Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Да се самоцитирам и да дополнам, ги добив резултатите, имам E.Coli во мокрачата 300 000 во ml. На матичен уште не сум била, ми доцни 1 ден. Додуша и гинекологот ми рече на последниот преглед, дека ќе ми доцни овој циклус, бидејќи овулацијата ми беше 2 дена подоцна од тогаш кога требаше да биде. Имам мали болки, како за добивање, ќе почекам до утре, па ако добијам ќе одам на матичен да ми препише антибиотици за бактеријата.

Во случај да не добијам - ќе правам тест, ако сум бремена како ќе се справам со бактеријата? Во секој случај ќе се консултирам со гинекологот, но ако некоја имала слично искуство, молам да ми пише.

jasmina83 likes this.
  2. maci87

maci87 Активен член

Koga ne biva ne biva, eve veke osmi mesec kako se obiduvame so mm i povtorno bezuspesno denes povtorni dobiv, veke neznam sto da pravam psihicki sum mnogu slaba a isto i mojot soprug . Da mi pomine se mislam kaj prvo da odam i sto da pravam ve molam za pomos od kade da pocnam i sto prvo da ispitam :(

3. midnight.flower

^ Почни од гинеколог. Гинекологот ќе те упати што и како да правите. Нам ни рече, ако и овој месец добијам, ќе почнеме со спермограм. Рече, прво да го исклучиме мажот, а потоа ако се е во ред, ќе испитуваме проодност на канали (кај мене), хормони итн.

4. maci87

maci87 Активен член

Така и си мислев, штом ми помине веднаш да одам кај матичниот гинеколог и да видам негово омислење. Бидејки предходниот месец бев на испитување на ПАП тест и бактериолошки тестови беа во ред а имам само бактерија кандида но тој ми рече дека таа не претставувала пречка за бременост и ми даде едни апчиња да пиеме јас и мм по едно беа во пакувањето, па сега ке видеме што ке каже за понатаму, а да напоменам дека имам проблем и со тироидната жлезда веке пет години сум под терапија па се се мислам и она да не претставува проблем ама кој доктор и да прашам сите ми викаат дека она не би претставувала проблем за бременост и незнам веке што да мислам само знам дека штом ми заврши веднаш одам на гинеколог. А само да кажам и кога ми доага имам ненормални болки и обавезно си пијам кетонал апчиња :(

5. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Волсебна мила не очајувај, туку главата горе и продолзи со нови сили напред! Колку за утеха, а и знаес, јас имав три неуспесни инсеминаии, и две неуспесни инвитра и еве сега неодамна забременив природно,( само за зал не успеа) ама сега имам нова верба дека ке успее пак! така и ти, мозеби успехот е само на чекор од тебе а ти не си свесна!и би сакала да се уверис и да го дозивееес тоа! ке успееме не губи надез, ајде опусти се и смирено со позитивна мисла , се ке биде! поздрав :*

6. kuc

kuc Форумски идол

ќе си порачаш чај аптеката е херба стојанови куманово 031 426330 го порачуваш и ти стигнува преку пошта,а треба да му кажеш чај за E.коли нема име чајот нема да зажалиш и ако си бремена сепак е чај ќе можеш да го пиеш, ние имавме ист проблем само што беше бактеријата 1 према 1 000 000 и прво антибиотик користевме но немаше ефект од чајот сме пре задоволни две кутии порачавме околу 500 ден. на сите што му имаме кажано го имаат користено и бактеријата скроз ја искоренува писи ми нешто ако не ти е јасно поздрав

7. jasmina83

jasmina83 Истакнат член

ja samo da te prasam mos e glupo prasanjeto ama ako ovulacijata ti bide pokasno ke ti kasne e togas ima li sansi ako ovulacijata ti bide porano da ti dojde porano,,,,,,,,,,,,,samo onaka cisto citajki go tvojot post mi tekna bidejki na mene ovulacijata mi bese 4 dena porano................................pa dali ima sansi da ocekuvam porano da mi dojde.

