Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. darcy

darcy Популарен член

Не мораш да одиш на гинеколог, оди во било која лабораторија и за 15 мин. ќе добиеш резултат преку крв.
    Сепак, лажно позитивни тестови нема, па скоро сигурно е дека си бремена. Со среќа!

zalosna likes this.
  2. DajanaDidi

DajanaDidi Истакнат член

Сакам бебеееее а не само јас туку и мојот вереник ... Но веќе 6 месеци сме без позитивен резултат . Имаме редовен однос (на секој втор ден а понекогаш и повеќе)и секогаш после односот лежам барем два часа , редовно веќе 6 месеци пијам фолна . Незнам што да правам дали да одам на доктор специјалист или да почекам уште некое време . Девојки помагајте :( :* :*

3. zalosna

zalosna Форумски идол

од кога че сврши м. во тебе стависи перниче под газето и крениги нозете (пример на зид потприги) и постој така едно 10-20 мин.и после то не мораш одма да се мијаш избришисе само површински со влазни марамчина и така спијај

4. D-E-L-F-I-N-A

D-E-L-F-I-N-A Активен член

Закажав утре кај друг гинеколог,па ќе ве известам секако дали сум бремена.А ме интересира дали преку ехо ќе можи да се види,бидејќи на матичната ко и се јавив ми закажа за 1 месец и ми рече дека сеуште е рано за да се направи преглед,а можи и така ми рече бидејќи немаше термин па за да не одам кај некој друг.Избезумена сум тотално,па некој ако знае нека кажи.Дај боже да е вистина бидејќи од толку време чекање изгубив секаква надеж.

5. zalosna

zalosna Форумски идол

срценцето на бебето можи да се види дури во 8ма недела а ти како што прочитав сега си 4та па можи и за тоа ти има закажано дури по 4 недели :) таман тогас че го видите срцецето.а кај другијов док кај што имаш утре термин можи да ти потврди дека си бремена

pilenka likes this.
  6. D-E-L-F-I-N-A

Сега цела вечер нема да заспијам,за утре да видам што ќе ми кажи

7. zalosna

zalosna Форумски идол

опуштисе гушкајтесе со мажти и радувајтесе така че помини побрзо времето до утре :D

D-E-L-F-I-N-A likes this.
  8. darcy

darcy Популарен член

Другиот доктор ќе те прати на испитување преку крв, тоа можеш и без него да го провериш :) Ти посакувам се најдобро, и без страв.

9. pilenka

pilenka Популарен член

Честитки, што е убаво да се видат посакуваните „две црти“. :rofl: Со лесно да си ја поминеш бременоста.

10. Agrona

Agrona Популарен член

Честитки :clap: Ти посакувам да имаш лесна бременост, со лесно да си го износиш бебушот. :$ :inlove:

11. saka

saka Истакнат член

Feminki pak jas :) Prethodniot pat vi pisav,deka posle 2 dena docnenje na menstruacijata,napraviv test za bremenost shure chek i mi pokaza negativen.Posle nekolku dena pak napraviv no pred da go napravam mi padna na plocki :( Dali ima moznost da ne pokazi tocno?Dali treba da se napravi vo miruvanje? I toj test mi pokaza negativen , e sega mi docni veke 12 den i imam samo nekolku simptomi.A toa e pospanost,premnogu mi se spie i oteceni gradi custvuvam bolka vo gradite.I sega posle dva negativni testovi nemam hrabrost da napravam uste eden.Nesakam da se razocaram.A menstruacijata uste pojma nema od idenje :D Daj Boze da ne dojdi 9 meseci :D I sega koj test mi go preporacuvate i koga da go napravam? Vi posakuvam se naj naj i sto brzo bebuvcinja vo mesinjata da imate. :*

12. Agrona

Agrona Популарен член

^
    Јас правев тест sure check и излезе позитивен. Значи 99% тестовите кажуваат точно, но тоа 1 % знак прашалник. Може да си закажеш на гинеколог ете ти касни веќе 12 дена за да си бидеш сигурна. Па ќе те прегледа гинекологот дали вагинално, дали преку крв... битно ќе те прегледа и ќе ти каже. Дај Боже да си ти држиме среќа, ти посакувам се најубаво. Поздрав ! :hai: :$

saka likes this.
  13. zalosna

zalosna Форумски идол

не си играј со овије тестови гледаш и сама дека не си бремена а ти касни :^) сигурно е нешто друго во прашање.зожто не си одиш на док.?

14. D-E-L-F-I-N-A

Бев денес на гинеколог и докторот ми потврди бременост,пресреќна сум :) Дај боже Господ да дава кај сите.Ви благодарам девојки :inlove:

Сега имам уште едно прашање:oваа докторка ми рече да не пијам фолна киселина,бидејќи тие се пиеле пред бременост,а јас не ги пиев.А матичната кога се слушнав ми рече да почнам да ги пијам ако не сум ги пиела досега.Сега незнам што е правилно дали да ги пијам апчињата или не? :?:

15. girl-miri

girl-miri Форумски идол

фолина е сега мислам едни се овие таблети :^) јас ги пијам и сум 19 недела бремена,на почеток ми ги дадоа а потоа ми ги продолжија...
    ако се едни тие фолина тогаш земај си :) тоа се витамини не е лошо :)

16. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Прво ти ја честитам бременоста,и со лесно да си поминуваш.а сега за фолнава киселина,треба да ја пиеш цела бременост,а откако ќе се породиш ако го доиш бебето треба да продолжиш со фолна киселина се додека го доиш.

zalosna likes this.
  17. DajanaDidi

DajanaDidi Истакнат член

Поминаа веќе 9 дена од последната овулација а вчера кога бев да мочкам кога се избришав имав траги од крв прво кафенкасто после розово(оваа сабајле немав ништо) . Дали можеби е тоа знак дека сум бремена ,...

18. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Може да биде, а може ќе добиеш па имаш само малце додека да пробие. Почекај па ќе видиш, а ако имаш и други симптоми нема да биде лошо да си направиш тест за бременост. :)

19. DajanaDidi

DajanaDidi Истакнат член

Но имам уште 5 дена минимум додека ми дојде , па ајде нека е за бремено веќе долго време се обидуваме за бебенце :(

20. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Фолна киселина со Б комплекс може да се пие доколку сакате да останете бремени и до 3 месеци откако сте бремени. Портокалови таблети на рефус се продаваат во сите аптеки. Јас планирам бременост и нив ми ги препорача мојот матичен доктор др. Коруновски.Железото ми е намалено и дополнително треба и тоа да пијам. Инаку сите хормони ми се во ред и крв испитав и мојот сопруг ги направи сите испитувања се е во ред и со него, а сепак скоро 1 година се обидуваме и не можеме да забремениме.