Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Miiaa98

Miiaa98 Истакнат член

Глупости дур да напраеш термин ќе умреш ..

Anomis11 and MarijaMi90 like this.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Нормално е да истекува спермата после однос, исто и остатоците од секретот од вагината. Нема причина за грижа, истото се случува кај сите. Не е тоа мокрење и не е причина за тоа што не остануваш трудна.
    Не се оптоварувај со тоа да забремениш, едноставно уживај си со сопругот без притисоци дека мора да направите бебе. Кога ќе дојде, тогаш.
    Ако се обидувате подолг период, година на пример, не е лошо да направите прегледи.

3. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Devojcinja, dali vi se slucilo od cajot na majcina treva da vi se prolongiralo ciklusot. Ovde procitav deka na vreme ba ciklus ne se pie. Jas go pijev i eve 13 ti den jas uste krvarim. Ne znam sto da pravam.. vo pregled sum vo sreda, a ima veke tri dena sto go ostaev cajot. Ne znam posle kolku vreme ke se stopira krvarenjeto od koga go ostavis. Dali moze da mi spodelete nekoe iskustvo?

4. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Мене и вежбање ми го засилува цуклусот. Се надевам дека ќе консултираш доктор, две недели крварење не е баш нормално ако ти се случува прв пат.

5. Carpe Diem New

Carpe Diem New Истакнат член

Ne se pie vo tekot na ciklus megutoa ne bi trebalo da vlijae na tolku dolgo krvarenje, sepak e caj. Najdobro konsultiraj se so ginekolog.

6. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Минатиот месец на 4ти добив со закаснување од 5 дена, ама градите ме болеа како и секој пат еднс недела пред добицање, сега еве сме трети, јас ниту болки во стомак ниту гради да ме болат, само подуена сум малце.Колку од вас немале симптоми на менструација никакви ни гради ни јајници и после ср видело дека е бременост?

7. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Месецот кога останав бремена освен нервоза ништо друго немав симптоми. Ниту гради да болат ни ништо ама ифрит бев хаха. Тест правев на втор ден доцнење и видов две цртки. Со среќа дај боже да е бременост и кај тебе.

H.VAGA likes this.
  8. Sandra Stojanova

Sandra Stojanova Истакнат член

Женски ми касни втор ден требаше вчера да добијам но еве ја нема уште правев тест сабајле негативен излезе а до сега ми е редовен циклусот а нормално пробувам за бебе ги испитував хормоните баш овој месец и беа во ред ме буни дека е тестот негативен мислење некое се мислам да почекам уште некој ден ако не добијам да испитам преку крв

9. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Женски каде можам да најдам тест за овулација?

10. shz

shz Форумски идол

Во аптеките

11. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Неколку пати имам пишано дека чајот од мацина трева се пие од завршување на циклус ( кога веќе нема воопшто крварење ) па до овулација или ако не се обидувате за бебе од по завршување на менструација до добивање.
    НИКАКО НЕ СЕ ПИЕ за време на менструавија зашто ги проширува крвните садови и доведува до пообилно крварење и во твој случај продолжен менструален циклус.
    Пред да почнете да пиете нешто како хормонска терапија прво се консултирајте со некој кој е добро запознаен. Овој чај никако не се пие во комбимација со хормонска терапија дадена од лекар.

Kolumna and tina2018 like this.
  12. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Тоа дека хормоните се во ред не значи дека мора да останеш бремена месецов.Не разбирам како тоа те буни негативниот тест .Може да ти доцни поради еден куп причини не секогаш поради бременост,некогсш ќе доцни и 10 дена а бременост нема посебно пак кога си во исчекување и пробуваш за бебе најмогу поради психолошкиот аспект. Еве и мене ми доцнеше три дена и на крај си добив.. Ако ти доцни уште некој ден повтори тест ти посакувам да е доцна овулација па затоа да е негативен.Во спротивно повеќе среќа наредниот циклус. Се најдобро

Sandra Stojanova likes this.
  13. Sandra Stojanova

Sandra Stojanova Истакнат член

Ти благодарам мила ќе видиме што ќе испадне на крај ти посакувам и јас на тебе се најдобро :):l:

Anomis11 likes this.
  14. Saba08

Saba08 Популарен член

15. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Утре ми е ден за недобивање, па ај и да е задутре, јас немам никакви симтоми дека ке ми дојде, со оглед на тоа шо градите ме болеа недела пред да ми дојде и имав предменструални болки и силни беа. Сега ништо освен подуен стомак и пред малце у вц бев некако ми е језиво на мешето кога напнувам да се домо*кам. Кешки да е нешто убаво. Минатиот месец ми закасна 5 дена, ама имсв болки во тие 5 дена и гради и стомак све, сеа скрооос ништо хммм

16. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Девојки редовно проверувам хормони и примам соодветна терпаија, али мака мачам со инсулинот никако да го намалам цело време е над 15, дали има некоја членка што успешно забременила со висок инсулин?

17. shz

shz Форумски идол

Ништо и овој месец не бидна. :(

18. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Многу ми е жал, некогаш ке бидне, не е некоја утеха ама мора да веруваме.
    Имам едно прашање, дали можеби е возможно од доцна овулација и да се закачило нешо, па коа треба да ти дојде тој период да немаш никакви симптоми, ни гради ни болки ништо?
    И уште едно, дали знаете дека има црква во Конопиште и дека човекот многу помагал за вакви и секакви проблеми?

shz likes this.
  19. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

nemam slusnato za nego, ama od srce vi pisam za manastirot sv. Ana , na. 6ti vecerta se odi, nie bevme po kratok period konecno ostanav bremena i bash na bebush golema Molitva se pagja na taa data

aci aci, Flooora96 and tina2018 like this.
  20. shz

shz Форумски идол

Кај се наоѓа тој манастир?

Flooora96 likes this.