Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Сите што се обидуваат подолго време да забременат, а неможат, не е лошо да си направите проодност на канали. Значи во Систина, кога бев за мојава вонматерична бременост, кога прашував од што можело тоа да се случи, дали можеби каналите ми биле запушени, ми рекоа дека ако биле каналите запушени немало ни да останам бремена. Значи постои голема веројатност таму каде сите лабораториски испитувања и кај жената и кај мажот да се во ред, а да не доаѓа до бременост, причината да лежи во запушување на каналите. Видете, консултирајте се и само напред во исполнување на големите желби! Среќно ;)

eci85 likes this.
  2. pepapa

pepapa Популарен член

Iako e nadvor od temata, dali nekoj znae da ni preporaca dobar urolog vo remedika, bidejki spermogramot ne ni e dobar imame pokaceni leukociti , ili pak da zakazeme kaj Petanovski, koe e vaseto mislenje?

3. volsebna

volsebna Популарен член

др Хаџи Лега

4. pepapa

pepapa Популарен член

Devojki ste cule li za nekoj Miso penzioniran ginekolog og Kumanovo koj mnogu pomagal za zabremenuvanje, bez razlika vo kogo bil problemo, kazuval sto i kako treba da se pravi i dokolku go poslusas ostanuvas bremena so sigurnost

5. melek21

melek21 Активен член

Јас прв пат слушам..дај кажвај повеќе информации...како помага? :?:

6. pepapa

pepapa Популарен член

Pa kazuval sto i kako da jades i pies,megutoa moralo da se pridrzvas do toa, nekoja devojka nemala deca 9 god. i otkako odele kaj nego posle 6 meseci ostanala trudna so bliznacinja

7. zalosna

zalosna Форумски идол

и ти веруваш во ова?

8. pepapa

pepapa Популарен член

Pa neznam, jas veruvam edinstveno vo gospod, ama covek koga ima maka se ke napravi i se ke proba

9. Abeja

Abeja Популарен член

Дали болки околу папокот и желудникот може да бидат знаци за бременост? Доколку не, какви знаци би можеле да бидат, дали можеби за гастритис?
    Една колешка ми рече дека кога забременила дури отишла на клиника за желудникот ама докторката и рекла да испита бременост што се покажало точно, резултатот и бил позитивен.

10. slavica999

slavica999 Популарен член

Секој организам е различен. На такви болки јас би асоцирала на стомачен вирус а не на гастритис или бременост. Кога останав бременост т.е додека чекав денови да поминат за да направам тест јас имав болки како за доаѓање на менст. - како да ме сечеше некој во јајниците и тамн мислев ок, ќе ми дојде....ама после 9 мес. :D
    Мисо нема, има Нисо и Нестор кои се во пензија и ок гинеколози. Не се забављаат со бабини деветини туку професионално си ја извршуваат/аа работата. Нестор е скопјанец и работеше приватно во една ординација а Нисо во градската болница и е многу добар поготово за царски рез

Abeja likes this.
  11. pepapa

pepapa Популарен член

Pa i toj ne se zanimaal so babini devetini ginekolog e

12. bokace

bokace Популарен член

Девојки не можев да најдам по соодветна тема за моево прашање па затоа пишав тука .. Пред непол месец бев на гиниколог ми кажа ај да почекаме до нова година па ке почнеме со терапија и плус ни кажа и мм да направи испитувања , во врска со спермограм каде е најдобро да се направи и за колку време е резултатот и што се случува ако е слаб резултатот ( знам дека треба ова и со стручно лице да се разговара ) која терапија се препорачува за таков проблем имам безброј прашања но ете како и вие така и јас сакам што побрзо да се случи бременост .. Извинете за долгиот пост но морав да прашам :$

13. darcy

darcy Популарен член

Спермограм може да направите и во Клинички центар и на приватните клиники. Пред тоа е неопходно мажот да направи испитување за сида и хепатит Ц. Резултатите од спермограмот ако добро се сеќавам беа истиот ден. Ако е потребна терапија, таа зависи од самиот наод.

14. DajanaDidi

DajanaDidi Истакнат член

Девојки ви имав речено дека долго време со вереникот се обидуваме за бебенце но нема никаков резултат , но вчера ми се јави мојот гинеколог и ми рече дека имам инфекција кадида па треба да одам кај него на разговор . Дали може тоа да е причината зошто немаме резултат за бебенце . Многу се плашам ...

15. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Не знаев каде да прашам, па си реков овде. Дали Escherichia coli во уринарниот тракт може да спречи можна бременост? И во случај да има бременост колку може да се искомплицира? Бидејќи за E. Coli решение се антибиотици (покрај вообичаените чаеви од брусница и увин).

Веќе неколку дена ме мачат симптоми како од E.Coli, сум ја имала порано, чекам во петок да добијам резултати од микробиологија, а се надевам да не добијам менструација викендов. Се изнаголтав чаеви - не ми помага. Чекам резултати од микробиологија, ако има E.Coli и ако добијам- ќе пијам антибиотици, а ако има E.Coli и не добијам (т.е. дај Боже да сум бремена)? Што тогаш?

16. ddevojce

ddevojce Популарен член

дај боже да си бремена и да немаш актерија.... а и да имаш ќе си примаш соодветна терапија не се грижи.. пијси чајче како и досега чекај резултати и позитивен тест :)

17. butterflysk

butterflysk Популарен член

Бокаче, најточен спермограм прават на Институт за хистологија со ембриологија а чини само 150 денари, ти ттреба упат од општ матичен на маж ти, картонче и хив тест значи смао хив ништо друго. Се закажува директно таму немаат они уште она електронско закажување, за некои 2 недели обично толку се чека.

18. DigY

DigY Популарен член

bokace у принцип користат трибестан и спимен али се зависи од каков е резултатот.

19. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Бокаче, мм правеше спермограм приватно, бидејќи не му се чекаше на Клиника, па претходно требаше да направи и сида тест му се виде комплицирано. Во 08 00 ја однесе спермата до 15 истиот ден ги доби резултатите. Ако сакаш инфо каде да не испадне дека рекламирам пиши ми пп, инаку јас
    треба да проверам канали, дали некоја од вас може да ми каже каде да го направам тоа, каква е постапката (колку трае, дали боли) и што после?

20. bokace

bokace Популарен член

Тоа се лекови ако е слаб резултат .. А за тоа другото што треба да тестира каде може да го направи ??
    Се збинив малку зашто мислев само материјал се дава и толку (комлицирано било ) :)