Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Jana06

Jana06 Форумски идол

Во извештајот пишува 11мм на 25ти ден од циклус :)

elenaklasik likes this.
  2. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

хмм загонетно. Во текот на менструација пишува дека се намалува на 2-4 мм. Ајде да видиме следниве дена (fingers)

MarijaMi90 and Jana06 like this.
  3. katica2001

katica2001 Истакнат член

Мислење за Трибулус/ ашваганда ?

Anaksunamoon and meri24 like this.
  4. Ceneva

Ceneva Популарен член

Vaka ke odgovoram od moe iskustvo koga me pratea na folikulometrija. Pred ovulacija endometriumot mi bese 11 mm toa bese na 15 den od ciklus a na 16 ti den koga pojdov posto bev na klomifen trebase da primam stop inekcija doktorkata vide deka folikulot puknal sam i endometriumot se imase zadebeleno na 13 mm. E sega toj se odrzuva i minimalno zadebeluva se do implatacija a potoa si se zadebeluva ako dojde do bremenost. A ako ne dojde do bremenost toj se samo odrzuva do menstruacijata i so doaganjeto na ciklus doaga do lupenje na endometriumot i avtomacki paga na 7mm i pomalku. Se nadevam deka malku od malku ti pomogna mojot odgovor. Pozdrav i se nadevam deka eden den site ovde ke se druzime vo trudnicki muabeti ;)

Jana06 and Lavica2016 like this.
  5. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Извини вака вон разговоров.
    Дали бидејќи не прими стоп инекција повторно ќе бидеш на кломифен и пак стоп инекција?

baby 5 likes this.
  6. Ceneva

Ceneva Популарен член

Nemase potreba da ja primam zosto dojde do ovulacija. Stop inekcijata ja stavaat za da dojde do pukanje na folikulite a kaj mene toa se sluci bez nea. No za zal ne dojde do bremenost. Od togas ne sum bila pak na klomifen zosto mi izleze drug zdravstven problem i sega pauzirame od obidi. Inaku ne znaci deka ako ne ja primate stop inekcijata deka nema da dojdi do bremenost. Poznavam osobi koj bile na klomifen i bez primena stop inekcija ostanale bremeni. Pozdrav

7. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Ништо, само шо правев тест. Sure chek, негативен, ми касне 5 дена плус еве тек од сабајле градиве почнуваат да ме болат, друго ништо.. Ууф

8. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Ти благодарам на одговорот.
    Господ на сите да ни даде полни раце љубов и да си идеме од темава.

H.VAGA and Ceneva like this.
  9. mynameislove

mynameislove Популарен член

Мене матичната никогаш не ми ја ни спомнала стоп инекцијата. А еве 5 ти месец со кломифен, со паузи. Не ми ја спомна ни кога ме прати на инсеминација... можеби и тоа има некој удел, поголеми шанси и сл.

10. Ceneva

Ceneva Популарен член

Mozebi ne ti ja spomnala zatoa sto sami ti pukaat folikulite. Vo toj slucaj nema potreba da se prima taa inekcija. Inekcijata se prima ako vidi deka ne doaga do pukanje na folikulite ,zosto ako ne preminuvaat vo cista. Sigurno ne si takov slucaj

mynameislove likes this.
  11. unicornstar

unicornstar Истакнат член

Zdravo devojki
    Ve molam za iskustav koj ima so bromergon i dabroston.
    Pred eden mesec pocnav so dabroston i konecno dobivme zdravi folikuli megjutoa od vcera pocnav i so dabroston
    dali gi imate kombinirano kako terapija ili sepak e najdobro doma klomifen8-|

12. meri24

meri24 Истакнат член

Препрочитај си ја пораката повторно оти стварно незнам што сакаш да прашаш.

Silvii likes this.
  13. Isabel

Isabel Популарен член

Јас мислам да му веруваш на гинекологот. Не е најдобро одма кломифен, бидејќи не делува исто. Докторот со бромергонот ти го средил пролактинот и затоа почнале да се создаваат добри фоликули, а дабростонот се користи за третман на менструални нарушувања (неправилни менструации, неплодност, ендометриоза). На тој начин можеби и ќе се среди се и ќе останеш бремена. Тоа е мое мислење, не брзајте со кломифен, не е и тој толку ефикасен доколку "средината" не е во правилна функција.

unicornstar and Silvii like this.
  14. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Не се разочарувај кога треба да биде ќе биде ние со мм првиот месец кога пробувавме ми дојде и се разочарав но вториот месец видов 2 цртки се надевам дека за брзо време ќе се израдуваш ❣

mynameislove likes this.
  15. unicornstar

Ti blagodaram

Isabel likes this.
  16. unicornstar

Od brzanje loso sum pisala
    Eden mesec pijam bromergon so ovunorm,od zavcera sum i na dabroston so aspirin 100 ,megjutoa od nego spijam po celi denovi,imam gadenje i vrtoglavici...Dabrostonot mi go dade za zadrzuvanje na plodot ako se sluci bremenost mesecov ,e sega mi rece na 19 da pravam test megjutoa za dva dena mene treba da mi dojde ciklusot i bas taka se osekjam ....Ne e valjda posle ciklusot da pravam test mi nema logika nekako ...Imam podolga istorija na 09 mart pravev laparaskopije i histeroskopija i od togas maticnata vikase ajde zdravje ke bide dodeka ne otidov kaj dobra doktorka koja ete za mesec dena mi gi sredi folikulite se pretvaraa vo cisti i mesecov za prv opat imavme zdrav i golem folikul ....sekako deka ke ja slusam i ke pravam kako veli samo sakav ete da vidam dali nekoja imala iskustvo so dabrostonot tolku loso da go podnesuva ....

Isabel likes this.
  17. InaKaterina

InaKaterina Активен член

Здраво женски, вака последна менструација на 30.06, завчера позитивен тест, денес на гинеколог отидов имав мал секрет како жолтеникаво, др едвај да виде нс ехо нешто, па ми направија и они тест и тој позз, ама зошто не се гледа сеуште ништо ме фаќа паника, а ми препиша утрогестан вагиналети....

18. meri24

meri24 Истакнат член

Не паничи сигурно е рано да се види на ехо, најубаво се гледа 7-8недела.

19. InaKaterina

InaKaterina Активен член

Па и тоа, он ми рачуна 5,6та недела оф последна менструација, а по некоја моја логика 3та, 4та негде....

20. meri24

meri24 Истакнат член

Докторите сметаат од последна менструација,затоа е така.