 месеци со монтрацептиви и сега после 1 месец остамав

На tanja11991 и tina2018 им се допаѓа ова.
  7. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    11.986
    Исто и јас сум со извадена десна туба, големо внатрешно крварење имав, ама се среди и за среќа се спасив навреме. Година дена не можев да се опуштам за дете. И поарно така, ако ти треба време, дозволи си го. Сега нормално е да тагуваш, ама ќе ти помине со тек на време. Патувај, релаксирај се, опушти се, ќе биде пак. Штом си забременила, пак ќе забремениш.
    Јас забременав по две години од вонматеричната, по обиди од 4-5 месеци. Ама се опуштив психички и го посакав, а пред тоа бев во грч. Сега детето ми е 15месечно. Се обидуваме за второ 3 месеци, ама изгледа не сум психички спремна иако вака си го посакувам.
    Мене ептен психата ми влијае и стравот ме кочи, и оние мисли на калкулирање, ако вака биде сега, тогаш ќе биде ова, она, се замарам со замислени работи. И самата си создадавам кочница, а не треба. Тоа е...
    Ти праќам поддршка и сила за понатака. Ќе успееш :*

На RAK91, Campanula, Flooora96 и 7 други им се допаѓа ова.
  8. myau

myau Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2016
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    44
    Кој ти е матичен?

9. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.648
    Допаѓања:
    2.678
    Снежана Миленко а од Коруновски во Лисиче

10. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    11.986
    Инаку да се дополнам од претходната објава. Го прашав мојот гинеколог кој е навистина стручен и внимателен доктор, дали ќе биде потешко со еден канал за забременување. Ми рече нема зошто да е потешко, не е пречка и така треба сите да веруваме. Да му веруваме на телото на неговата способност и преку верба да си даваме волја и сила. :l:

На Bella_Stella, Bebce1, Bebetoo и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.327
    Допаѓања:
    3.070
    Ти благодарамм многуу, ќе го пребродам и ова но ми треба малку време да се опуштам, бидеќи цврсто верував во оваа бременост дека ќе биде сега сум уште во шок, само малку да се освестам се ќе оставам зад себе и ќе продолжам напред :l:

На Anaksunamoon и elenaklasik им се допаѓа ова.
  12. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    Здраво, јас прв пат пишувам во темава, се надевам ќе ми дадете совет. Вака имам едно детенце година и 5 месеца(вториот месец одкако се обидувавме забремени) и се беше во ред освен на крајот што примав клексани заради покачени ддимери. Од септември 2020 се обидуваме за второ, но безуспешно, зимото имав циста се но се среди, од март навака се беше во ред, и во мај сега останав бремена одвај се гледаше бледа линија, на 13ти мај требаше да добијам и мислев дека сум добила но само неколку капки другиот ден правев тест и се покажа, со консултација со гинеколог пиев дабростон бета 126 рана бременост но по 3 дена почнав пообилно да крварам, отидов на Гак не се гледаше плод бетата опаѓаше, немаше потреба од киретажа поминав само со капки. Бев на контрола се беше во ред. Месецов добив на 19ти испитав хормони ако некоја се разбира да ми каже дали се добри матичната ми е на одмор. Дали некоја имала слично искуство, за колку време повторно се обидувала и останала бремена? Кои други испитувања да ги направам? Се извинувам за долгиот пост и ви благодарам

Прикачени фајлови:

13. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.245
    Допаѓања:
    50.830
    Не треба да ми дојде во петок,брадавиците ми се многу осетливи кога ги пипнам се стврднуваат веднаш и ме узболуваат. Порано не знам дали ми биле не сум приметила. Дали може да значи тоа симптом?

14. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Да мене така ми е

На shz му/ѝ се допаѓа ова.
  15. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.245
    Допаѓања:
    50.830
    Вчера купив тест да правам ли денес или рано е уште?

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    I jas go napraviv 2 den pred dobivanje bese so bleda i na denot na dobivanje napraviv drug najevtin bes crveni ubavi

17. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.245
    Допаѓања:
    50.830
    Негативен е сега правев.
    Можеби е рано сеуште овулацијата ми беше на 18ти.

18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    174.955
    Се зачудив кога те видов во темава:$
    Рано ти е за тест штом си имала овулација на 18ти.
    Барем уште 2-3 дена нека поминат.

Ти посакувам побрзо да те снема од темава:l:

19. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.245
    Допаѓања:
    50.830
    Зошто се зачуди? :D
    Штом сега немаше ништо не верувам дека за 2-3 дена ќе има нешто,се разочарав :(
    Знаев дека е рано ама душа не ми издржа.

20. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    174.955
    Те мислев уште си "мала" за овие работи:D

Нема разочарување. Можеби баш утре ќе се појави цртката:)
    Ама не се оптеретувај.
    Колку време работите на случајот?