Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. mande111

mande111 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    2
    Ајде така треба само да не мислис и ќе си дојди само по себе.И јас сакам да не ми дојди еве уште 3 дена имам како три години ахахаахахах а мерев базална денеска ми е 37.1 а последниве неколку дена 36,8 и 36.9 шо значи тоа да не знае некој.поззззззз

2. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    па мислам дека ако ти е покачена базалната си бремена, сепак нека одговори некој постручен :*

3. mande111

mande111 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    2
    Секаде по форумиве пишува различно сакам ако знае некој подетално да ми објасни за оваа базална температура оти пукнав готово хихихихихихихиих

4. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Знам дека базалната температура се мери и за време на плодните денови, така да ако не ти се плодните денови бремена си, ај ке се јави некој што повеќе си разбира

5. mande111

mande111 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    2
    Се надевам дека ке ми објасни некој а убаво ќе биде да е така како што велиш ти ххаххаха значи ќе имам бебушшшшш.

6. tara83

tara83 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    69
    :) За базалнава температура :)

Во правата, поточно фоликуларната фаза од циклусот одговара хипотермна фаза во која температурата е секогаш под 36,6 C, додека пак после овулацијата следува скок на истата и започнува хипертермна фаза во која температурата е помеѓу 36,6 и 37,2 C.
    Доколку не настанало оплодување се спушта и телесната температура, НО ДОКОЛКУ ТЕМПЕРАТУРАТА ОСТАНЕ ПОВИШЕНА И ПОСЛЕ 16 ДЕНА ОД ПРВИОТ ТЕМПЕРАТУРЕН СКОК ПОСТОИ МОЖНОСТ ЗА БРЕМЕНОСТ!

Со среќа :* :* :*

7. mande111

mande111 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    2
    Мене ми е 8сми ден денеска од кога ми е покачена температурата значи дека мози и да ми спадне а имам уште 3 дена да добијам ????

8. tara83

tara83 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    69
    :angel: искрено, мислам дека овој месец ќе не радуваш! :angel:

9. mande111

mande111 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    2
    Конечно чекав некој да ми одговори и тоа позитивно хаххаха ама гледам по некој од форумиве пишуваше дека пред да добијас мози да падни температурата и наредниот ден да добијаш аманннннннннннн веќе а стомаков ме боли некако како пред идење и незнам дали е тоа нормално и еден од симптомите или лееееееееелелееле се избудалив скроссссссс. АЈ ПИШЕТЕ МИ ПОБРЗО хихихии

10. tara83

tara83 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    69
    знаеш која е зезанцијата со ПМС и Симптоми на Бременост - срцуш ИСТИ СЕ!!!!!!!!!
    Бидејќи ја позади мене имам една неуспешна бременост ;( , можам само ова да ти кажам од лично искуство - ИМАВ ЧУВСТВО ДЕКА СЕКОЈ МОМЕНТ ЌЕ ДОБИЈАМ, ЧУДНА БОЛКА ВО СТОМАК ( повремена ), ПОЛОВИНАТА МЕ БОЛЕШЕ ( од време на време али онака кратко и силно ), ГРАДИТЕ ЌЕ МИ ЕКСПЛОДИРАА ( посебно болни ми беа брадавиците ). Е сега кај секој е индивидуално, некој има вакви симптоми, некој уопште ги нема, мада мислам дека таа тупа болка као за добивање ја имаат 80% во рана бременост, така да ајде уште некој ден и се надевам ќе не радуваш :wink:

11. mande111

mande111 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    2
    Добро срцка фала многу одам јас малку сега да шетнам се пореметив пред ком цел ден денеска со ова форумиве фала многу што ми помогна не мислам повеќе ќе почекам уште некој ден и не мкислам на тоа хахаха позззззззз

12. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.180
    Допаѓања:
    83.927
    во право е тара83 што ти кажа дека симптомите се исти ајде па кажини што ќе направиш среќно

13. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    леле зенски се разочарав треба да ми дојди на 8 ама јас денес направив тест излезе негативен дали има шанси да не е точно...........

14. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    направи уште еден или пак најдобро почекај си уште два дена и направи си во вторник ако не ти дојди

П.С нема разочарување, верувај дека ќе биде и ќе биде :*

15. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    дај боже залубена јас по што постијано имам гадење и повракам некогаш си мислев ке покаже позитивен пред време како на блонд ама ке по4екам до вторник дали ќе ми дојде ако не тогаш ке правам тест.........можеби се избрзав за да се нервирам само :( :( :(

16. mande111

mande111 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    2
    И мене треба на 8ми ама денеска базалната ми беше 36.7 значи не сум бремена по се изгледа незнам дали мози да ти падни температурата а да си бремена па ке видиме .поззззз

17. kiki3047

kiki3047 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    24
    јас и овој месец нема зошто да се надевам градите ме болат ке ми додје најкасно 14-15 уште пред 5ме болеја градите еднаш само водевме љубов не се ни трудев само тогаш кога забележав оно ко белка велат тогаш пукале фоликулите ама еве ништо пак си цекам ке ми додје па ко што ми рече гинеколог кога последно бев во ноември ако не биде да одам во фебруари па нека ми заврши ке одам ако маж ми сака.......:(

18. mande111

mande111 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    2
    Кикувче не се нервирај симптомите по се изгледа се исти една моја пријателка 1 месец е трудна и ме рече и таа и некој на форумов дека се исти симптомите таа мислела дека ќе и дојди до последниот момент имала болки во стомакот како пред идење и градите ја болеле исто значи чекај малку биди стрплива читав и на форумиве др.каде што имаш пишано мислам дека си премногу оптеретена ТЕ МОЛАМ немој да се нервираш и да губиш надез колку повеќе си опуштена толку подобро.Мене инаку треба денеска да ми дојди редовна ми е до сат ама еве ја нема дај господ да не дојди ич Што бара????:: :D

Swetwomen каде сиииииии? денеска е осми ајде што има казувај,што чувствуваш????????????

Последна измена од модератор: 31 март 2017
  19. mmileni4ka

mmileni4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    6
    девојки тие со бевте за на 8 како е дај кажувајте со нетрпение сакам да знам дека сте се се израдувале а ќе не израдувате и нас :D :D :D :D :D :D

20. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    јас добив и порано на седми ај со надеж следниот пат.........ти манде111 доби ли ?со срекќа на тие што не сакат да добијат