Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Епа и нас не ни се чека затоа приватно сакаме . За канали проверка не можам ништо да ти кажам мене сеуште не ми кажале за тоа да проверам така да некоја друга нека те посоветува

2. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Па најубаво приватно да не чекаш и да не се мачиш, ние правевме и нас не чинеше 1000 денари, но резултатите одма ги добиваш и не те боцкаат со игла, а тоа нему му беше најважно. Поздрав и со среќа!

3. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.997
    Допаѓања:
    4.220
    Ви кажувам од сигурни информации, подобро почекајте 2 недели отколку да правите по приватниве. Мене лично докторот од Систина ми кажа маж ми да направи спермограм на Институт за хистологија со ембиологија па сега видете сами. На институтов го изработуваат доктори, додека по приватниве лаборанти. Те прашуваат што пие маж ти, што пиел, ( лекови витамини на тоа се мисли), прашуваат за храна како се храни, а после со резултатот имаш консултација со доктор А на приватниве ништо нема од тоа. Како сакате ама ако ви е пречка хив тест тоа е толку банално нешто, Во центар за јавно здравје го боцнаа маж ми од прст, без упат, без пари, без ништо , резултат за 2 саати имаше ;)
    Заборавив да спомнам дека е супер чисто реновирано, подобро од приватниве :D
    И многу битно нешто примерокот ( спермата) се дава на лице место а не да ја носите од дома, така ништо не правите, таа мора да седи на топло на одредена температура иначе сперматозоидите ке изумрат, така да мажињата нека ви остават материјал на лице место за да биде точен резултатот.

Проверка на канали се прави на гинекологија или по приватниве клиники, трае 5-10 минути, дали боли или не тоа е индивудиално. Пред проверката правиш брисеви, крвна слика и седиментација ( мора да е ниска иначе не ти прават хсг). Се прави на 7-8 ден од циклус.
    После проверката пиеш неколку дена антибиотик и тоа е тоа :hai:

4. melek21

melek21 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Devojki da ve prasam mozebi e glupavo prasanjeto ama mi e bitno.....dali krvarenjeto posle HSG znaci I deka kanalite se proodni?pozz

5. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    Не, дали каналите се проодни веднаш се гледа на сликата.

6. melek21

melek21 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Ok fala na odgovorot...mene proodnost mi pravese dr ruse od bitola..no toj mi rece vo red e ama pak ke gi cekame rezultatite.....stvarno ne razbiram...

7. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Каде правеше испитување...многу ефтино 1000денари :^) за спермограм или за канали плати толку...

8. LusySkyDiamonds

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
  9. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Па и ефтино е... :^) кај Др.Органџиски е 2000 затоа прашав :?:

10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.193
    Допаѓања:
    124.713
    Конкретно во авицена ни се потпиша доктор и плус специјалист по мед.биохемија,така да лаборантите сигурно не го изработуваат :) И се препорачува да се носи ако е од дома,во џеб,блиску да биде до телесната температура.Ако одите Авицена новата е топ,а вецето им е фантазија :)

11. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Кандида има секоја втора жена,не е причина за немање бебе, инфекцијата не е опасна само е досадна ;) пиј јогурт, витамин Б комплекс, а ако многу те чеша и иритира ставај вагиналети препишани од лекар ;) и избегнувајте секс зошто ќе си ја подавате еден на друг :)

12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.193
    Допаѓања:
    124.713
    Здраво женски.Само да ве известам дека минатата недела бев на контрола со сите резултати до сега.Имавме со маж ми некои мутации на гени,за кои мојата докторка се консултира со трансфузиолог кој и кажа дека со таква дијагноза морам најпрво 3 месеци да пијам фолна од 500 и аспирин секој ден а кога ќе останам здравје најверојатно ќе се боцкам со клексани секој ден.Заради тие мутации кои иако не се целосни,делумно се наследени само од еден родител-хетерозигот,доаѓало до згрутчување на крвта и плодот не можел да се храни.
    Исто така,ми виде и преграда во матката и ми препорача и хистероскопија како и што сакав да правам.
    Потоа со Господ напред :)

