Овие што ги земав се 2 тест незнам колку пари беа, Овула се викаат.Пишува во упатството,не ми текнува моментално но најдобро е да се мери помеѓу 15 и 17 часот,22 часот и сабајле кај 9 мислам дека беше.
Neznam kako gi kaza, no mozno e. Sekako ke odam odma posle ciklus pak da me vidi na eho zosto sega na 18 ti den koga pojdov ne mozese ubavo da vidi i mi rece deka suspektno ima polip. No za da bide 100 posto sigurna da pojdam odma posle ciklus koga e cista matkata. Daj boze da ne e polip. I da vidime sto lekovi ke mi prepisi. @Bella_Stella gi dobi rezultatite od hormoni? Kako se ?
Си има пак пак инверзија на ЛХ и ФСХ и тестостеронот ми е покачен. Не ни очекував нешто поразлично со оглед дека имам пцос. Да, и ги пратив резултатите и ми вика ќе почнеме со терапија кога ќе се видиме, а доаѓа тука дури на крај на месец. Викам докторке не сакам да чекам и сакам да почнам со терапија зошто планирам нова бременост. Ми вика нема ништо хитно, ќе започнеме кога ќе се видиме. Ако за неа нема ништо хитно, за мене има. Немам намера да седам со покачен тестостерон до плафон и да чекам толку време.. Секако планирам во Систина да одам кај Гордана Петровска, така да ќе си најдам таму и ендокринолог, затоа прашав..
Здраво девојки, сакам да прашам каде можам да испитам ТСХ, пролактин и АТПО дали на едно место се испитува се и мора ли да биде на 3 ден од циклус на гладно?
Сакам во Систина за да ми бидат на едно место и гинекологот и ендокринологот, затоа прашав за докторката. Фала како и да е.
Здраво, Дали може да ми препорачате гинеколог којшто се замара вистински за пациентите? Конкретно барам гинеколог што би водел бременост, после 1 предвремено породување(со загубено бебе) и една вонматерична бременост? Навистина сум во потрага по некој што би ми помогнал во наредна бременост со оглед на тоа дека имам и антифосфолипиден синдром и терапија со Plaquenil. Се извинувам ако прашањето не е соодветно за темава.
После сите искуства што ги прочитав/слушнав јас се решив за Гордана Петровска во Систина, мислам дека нема да згрешиш ако ја одбереш.
Искрено читав и јас по форумов за докторката. Треба да правам и проодност на јајцеводи, дали знаеш дали докторката го прави тоа? Колку е преглед кај неа? Дали е отворена за комуникација? Извини што имам милион прашања, стварно ми треба мислење..
Ништо од ова Не мора на 3 ден од циклус, ниту па на гладно. Во секоја лаб можеш со едно боцкање. Освен АТПО, кое го нема во лабараториите во државните болници во помалите градови. Клиничка биохемија на клиника имаш. И во секоја приватна. Ама околу 1000ка е
Од тоа што сум читала тука и што сум слушала од жени што биле кај неа решив да одам.. Не сум била сеуште така да не можам да ти одговорам на прашањата.. Сигурно е отворена за комуникација чим има толку позитивни искуства, ќе видиме. Преглед кај било кој гинеколог во Систина мислам дека е 2500 ден. Проодност проверуваат во таму, а дали и она го работи тоа не знам, треба да прашаш.
Doktorka Brankica mislam e vo Srce. Premnogu dobra doktorka, uste na UK za Endokrinologija dodeka beshe imase fenomenalen pristap so pacienti.
Девојки здраво,вака едно прашање Утре сум во државна треба да ми проверат канали,дали некоја од вас знае дали се наплаќа и колку ме интересира.
Пред неколку дена пишав овде дека добивме резултати од спермограм со дијагноза тератозооспермија. Испитувањето го правевме во Њуборн. Денес повторивме спермограм на хистологија и резултатите излегоа скроз нормални. Тотално сме збунети, на кој тест да веруваме Дали некој имал ваков случај да сподели искуство, многу ќе сум благодарна!
Девојки колку од прилика е покачена температурата пред и за време на овулација? И знам дека се мери сабајле.