Не душо не сум во Мк , а тука не го праваат истото ми кажа 13 14 ке имаш овулација следи ако имаш тестови така и правам малце е глупо али незнам стварно
Moras da odis i na folikolimetrija, nemozis da se oslonis samo na testovite, klomifen sekogas odi so folikolumetrija i tempirani odnosi.
Не само тоа туку може да дојде до преголема стимулација па инекција ставаат. Кој дава туку така кломифен... не се витамини
Хмм се случило ли и на некоја ова ? Да не ти каже гин дека морално е да се иде Искрено сега сум нервозна како може докторот да не ми го каже ова
Па се случува во одредени случаеви или да заостанат фоликулите со раст,па да немаш овулација воопшто или да дојдат до поголема големина каде е неопходно да се прима инекција за прскање на истите.
Devojcinja, zagrizena sum. 11 den so ciklus. Krvarim mnogu malku, od prviot den mi bese krvarenjeto mnogu malku ama dolgo vreme veke stana. Zborev vcera so maticniot mi rece ne e nisto, mozno e i od vremeto da ti e. Pijam majcina treva veke nekolku nedeli, i vezbam mnogu. Ne znam dali e mozno ova da vlijae. Dali imate nekoe iskustvo isto??
Чајот не го пиј во период кога имаш циклус,можно е да ти го продолжува времетраењето. Пробај да не го пиеш еден период 6-7 дена.
Ова мајчина трева грешка ти е? Ако мислиш на мацина трева...од неа ти е продолжено крварењето. Остави ја недела дена и не ја пиј во периодот дур имаш циклус и скроз не ти заврши
После 3 обиди Ноември 2016 почнавме во февруари 2017 не добив и бев бремена. Ќерка ми има 3 и пол години Велат до една година било нормално.
Со првото 6месеци а за 2то З години... Правев инсеминација во јануари. Неуспешна и после во Април останав природно бремена .
Здраво девојки, неможев да најдам соодветна тема за мојот проблем, па се надевам оваа одговара. Сакам да ве прашам за мислење или ако некој имал слично искуство, да ми помогнете. Со мојот партнер веќе неколку пати пробуваме да направиме бебе, но не ни успева. Сум приметила дека откако ќе сврши во мене, после 5 минути одоздола ми тече нешто, незнам ни јас што(по миризбата неможам да препознаам). И станувам мокра, едноставно како да сум се помочала в гаќи. Дали нешто тоа може да влијае на тоа што неможеме да направиме бебе? Ве молам за помош. ☹️
Така е во странство за мн работи, за жал. Не знам дали е до докторот, ми се чини дека е до системот повеќе и начинот на работа.