8. midnight.flower

Искрено не знам. :worried: Јас не ни знаев дека ако ми е подоцна овулацијата дека ќе ми доцни. Инаку јас најчесто си ја осеќам овулацијата. Но овој пат кога бев на преглед, токму требаше да бидат денови за овулација, но др-от ми рече дека не ми се доволно пораснати фоликулите и дека најверојатно овулацијата ќе се пролонгира за некој ден, и рече ако воопшто ти дојде овој месец (демек ако не забременам), ќе ти дојде со задоцнување. И така и бидна. Требаше да добијам околу 1-ви, еве денес 4-ти нема ништо. Вчера попладне правев тест - ништо, негативен е. :worried: Дали е рано за тест, или е рано за добивање. :?: Или можеби бактеријава ми прави проблем?

9. maci87

maci87 Активен член

Бидејки предходниот месец бев на испитување на ПАП тест и бактериолошки тестови беа во ред а имам само бактерија кандида но тој ми рече дека таа не претставувала пречка за бременост и ми даде едни апчиња да пиеме јас и мм по едно беа во пакувањето, па сега ке видеме што ке каже за понатаму, а да напоменам дека имам проблем и со тироидната жлезда веке пет години сум под терапија па се се мислам и она да не претставува проблем ама кој доктор и да прашам сите ми викаат дека она не би претставувала проблем за бременост и незнам веке што да мислам само знам дека штом ми заврши веднаш одам на гинеколог. А само да кажам и кога ми доага имам ненормални болки и обавезно си пијам кетонал апчиња :(
    Ве молам за помош дали има и некој како мојот проблем со тироидна

10. butterflysk

butterflysk Популарен член

jaс мислам дека тироидната преставува проблем, ТСХ треба да е доста ниско ако не се лажам накај 1.5 максимум, не знам кој ти велел дека не престатува проблем:? Најубаво појди си на ендокриноилог или кај некој постручен гинеколог, да се среди тоа, зашто знае да преставува проблем, но не е нерешлив не се секирај :)
    И кандидата не е бактерија туку габичка која сите ја имаме ама кај тебе се активирала, таа се јавува и од многу антибиотици, имаш некаков исцедок од неа? Намали благо, т.е не јади ич таа од благо се размножува, пиј јогурт многу, прави промивки со сода и купи си Линекс лејди вагиналети многу помагаатза вакви работи, со лактобацили се, ама за ефект треба да ги користиш бар месец ;)

11. maci87

maci87 Активен член

Еве баш утре одам на контрола за тироидната па да видиме до кај ми се ТСХ па потоа одам и на гинеколог.Предходниот пат кога одев кај гинекологот тој ми рече бидејки имам проблеми со тироидната да ми даде некој апчиња за побрзо движење на фолекулите бидејки било можно од тироидната да имале забавено движење, но тие апчиња биле со јод а мене докторката ми реце да не земам апчиња со јод бидејки со апчињата што ги пијам за тироидната не требало да внесувам повеке јод а гинекологот ми вика дека тоа не претставува проблем и веке незнам кого да слушам а сакаме бебче што побрзо

12. jasmina83

jasmina83 Истакнат член

Eve i jas da si pisam piev klomifen bev na ginekolog mi rece rabotete taj i taj den :inlove: pa ke videme sega uste 4 ili 5 dena na 09 ili 10 noemvri treba da mi dojde dali ke bide nesto sega ovoj mesec ,iskreno tolku ne se nerviram sega tuku pisuvam bidejki luge :( kolku me bolat gradite deneska odvaj cekav da si dojdam od rabota da soblecam eleceto i alistata i eve sega sedam vo siroka bluza,znam deka toa ne e nekakov simptom ama kaj mene e nesto porazlicno me bolele ama ne vaka.

