Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    785
    Допаѓања:
    634
    Жени, колку пари е хсг да испитам, или едноставно одиш за крвна слика да ти дадат упут и викаш за бременост, немам до сега испитувано, ама сакам се да испитам и тироидна и се, дали може се наеднаш

2. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.786
    Допаѓања:
    3.336
    Хцг е 100 денари со упат од матичен гинеколог, а 700 ден без упат. Дали може се наеднаш не знам, би требало да може.

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    Здраво на сите!
    После 2 неуспешно ин витро, дали по изминати 6 месеци за повторна процедура за 3 инвитро,ќе треба пак сите испитувања да се прават, или само оние што се со временско ограничување од 6 месеци

4. Lost angel

Lost angel Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2016
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    13.054
    Си
    Сите со поминат рок пр.пап тест,хормони,брисеви ,нов спермограм

5. Silvii

Silvii Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2016
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    196
    Кај мене се фати од прв обид. Со кломифен. И тоа јас сум со пцос и секундарна аменореа
    ( воопшто немав овулации и менструација )

На Bebce1, Bojana.91, IRBBB и 2 други им се допаѓа ова.
  6. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.930
    Допаѓања:
    12.104
    Со следење на еден овулаторен процес само? Браво! Баш ми е мило! :inlove:

7. Silvii

Silvii Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2016
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    196
    Уште не ми е јасно како се случи искрена да бидам. И тоа од два дена шансата кога беше едниот ден го утнавме ама имавме односи двата дена ПРЕД овулацијата. Само еден фоликул беше.

Да не губите надеж, мене пред ова неколку доктори ме одбиваа и дел ми викаа да си се помирам дека неможам деца да имам.. а еве сум со толкав стомак

Последна измена: 24 јули 2021
    На Ceneva, Tsukinory, Bebce1 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.930
    Допаѓања:
    12.104
    Изгледа повеќе фаќа кога е пред овулација па да се начекаат, отколку по овулација еден ден. Така разбирам.
    Со лесно да ти е носењето! Многу ми е мило и да си добиеш едно најубаво бебенце! :sun:

На Silvii му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.786
    Допаѓања:
    3.336
    И 24 часа после овулација може да дојде до зачнување само уште да знаеме кога е овулацијата и супер :rofl:

10. Silvii

Silvii Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2016
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    196
    Па од сите истражувања што ги прочитав така испаѓа, буквално сперматозоидите треба да чекаат во јајцеводите кога ќе излезе јајцеклетката. И единствено е возможно да се оплоди во јајцеводите. А патот на сперматозоидите може да трае и до 12 саати до таму. После овулација мислам дека мали се шансите, ако веќе таа излегла дур да стигнат сперматозоидите отишол возот. Tаа е жива 12 до 24 саати а сперматозоидите ако се квалитетни и од 3 до 7 дена живеат во јајцеводите.

И во мојот случај се поклопува. Јас имав односи пред овулација, на дента на овулација и одпосле ништо..

Инаку фала ти и сите да имате волкави стомаци што поскоро :inlove:(fingers)

Последна измена: 24 јули 2021
    На VirgoStar, Campanula, Bojana.91 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Kiky123

Kiky123 Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки,со сопругот пробуваме да имаме бебенце ама не оди некако, јас бев на гинеколог пред една недела,ми рече дека се ми е добро,ми рекоа дека имам многу фоликули на јајниците и ми даде да пијам Фолна киселина и капсули Овунорм,и контрола за еден месец. Дали некоја ги има пиено овие пишетеее :inlove::)

На Ivka~ му/ѝ се допаѓа ова.
  12. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.516
    Јас ги пиев и иако матичната ми рече дека 2 месеци ќе треба да се пијат јас по само 3 недели останав бремена, но за жал кај мене подоцна испадна друг проблем па морав на киретажа. Сега чекам да ми помине ревакцина и планирам пак да почнам да ги пијам

13. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    На колешка и има помогнато после 3 год обид со пратење забременила

