Na ovoj 06ti se odi, avgust? Kade se naojga potocno manastirot, imam slusano mislam deka bese bitolsko..?
Јас сум била таму, ако збориме за истиот манастир, тој е Св. Атанас. Човекот што го изградил е македонец кој живее во Данска. Токму тој човек гледа и ти кажува што треба да направиш. Не знам колку погодува мене ми рече дека ќе имам близнаци машки, а јас еве сум 10 недела и носам само едно...
Може па следната бременост ке се близнаци Јас нели требаше вчера да ми дојде, секако знае да ми закасне нели, но јас сеуште немам ни болни гради ни болки у стомак. Од сабајле имам кисели и дека бев на работа ај ме гребе грлото само голтам да ми помине ама јок. И еве сеа конечно се ослободив и се замислив, киселини ама во грлото.не сакам да купувам тест бар уште некој ден да закасне, ама сеа си реков ај со сода бикарбона, и се запени цело се дигна пења нагоре еден прст.. Шо знам
Чисти глупости мислам,се мочкаш у чашка со сода и ако пени има бременост,, не верувам ама ај пуста љубопитност
не сум сигурна дека се овие баш, прашањето ми беше за некои што ги има кај нас по аптекиве..ако знаеш која фирма се, фала ти
Јас еднаш успеав да најдам 2 пакетчиња, викам ај да пробам. И од мое искуство можам да кажам дека врска немаат. Ниту еднаш не ми покажаа точно ниту пак видов втората црта да е жар црвена, секогаш едвај бледа беше, т.е негативен тест покажуваше. И кога останав бремена со инсеминацијата стапчето не покажуваше позитивен тест, а на ехо бев во овулација и ми направија инсеминација. Јас ги начекав да ги купам во аптеката карши Тутунски комбинат нз како се вика, до Јакомо. Мој совет подобро да одиш на следење фоликули.
Јас немам искуство со овие тестови, веднаш почнав со пратење фоликули ама од неколку страни истово го слушнав ти што го кажуваш, дека не биле функционални ни точни....
И мене истото ми го кажаа ама ете и јас сакав да пробам. Џабе фрлени пари Ама ете пробај ако сакаш, види во аптекава прашај дали имаат
До 6та недела немав никакви симптоми освен тежина во градите, нервоза, бранови на топлина... Болни и тешки гради очекувај од 6та недела натака, киселини уште малку покасно. Секое тело е различно ама мислам кај повеќето ги нема баш оние класичните симптоми на бременост пред 6та недела.
фала ти, имав и јас слично искуство со едни преефтини од нет и мислев дека е ради то, па затоа се мислев да пробам со други тука што ги има во аптекиве али да повеќето ми кажаа дека имаат се негативно искуство...
Jas imam iskustvo so tie od Aliexpress rozevite. Se testirav i u isto vreme odev na kontrola i ispadnaa tocni bar dosega
Девојки дали знаете колку треба да е ендометриумот пред имплантација и пред менструација? Доколку сте имале некакво искуство да ми кажете дали дебелината на ендометриумот е голем фактор за забременување. Знам дека се здебелува и пред бременост и пред менструација ама еве ако сте имале некогаш ваква информација од доктор, ве молам да споделете. Фала
И кај мене овој месец не бидна ништо. Активни на одмор, опуштени, стимулирана со кломифен. Исто така и втор месец откако направив хсг, значи ни тоа немаше ефект за да останам трудна. Јас која секогаш сум била оптимист, почнав да се чувствувам лошо, поготово кога сум опкружена со деца.
Од ова на интернет што прочитав, дебелината на ендометриумот е променлива низ целиот циклус. Најтенок е на почеток на менструацијата (а за пред менструација мислам дека не може да биде задебелен, зашто започнува крварењето и нема бременост), потоа предовулациска фаза започнува да се задебелува и достигнува максимум до кај 15/16 мм при овулација.Доколку дојде до бременост продолжува да се здебелува за да ја одржи почетната бременост. Минимум дебелина на ендометриум пишува над 7 мм треба да биде за да има успешно зачнување. Е сега понатака абер немам. Тебе, од ехото, колку се виде дека ти е? Имаш папирот од прегледот?