Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    860
    Допаѓања:
    2.652
    Рано е многу + ако има од праисториските ехо апарати - ич ништо не може да види. Не се секирај, одмарај, мисли позитивно и за 2-3 недели ќе слушнете и срценце <3

2. InaKaterina

InaKaterina Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2021
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    А дали откако ќе ставите утрогестан, треба да го снема исцедокот, јас од кога го стаив сега гледам на бришење имам повеќе....

3. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.999
    Допаѓања:
    34.785
    Утрогестанот ти е прогестерон за подршка на плодот не за исцедок, а дека ќе имаш исцедок и од него нормално е

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Jasmin30_j

Jasmin30_j Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2021
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Послем колку дена од односот може да забременам?

На Ivka~ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    Гени за тромбофилија испитани? Моето размислување на темава:
    Првиот пат останав бремена по 6 месеци, стресот се зголемуваше секој нареден месец. После увидов дека не "се прави" бебе, треба само да ср опуштат двајцата, и мајката силно да го посака бебо :wasntme: нешто како медитација/порака до универзумот/господ/кој во што верува ;) второв пат после еден брз, без план за дете, однос "мантрав" т.е. си визуелизирав како расте нешто во мене, како забрзана снимка од раст на растение и стана девојче,до предпубертет стигна и се успав :?: За повеќе од еден месец имав позитивен тест, со само тој еден пат, и девојче е. Не верувам во надреални појави, ама силата на волјата и можностите на телото и умот не треба да се занемарат.

На Jana1989, Marija2007, Мишел* и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    Маж ми пиеше ашваганда два-три месеци пред да забременам. Не дека забременувањето е само до тоа, ама вика дека меѓудругото ја зголемува потенцијата и плодноста.

На elenaklasik и katica2001 им се допаѓа ова.
  7. Nadez2

Nadez2 Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2021
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Zdravo ke ve molam za sovet i mislenje posledna mestuacija dobiv na 13 juli piev i klomifen i plus apcinja od maka koren koj navodno pomagaat za bremenost pred nedela dena imav grcevi bolki vo dolniot del na stomakot i osekav mnogu umor mestuacija dobivam od 21 do 29 dena sekogas razlicno denes napraviv test i izleze negativen se slusnav so maticniot mi kaza da povtoram test za edna nedela pa bi ve zamolila za mislenje dali ima sansi testot da ne pokazal mnogu se nadevav deka ovoj mesec kegi vidam dvete crti

На Ivka~ му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Не работиме активно на бебе, но сме опуштени и не се пазиме веќе четврти месец ми се чини.
    Чисто информативно, кога почнавте да следите температури, фоликули, кога почнавте со терапии и испитувања за второ бебе?
    Бев на контрола пишав веќе, јајниците си се полицистични пак, но докторката вика со оглед на тоа дека веќе имам едно дете и имам овулација нема потреба засега од терапија. Почнувам за кризирам веќе, а не сакам тоа да ми случува, па ми треба така некое искуство да се смирам.
    Инаку, ми касни 2 дена ама правев тест и негативен е, а пред 2+ недели се вакцинирав и помислив може од тоа ми касни.

9. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Може да имало подоцна овулација и подоцна да покаже. Веќе ти доцни така да почекај уште 2,3 дена и направи нов тест. Ако и тој е негативен тогаш нема бременост. А доколку несакаш да чекаш можеш да си направиш преку крв и тој најсигурно ќе ти покаже. Good luck

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Nadez2

Nadez2 Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2021
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Da napomenam na 25 bev na lekar mi kaza imas ovulacija probuvajte ovie denovi ako togas tie denovi sum ostanala bremena ke pokazese li testot

11. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Околу 25 јули ако си имала овулација, досега тестот ќе покажел, а и на ехо би се видело.
    За маката не е сигурно како делува заедно со Кломифенот, некои викаат дека му го потенцира дејството, други дека го поништува, па можеби е подобро да не се користи во циклусите со Кломифен.

На Мишел* му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Nadez2

Nadez2 Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2021
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Makata pocnav daja koristam otkako go ispiv klomifenot ne zaedno

13. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Интеракција е сепак можна, бидејќи на Кломифенот му треба најмалку еден месец од последната доза за да се елиминира од организмот.

14. Nadez2

Nadez2 Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2021
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Se izvinuvam no neve razbrav dobro dali klomifenot ima dejstvo i i naredniot mesec bidejki do sega gi pijam dva meseci megu niv pauza od eden mesec

15. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.589
    Допаѓања:
    5.936
    Здрраво

од кога се обидуваме да имаме бебе, циклусот не ми доаѓа на 28 ден,како што ми беше.
    И сега не сум сигурна за плодни денови т.е. овулација.

на сликата е првиот ден на една менс до денот на следната менс.

пр. 9 јануари ми дошло
    следното е на 07 февруари
    од 9.01 до 07.02 има 30 дена.

1628795973492816834841727044638.jpg
    на заокруженото ми доцнеше имав позитивен тест и во болница бев ко бремена си од мокрача и крв не си.. и така да кажам ми дојде менс наместо бебе.

Според една апликација 1 ден ми доцни, а според друга треба утре да добијам.. Јас купив тест за секој случај да имам за в недела хах
    пуста желба..

Ако добијам ќе пробам еден ,,третман,, со чаеви
    Од ова сега не можам да разберам кој ми е бр. на денови во циклусот ( 28,30,24,25,31 ..)

16. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Најдобро да одиш на следење на фоликули. Јас и имав редовна менструација на точно денови секој месец добивав и пак секој месец ми беше различно овулацијата. Кај матичниот гинеколог почни да следиш фоликули и он ќе ти каже кои денови да работите на случајот:)

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.609
    Допаѓања:
    53.065
    Од април се обидуваме и ние.
    Не активно. Ама ете..
    Се тешам не е дојден денот сеуште и така.
    Првиот пат 5 месеци се обидувавме. Може и ова ќе ме мачи повеќе месеци.
    Немам ништо, се е во ред
    Некогаш си бара време и да се погодат коцките.
    Ама не се потресувам многу сега за сега:D
    Битно да се опуштиме , да не ни стане опсесија:hug:

На happygirl, Jana06 и elenaklasik им се допаѓа ова.
  18. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Бавно се елиминира и затоа може да се јават продолжени несакани ефекти, како нередовен циклус на пример или интеракции. А медицинската литературата вика дека веројатно нема продолжен ефект, иако има податоци за пациентки кои имале овулација следниот циклус, по прекин на Кломифенот.
    Може да се пијат и до 6 месеци без пауза, ама голем дел од жените имаат успех и пред тоа.
    Ако нема ништо овој месец, ти посакувам успех што поскоро :).

На Nadez2 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Nadez2

Nadez2 Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2021
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Blagodaram mnogu vi posakuvam i vam se najubavo

На Saba08 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.933
    Допаѓања:
    12.104
    Има вистина во ова.
    Кажи ми дали во тоа посакување имаше малку и страв?
    Јас за првата бременост, по една перипетија - вонматерична, па пауза од година и пол и после обидувања од неколку месеци, забременав со моето прво детенце. Сега има година и 5 месеци на утрешен ден. Му благодарам што ми се роди :l:

Зборот ми беше, кога се обидувавме, првите два три месеци ми беше фуфка, ама после кога посериозно посакав и инат ме фати дека сум решена да имам дете, се зачна.
    Секогаш сум таква. Дел страв, дел желба. Многу му ја мислам однапред.
    Поздрав до тебе.

На Anaksunamoon и mynameislove им се допаѓа ова.