1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Нема зашто се да ти се сруши. Не е крај на светот. За се има решение. Стисни заби и превземи ги работите во свои раце. Не чекај само "да падне од небо".

Да, треба да се бориш, а борбата тешка е, но не успеал само тој што се откажал.

На elenaklasik, Inamya, IRBBB и 4 други им се допаѓа ова.
  2. ВикторијаЈ

ВикторијаЈ Нов член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    8
    Се ми е добро и тироидните хормони и гинеколошки, последно пред 1 месец ги испитав

3. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.786
    Допаѓања:
    3.336
    Зошто толку трагично? Проблемот е тука, дошол и не можеш да смениш ништо. Многу е полесно да се фати од прва и да не треба да се поминува потешкиот пат ама што е тука е. Во денешно време секој втор пар има проблеми со зачнување, среќа е што воопшто постојат медицински методи. Ти посакувам што побрзо да дојдеш до здраво и право бебе, на каков и да е начин :l:

На Idedemja, IRBBB, marijamarkoska и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. ВикторијаЈ

ВикторијаЈ Нов член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    8
    Ти благодарам

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ВикторијаЈ

ВикторијаЈ Нов член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    8
    Потполно се согласувам со тебе, баш од таа причина се решив за двапати да правам Хистероскопија и да го извадам полипот зошто мислевме дека тој е проблемот. Но еве и со изваден полип и сосема уредни други наоди пак не бива ништо. :(

6. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.346
    Допаѓања:
    3.081
    Баш напротив, кога долго време нема резултат треба посериозно да се свати работата, кај нас нешто слично година и шест месеци не сака да тргне на добро, еднаш миссед еднаш вонматерично, 2јца доктори ми викаа се е во ред така требало да биде и јас баш нив не им верувам, сега најдов добар матичен што ме води и го делам истото мислење со него.. доколку е се во ред до сега требаше и да родам.. Јас да сум на твое место би го послушала тој што ќе ми каже што е проблемот а не да слушам дека е се во ред и на крајот да нема резултат, направи ги сите возможни испитувања и правете како што ќе ви кажат, бидеќи времето брзо поминува и некогаш ќе речиш “да ја фатев посериозно работата до сега ќе го решев проблемот”

На Matea94, Anaksunamoon, Idedemja и 7 други им се допаѓа ова.
  7. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    1.880
    Девојки моите проблеми никако да завршат,на ПАП тестот излезе Цин 1 незнам што да правам веќе,почнав да пијам кломифен овој месец,не очекував дека ќе излезе вакво нешто незнам што да правам.
    Некој со слично искуство??

8. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.349
    Душо не се секирај ќе се среди со покачување на имунитет и одредена терапија само мисли позитивно најбитна си ти сега!

На Matea94 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.686
    Допаѓања:
    21.357
    После колку дена најдолго од кога ќе се види жолто тело на ехо може да очекувам да (не)добијам и да покаже тест ако има бременост?

На 28 ден од циклус бев на преглед и имаше жолто тело, на 30ти ден правев тест и излезе негативен. Утре ми е 35ти ден и уште немам добиено. Имам само некој исцедок водлест, бледо жолтеникав и ретко по некоја болка ко пецкање доле во матка/јајници и понекогаш колкови..

Циклусите не ми се регулирани од после пораѓај, така да не знам кога ми била овулацијата..

10. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.880
    Допаѓања:
    18.757
    Во оваа ситуација само бета од крв ке ти ги разреши дилемите. :hug:

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Herrra

Herrra Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    273
    Мислам дека не може да се каже со сигурност кога ти е нерегуларен циклусот. Мене ми е секогаш точен на 28 денови , на првиот ден од доцнењето направив тест што излезе позитивен, веќе следниот ден закажав за гинеколог на ехо имаше само кеса , после 2 дена имав мало крварење претпоставувам имплантациско и повторно закажав на гинеколог и тогаш веќе се виде. Така да во мојот случај со точен циклус беше некаде 32 ден. И јас имав од тогаш воденикав исцедок па и уште имам.