13. butterflysk

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.997
    Допаѓања:
    4.220
    Ние бевме решени да г правиме или авицена или систина викам толку пари сме фрлиле па за уште 1000-2000 денари ама мојот доктор од Систина ми рече дека најточни резултати и најкдобро се изработени во Институт за хистологија и ембриологија , ја само сакам да помогнам тука а кој како си милува така нека прави. Ете он баш има корист што се вели да фрлам пари во систина ама човекот си е реален и си каува како што е. И само овдека прашуваат што пие сопругот од лекови, витамини, како се храни ( ова ми го кажа докторката кога бев да закажам) а на друго место не те прашуваат ама ништо и си има посебна просторија за давање на примеркот не знам колку би можел во веце да го даде :D овој мојов таков е тешко му е да се сконцентрира :P А, од дома не ми е сигурно, додека стигнеме, гужва низ град да ризикувам да се расипе нешто :shake:

14. andrijance90

andrijance90 Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    8
    Со сперма во џеб ништо не правите девојки ставете ја под пазуви само така ке достигне температура на телото ;)
    Јас да ја прашам Ели25. Мила како ти е видена преградата? На другарка ми при обично ехо и рекол докторот дека има нешто ама не е сигурен и кога ке се обидува за бебе ( она не е ни мажена уште) дека ке треба да се сними нешто незнам како го рече тоа хсг така мислам да се види дали стварно има и ако има да се вади зашто може да е причина за спонтани :?: Како ти ја видоа тебе? Она целата испаничена нејкела операции оф бре :D

15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.193
    Допаѓања:
    124.713
    Па мене ме гледаше на вагинално ехо и тоа едно 20тина минути и ми ја покажа каде е што е многу е малечцка се гледа како една цртичка.За 100 посто не е сигурна бидејќи тоа се гледа само оперативно.Потоа со снимката во консултација со Глигор Димитров ,рече дека е суспектен септум и дека ќе треба да правам хистероскопија со тоа што ако нема преграда ќе ме чини 15 ооо а ако има и ми ја отстранат 500евра.Така да најсигурно е другарка ти да прави зошто на ехо често пати не се гледа.Инаку со целосна анестезија е и истиот ден те пуштаат дома.

16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.193
    Допаѓања:
    124.713
    Па еве од Ре-медика мене ми рекоа дека само Авицена имаат специфичен спермограм што никој не го прави бидејќи имале апаратура која никој ја нема во Мкд и близу до светските стандарди.Со многу параметри .Инаку не верувам дека мојата др го прави ова од процент зошто секогаш што може да заштедам ме упатува на државно ,така да мислам дека ова ми го кажа како најдобра опција. Вас колку ве чинеше на државно?Во Авицена е 1200

17. butterflysk

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.997
    Допаѓања:
    4.220
    Искрено јас мислам дека тоа е така затоа што ремедика имаат договор со авицена :) порано имаа со анализис и таму ги пракаа сите брисеви, секакви испитувања зашто нели немаат сопствена лабораторија :) сега се со авицена, покрај докторов што ме прати на институтов јас и по форумиве имам читано дека се најдобри, иначе спермограм прават и на гак и ан ендокринологија, ама сите институтов го кауваат како најдобар, и матичнава на мм што му даде упат ми рече дека се најдобри таму :?: и затоа се решивме таму, веке искрено не знам што да мислам се се врти околу пари да не знае човек на кој да верува :worried: имам читано дека божем во авицена пишувале на спермограмот дека има покачени леукоцити се со цел да се направи кај нив и спермокултура :|
    Иначе 150 денари е на институт спермограм :)

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    кога не сака не сака... 2ра неуспешна инсеминација, полека добивам ;( незнам веќе што да мислам, следниве 2 инсеминации ќе ги направам рутински и тоа на државна клиника ( првите 2 ги правевме во Ремедика на приватно) и се спремаме за инвитро...

19. LusySkyDiamonds

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Ајде не се обесхрабрувај, другарка ми правеше 4 инсеминии, па забремени потоа со второто од прва

20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.193
    Допаѓања:
    124.713
    Volsebna ,во вакви моменти се ни се чини невозможно.Исплачи се и собери сила за понатаму и запомни дека што е твое ќе си дојде.
    Само за охрабрување еден пример-моја колешка од работа,има две ќеркички со инвитро(не се близначки ),и после 7-8 години остана бремена со трето-и тоа природно и еве ја сега ќе се породи со машко :)

На volsebna и Wanna.be.mum им се допаѓа ова.