14. Telenovela00

Telenovela00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    421
    Zdravo, imam pisuvano i vo drugi temi no i ovde da spodelam.
    Imam 25 godini. Mojata borba pocna pred 6 godini. Na najprv ginikoloski pregled se vide edna senka vo matkata sto izgledase kako pregrada. Vednas me prarija na hsg snimanje i se voapostavi deka navistina imam pregrada i deka i dvata kanali mi se neproodni. Sleduvase vednas histeroskopija i laparaskopija. Pregradata uspesno bese otstraneta, kanalitee se otpusija. Vo toj period so mm bevme razdeleni 6 meseci, toj bese vo stranstvo. Koga se vrati mislejki deka problemot ni se resil pocnavme povtorno so obidi. Ajde pomina godina bremenost nema. Pomina vtora godina bremenost nema. Treta godina ispituvanje hormoni, spermogram, folikumetrija se vo red, no bremenost seuste nema. Cetvrta godina mojata zdravestvena sostojba se vlosi od drugi pricini. Mi otkrija edna genetska bolest, no fala mu na boga bolesta nema nikakva vrska so zabremenuvanjeto i ako istitot toj gen na taa bolest kaj maz mi nema mutacii, ke imame zdravo dete. Jas bev na rabot na smrtta da ne se otkriese bolesta neznam sto ke se slucese. Za nekolku meseci jas kako povtorno da se rodiv, bidejki ja imam soodvetnata terapija. Posle toa sobravme sili i povtorno pocnavme so ispituvanje. Povtorno se vo red. Doktorot rece se e vo red, ne gledam pricina zosto do sega da ne bide osven ako nema problem so kanalite. Sleduvase povtorno hsg i navistina bilo do kanalite povtorno se zapusile. Doktorot ni preporaca direktno da odime na invitro zatoa sto ako ednas posle laparaskopija se zapusile povtorno moze pak da se sluci toa, ama i ne garantira deka moze da se otpusat. Vednas ja pocnavme postapkata za invitro i prvo invitro uspesno. Golema srekja no za zal srekjata brzo ni zavrsi. Vo 8 nedela srceto na moeto angelce prestana da cuka. Imame uste zamrznati embrioni no razocaruvanjeto e golemo, ranata e sveza bolii.. Ne sum po priroda covek sto kuka sto se zali bidejki mnogu pominav vo zivotot. Znam deka gospod ke ni dade na site i znam deka ne sum edinstvena ima i poloso. Si rekov ako gospod mi podari vtor zivot ke mi podari i bebe. Gospod e milostiv. Mojata intuicija mi veli probaj povtorno laparaskopski da gi otpusat kanalite i vednas akcija mozebi ke bide i prirodno... Neznam dali da si ja poslusam intuicijata. Ako ima nekoj da spodeli iskustvo so zapuseni kanali ke mi bide milo

На KittyCat:), Tedyyy, Bella_Stella и 2 други им се допаѓа ова.
  15. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.930
    Допаѓања:
    12.104
    Пратела фоликули колку време? На гинеколог, нели?

На emiliana му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    236
    Јас немам искуство со запуштени канали, но многу често сум ја слушала интуицијата. Направи го она во кое веруваш дека ќе ти помогне. Читај позитивни искуства. На крајот се се случува во тоа што веруваме

На KittyCat:), Telenovela00, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.505
    Допаѓања:
    2.622
    Јас сум со затворени канали поради хидросалпингс, од кои за едниот не се знаеше дали ке може да се оправи ама се воспостави дека и тој е оштетен, докторот уште пред лапаро ми рече јас ќе го исправам ако е ок ама ризик за вонматерична голем постои, ми вика зошто да ризикуваме и оставив на него во тек на лапарото како е исправно така да биде и на крај двата ми ги затвори.
    Најдобро доктор да ти каже да се консултираш, зошто и сама имаш искуство и си правела лапаро дека пак не е тоа тоа со каналите и пак ти се запушиле, ама сепак најубаво доктор ќе ти каже јас кај Димитров правев, викаат тој е еден од најискусните со канали
    Ти посакувам се најдобро ❤️

На Telenovela00 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mommy's love

mommy's love Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2020
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    365
    Имам пишувано и претходно, мене двата канали ми беа непроодни и во 2019 година имав успешна операција на Гак кај др.Тофоски. После неколку месеци, без никаков успех од природно, пробавме со инсеминации и имавме 3 неуспешни, па истиот месец кога добивме ваучер за ивф останав природно бремена.
    Незнам кај кој др. се оперираше, ама мислам да побараш мислење , да отидеш на консултации кај повеќе доктори за лапароскопија. Ако се само каналите проблем сигурно ќе се среди. Ти посакувам многу среќа !

На Telenovela00 и IRBBB им се допаѓа ова.
  19. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    незнам точно ќе ве излажам краток период кажа после 3 год почнала со тоа и затруднела а за второто одма и се фатило ни следење ни ништо

20. Telenovela00

Telenovela00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    421
    Laparaskopija pravev vo Sistina kaj doktor Boban Sardzovski pred 5 godini i uspesno bese no ne mi e jasno kako pak se zapusile. Sega ovde vo Svajcarija mi kazaa deka celosno se neproodni a i sansite da se otpusat se 30%, i da se otpusat mi kazaa deka povtorno ke se zapusat. Kako sto kazav ke razgovaram i so tret doktor i ke insistiram sama za povtorna laparaskopija.

На Cloverrrr му/ѝ се допаѓа ова.