Нормално е да истекува спермата после однос, исто и остатоците од секретот од вагината. Нема причина за грижа, истото се случува кај сите. Не е тоа мокрење и не е причина за тоа што не остануваш трудна. Не се оптоварувај со тоа да забремениш, едноставно уживај си со сопругот без притисоци дека мора да направите бебе. Кога ќе дојде, тогаш. Ако се обидувате подолг период, година на пример, не е лошо да направите прегледи.
Devojcinja, dali vi se slucilo od cajot na majcina treva da vi se prolongiralo ciklusot. Ovde procitav deka na vreme ba ciklus ne se pie. Jas go pijev i eve 13 ti den jas uste krvarim. Ne znam sto da pravam.. vo pregled sum vo sreda, a ima veke tri dena sto go ostaev cajot. Ne znam posle kolku vreme ke se stopira krvarenjeto od koga go ostavis. Dali moze da mi spodelete nekoe iskustvo?
Мене и вежбање ми го засилува цуклусот. Се надевам дека ќе консултираш доктор, две недели крварење не е баш нормално ако ти се случува прв пат.
Ne se pie vo tekot na ciklus megutoa ne bi trebalo da vlijae na tolku dolgo krvarenje, sepak e caj. Najdobro konsultiraj se so ginekolog.
Минатиот месец на 4ти добив со закаснување од 5 дена, ама градите ме болеа како и секој пат еднс недела пред добицање, сега еве сме трети, јас ниту болки во стомак ниту гради да ме болат, само подуена сум малце.Колку од вас немале симптоми на менструација никакви ни гради ни јајници и после ср видело дека е бременост?
Месецот кога останав бремена освен нервоза ништо друго немав симптоми. Ниту гради да болат ни ништо ама ифрит бев хаха. Тест правев на втор ден доцнење и видов две цртки. Со среќа дај боже да е бременост и кај тебе.
Женски ми касни втор ден требаше вчера да добијам но еве ја нема уште правев тест сабајле негативен излезе а до сега ми е редовен циклусот а нормално пробувам за бебе ги испитував хормоните баш овој месец и беа во ред ме буни дека е тестот негативен мислење некое се мислам да почекам уште некој ден ако не добијам да испитам преку крв
Неколку пати имам пишано дека чајот од мацина трева се пие од завршување на циклус ( кога веќе нема воопшто крварење ) па до овулација или ако не се обидувате за бебе од по завршување на менструација до добивање. НИКАКО НЕ СЕ ПИЕ за време на менструавија зашто ги проширува крвните садови и доведува до пообилно крварење и во твој случај продолжен менструален циклус. Пред да почнете да пиете нешто како хормонска терапија прво се консултирајте со некој кој е добро запознаен. Овој чај никако не се пие во комбимација со хормонска терапија дадена од лекар.
Тоа дека хормоните се во ред не значи дека мора да останеш бремена месецов.Не разбирам како тоа те буни негативниот тест .Може да ти доцни поради еден куп причини не секогаш поради бременост,некогсш ќе доцни и 10 дена а бременост нема посебно пак кога си во исчекување и пробуваш за бебе најмогу поради психолошкиот аспект. Еве и мене ми доцнеше три дена и на крај си добив.. Ако ти доцни уште некој ден повтори тест ти посакувам да е доцна овулација па затоа да е негативен.Во спротивно повеќе среќа наредниот циклус. Се најдобро
Ако ти се чека https://www.ebay.com/itm/100-X-ULTR...b-96c4-40b1-8a55-9cd527c1a30d&redirect=mobile Ги има и во помал број, ако не си ненаситна како мене .
Утре ми е ден за недобивање, па ај и да е задутре, јас немам никакви симтоми дека ке ми дојде, со оглед на тоа шо градите ме болеа недела пред да ми дојде и имав предменструални болки и силни беа. Сега ништо освен подуен стомак и пред малце у вц бев некако ми е језиво на мешето кога напнувам да се домо*кам. Кешки да е нешто убаво. Минатиот месец ми закасна 5 дена, ама имсв болки во тие 5 дена и гради и стомак све, сеа скрооос ништо хммм
Девојки редовно проверувам хормони и примам соодветна терпаија, али мака мачам со инсулинот никако да го намалам цело време е над 15, дали има некоја членка што успешно забременила со висок инсулин?
Многу ми е жал, некогаш ке бидне, не е некоја утеха ама мора да веруваме. Имам едно прашање, дали можеби е возможно од доцна овулација и да се закачило нешо, па коа треба да ти дојде тој период да немаш никакви симптоми, ни гради ни болки ништо? И уште едно, дали знаете дека има црква во Конопиште и дека човекот многу помагал за вакви и секакви проблеми?
nemam slusnato za nego, ama od srce vi pisam za manastirot sv. Ana , na. 6ti vecerta se odi, nie bevme po kratok period konecno ostanav bremena i bash na bebush golema Molitva se pagja na taa data