На Anaksunamoon и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  12. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Жолто тело може да се види уште на самиот ден на овулација и нели препорачуваат тестирање 14 дена потоа, ако имаш стрпливост толку да чекаш.
    Значи, може да си најмалку 7 дена по овулација и ако си навистина тука некаде, имаш уште време за тест (fingers)

13. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.686
    Допаѓања:
    21.357
    Се надевам дека е таков случајот.. Стрпливост немам ама баш ич.. Од кога се породив добив еднаш на 30 дена и 2 пати на 20 дена. Сега веќе 35ти ден ми е, ама не знам што да мислам.. Пред претходната бременост имав подолги циклуси, ама 35 дена е веќе многу.. Останува да си чекам до следен вторник. Фала ти. :hug:

На Saba08 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. TheDogLover

TheDogLover Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    258
    Ми протече во саботата на 18.09 но ептен малку, веројатно тогаш пробивало, а веќе од неделата регуларно си беше се. Денес на 21.09 ги испитував хормониве и сега не знам како ќе се рачуна дали 3ти или 4ти ден од циклус. :wasntme:

Мислење за резултатите? Фала ви однапред! :hug:

Прикачени фајлови:

15. whitepanter22

whitepanter22 Нов член

Се зачлени на:
    16 септември 2021
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Овде пишувам со цел да дадам поддршка на сите коишто сакаат да бидат мајки. Во мојата фамилија скоро сите женски членови имаат проблем со бременоста поради тероидната жлезда. Јас имам 23 години и сеуште немам испитано, иако имам одено неколку пати и ми кажаа млада сум била да се замарам со тоа. Иако, повеќе од се би сакала да станам веќе мајка, но, некако не оди. :(

16. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.663
    Епа да ја испиташ, оти тироидеа и те како може да е причината.

17. Herrra

Herrra Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    273
    Не е тоа пишано правило дека ако имаш проблем со тироидната жлезда дека ќе имаш проблеми, да не те оптоваруваат тие мисли. Имам јас хашимото неактивна жлезда веќе 9 години, имам 36 години. Од самиот старт кога ми се откри TSH ми беше 40 па се менуваше па падна многу до 0.0001 па повторно се качи последните 3 години ми беше цело време околу 5-6. Доцна се оженив пред 3 години и не пробуваме со сопругот за бебе дека додека се средиме итн итн , но и јас скептична бев и јас со мисли како твоите дека имам проблеми со жлездата и дека тој пат ќе биде тежок. И еве од декември минатата година решивме да пробаме прв пат, на вториот пат во јануари останав бремена на моја голема изненада и кога дознав јас цела во паника тсх право да проверам и повторно беше 6. Тогаш ја покачив дозата опадна тсх на 1 и до сега се е во ред веќе 36+2 само пред 1 месец повторно се накачи тсх на 4 ама веќе и не е страшно.

Последна измена: 23 септември 2021
    На Anaksunamoon, Lina-Detelina, elenaklasik и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Blagica Petrova

Blagica Petrova Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2019
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    39
    Zdravo devojki
    Na 7.10 ke me pravat nekoja operacija tie tuk co ch vikat mala operacija ke sum lezela 1 den i mi zakazaa den pred toa razgovor so anestesiolog. E sega jas probyvam veke tri meseci so ovitrele inekcija i so latrazol ama nisto . Inaku imam polucisticni jajnici. E sega moe prasanje e za kakva operacija bi stanuvalo zbor so anestesija znam deka razbrav za kazalite da vidat ama kako so mi imat iskstvo kazuvano nikoj nema ostanato preku vecer

19. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Intervencijata sto moze da gi vidi kanalite, so anestezija, mozno e da bide laparaskopija. So laparaskopija lezis eden den vo bolnica. Sega ne sum sigurna, zatoa sto moze da bide i HSG so anestezja, za proverka na kanalite. Ama definitivno laparaskopijata e po teska forma na intervencija od hsg. I ke ti treba edna nedela da se oporavis. Jas sum pominala niz dvete intervencii, kanalite mi se proodni. Bilo koja da bide, pominuva :) So lesno

20. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.143
    Допаѓања:
    6.741
    Здраво, после 3 дена силни болки во стомакот вчера ми е откриена циста на десниот јајник. Има некој искуство и дали ова може да пречи во бременост зашто веќе година ипол се обидуваме. И ако знаете некои природен начин на нивно лечење, не сакам хормонска терапија да примам веднаш. За сега ќе пробам со мака во прав па ако знаете и некои други намирници ќе ми биде од голема помош