13. midnight.flower

Уф, ајде некој нека ме утеши. :(
    Требаше да добијам на 1-ви овој месец. Денес е 5-ти, а сеуште ништо. На последниот преглед, гинекологот ми рече дека овој циклус најверојатно ќе ми доцни, бидејќи и овулацијата ќе ми била подоцна. Точно излезе, само не ми рече колку ќе ми доцни. Правев тест на 3-ти - негативен и утрово - повторно негативен. :worried: Значи по пресметката на докторот плодни денови требаше да бидат од 18.10 до 21.10, и тогаш си бевме и вредни. И сега јас вака си калкулирам: И да имаме зачнато на 21.10 + 10 дена до имплантација = 31.10; а денес е 5.11. До сега ќе имаше доволно HCG за да покаже на домашен тест зарем не? :?:
    Од симптоми, ту осеќам дека ќе ми дојде - ту ништо не осеќам. Имам мали струички во долниот дел од стомакот (но и кога добивам исто се чувствувам). Имам уринарна инфекција (E.Coli), па пијам многу чај, според тоа честото мокрење е неизбежно. Немам гадење и повраќање, чувствувам замор и поспаност (како и секогаш :yawn: ), а нервозна сум и чувствителна исто како и со пмс (вчера дури и без потреба си плачев).
    Има ли шанси да сум бремена а два теста да се негативни? До сега не се сеќавам да ми доцнело толку (освен еднаш како студент, после тешка испитна сесија).

14. jasmina83

jasmina83 Истакнат член

ja kako tebe ke si otidam pak na giekolog ili ke si napravam test preku krv da bidam sigurna ,i mojot slucaj e kako tebe mene plodni denovi mi bea 23 i 24 ,bidejki gi sledevme so ginekolot fakticki mi bea porano desetiot den od menstruacijata i eve sega ke si cekame,a mislam deka treba da pominat dve nedeli - 14 dena do umplantacija da moze da se pokaze ,se e mozno ama ako sakas da si sigurna odi napravi si test ili odi si odma na ginekolog a ne da se nerviras znam deka jas taka ke napravam.

15. Proxima

Proxima Истакнат член

Вообичаено, тестот треба да покаже бременост 3-4 дена после доцнење на менструација. Е сега, кај тебе овулацијата била подоцна, а исто земи предвид дека до зачнување може да дојде и 3 дена после однос. Така што, удри уште еднаш сметка со датумите и деновите. Можно е и да си бремена, ако подоцна дошло до зачнување.

16. midnight.flower

Се надевам на тоа, искрено. Ќе почекам, во четврток наутро ќе направам уште еден тест, ако и тогаш е негативен- ќе проверам преку крв. На гинеколог и да одам, ќе ми го каже истото. Рано е за да се види било што на ехо.

17. koecno

koecno Активен член

sakam podrska deckoto pravese ispituvanje i mu rekoa dek aspermoidite ne mu bile podizni 85% pa posle toa pravevme drugi ispituvanje i mu najdoa ifekcija i ni dado da pieme citeral 5den i sega gi zavrsivme i doktorot rece deka otkako ke gi ispieme apcinata da odime na bebe dali e mozno da mi pomognat tie tableti lelelel vejke 2godi odime na bebe i nikako :(

18. bokace

bokace Популарен член

девојки како сте ... еве поминаа шест месеци од изгубеното душата ме боли како вчера да беше си се изнаплакав ми олесни малку и еве од завчера полодни денови па да се надеваме на успех за да ја заборавиме болката .... ве бакнувам :*

19. maci87

maci87 Активен член

Ајде само со верба во Господ, опушти се и не дозволувај психата да влијае на тебе, ти посакувам што е можно побрзо да видиш две црвени линички поздрав :inlove:

20. bokace

bokace Популарен член

Ајде ке видиме како ке биде сега нареден месец па дај боже да се израдувам и јас а и сите што ги очекуваат двете цртички :*