Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Ljubovka8

Ljubovka8 Истакнат член

Дали знаете добар,ама навистина добар гинеколог во Кавадарци?

2. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Јас сум матична кај Цветанка, супер е жената, барем за мене :)

3. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Здраво.
    -Дали лутеинската фаза трае исклучиво 14 дена до денот на добивање менструација?
    - Дали некоја ги пие Profertile витамини за поголема овулација?
    - И дали секоја една жена што се обидува за бременост смее да пое метилирана фолна, или таа се зема по препорака на доктор?
    Јас сега земам обична фолна.

KittyAgnes likes this.
  4. BayernKa

BayernKa Популарен член

За лутеинската фаза, јас ја пратам неколку месеци и мене ми трае точно 14 дена, не знам дали може помалку или повеќе. Нека каже некоја ако знае поточно.

elenaklasik likes this.
  5. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Метрилната фолна може да се земе на своја рака не мора да ја препорача доктор, особено ако предходно си со спонтан/миссед.

Anaksunamoon and elenaklasik like this.
  6. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Здраво девојки, почнав со хормонска терапија и чекав да добијам за да почнам со контрасептивните таблетки crypineo, и вчера мислев добив(си дојде нормално како за прв ден малку) и почнав со пиење и денес нема повеќе менструација... Сабота е денес не можам да се јавам да прашам кај докторката, не знам дали да продолжам да ѓи пијам, некој совет?

7. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Кога ќе почниш да ги пиеш таблетите, можат да му направат шок на организмот, полни се со хормони.
    По се изгледа тоа што ти прекинало менструацијата дека е нус појава од истите, јас би ти рекла да продолжиш да ги пиеш, му треба некое време на организмот да се стабилизира.
    Некои девојки/жени имаат ептен бледа менструација, некои воопшто немаат, или некои како мене што јас редовно си имав со нив менструација, само што не беше болна.
    Ништо страшно, не се коси, ама пак во понеделник јави се на доктор за секој случај.

GirlWithACat likes this.
  8. Ljubovka8

Ljubovka8 Истакнат член

Дали некоја правела ХСГ и како оди процедурата? Каде прават и колку е цената?

9. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Девојчиња сега ми се плодните денови, се фативме за работата сериозно, се надевам ќе има голем апдејт кон крајот на месецов :inlove:
    Wish me luck (fingers) и ви посакувам на сите што поскоро да си одиме од темава :sun:

10. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Јас правев во систина платив 6170 денари ( пред една година ). Се прави после менструација т.е. прв ден кога ќе добиеш се јавуваш им кажуваш колку дена ти трае и ти закажуваат. Ден пред ХСГ правиш седиментација (мислам дека беше 370 денари) , имаш опција и за со анастезија ама нема потреба, се издржува и трае 2-3 мин.

11. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Ми дојде, и овој месец и покрај тоа што бевме многу активни. Срцето ми е скршено. Толку многу ми е тешко, на многу лоши работи мислам. Мислам и мм многу се разочара. Мислев дека виа период од бракот ке ми е многу убав и среќен, а јас страдам. Сите околу нас ајде ајде ајде.. Не знам кому да кажам, кому да се изкажам. Не можам ни да спијам, дури и болката шо ја осеќам сеа, менструалната, сакам да ме уништи. Многу ми е лошо жени мои, знам дека сте биле у исто ама не можам сама да се тешам, уште проодност неам испитано ама неам сила више(facepalm):sweat:

12. IRBBB

IRBBB Форумски идол

:hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:
    Знам дека те боли. Секое добивање менструација, боли секој еден негативен тест и тој што го правиш после првиот во кој си ја вложила целата надеж, боли одбројувањето до плодни денови, па одбројувањето до недобивање, па одбројувањето за тестирање, па пресметки кога би се родило бебето ако е зачнато тој циклус, боли секој поглед на луѓето околу тебе, кој ти "го читаш" како од тебе да очекуваат да родиш (а нема врска)... Ама колку и да звучи клише, верувај, ќе ја видиш втората цртка тогаш кога најмалку очекуваш.

Сега исплачи ја целата тага, разочарување и очај. Потоа застани на нозе, фати го маж ти за рака и продолжете да се борите.
    И ич да не ти чуе за коментарите од страна, па од кој сака нека се.

13. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Македонка Наумовска, работи во ординацијата порано што беше на др. Катерина.

14. Mart3

Mart3 Истакнат член

Zdravo devojki, ne znaam kolku e prasanjeto za tuka no se nadevam deka nekoja ima iskustvo so toa da mi pomogne. Kakvo e iskustvoto za zabremenuvanje posle vakciniranje so dvete dozi i posle vakciniranje menstruacija doaganje? Pa potoa dali da se sledi plodnite denovi i da se pravi bebce :$

15. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

(y) Истото сакав да и' го напишев и јас.
    После премногу преплакани добиени циклуси низ годините,дојде и тој ден кога видов две црти...немам срце да го фрлам тестот уште си го чувам.
    Убедена сум дека наскоро ќе имаш и ти таков тест.Потполно те разбирам,но мораш храбро и позитивно :muscle:.
    А мислењето на народот наоколу ич на мисла да не ги ставаш.
    :sun::f::l:

Last edited: Oct 10, 2021
    Anturium, Flooora96, S.o.F.i and 3 others like this.
  16. BayernKa

BayernKa Популарен член

Не памтам дали си пишала претходно, но што имате од испитувања направено?

17. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Две мои блиски останаа трудни по вакцинирање.. едната повозрасна над 38, другата помлада, 27. Сум слушнала дека се препорачува три месеци да се почека по втората доза вакцина, ама верувам дека многу и несакајќи останале и порано. Ако те плаши дали штети вакцината, примериве мои се дека не штети, но препораките кои јас сум ги прочитала е да се почека три месеци (мислам дека истото важи и за сите вакцини генерално).

Mart3 likes this.
  18. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Дали имате искуство со Оргаметрил ?
    Дали помага или одмага во забременувањето ?

19. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Kога ја примив втората доза, менструацијата многу ми доцнеше, скоро 3 недели, а мене ми е редовна.
    Бев на генеколог и ми рече дека ми доцни најверојатно од вакцината, матката беше чиста, бременост немаше. Сега ми е пак средена и редовна, ете тогаш имало некои нус појави од вакцината.
    И смешно ми беше како бев на преглед, одма утре дента ми дојде :D
    А за бременост после вакцина, секаден изнапрашав, секаден прочитав и добив зелено светло.
    Од втора доза мене ми е поминато скоро 3 месеци, така да не ми се верува дека би имало проблем да забремениш и порано, знам девојки што одма после вакцина останале бремени, па еве фала му на господ бебушките му се здрави, прави и супер се развиваат.
    Јас почекав ете скоро 3 месеци и сега со господ напред :)

Mart3 likes this.
  20. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Vo sredata pravev vo Sistina, 3 min trae, 6200 kostase.