1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Ljubovka8

Ljubovka8 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2019
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    31
    Дали знаете добар,ама навистина добар гинеколог во Кавадарци?

2. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.264
    Допаѓања:
    34.660
    Јас сум матична кај Цветанка, супер е жената, барем за мене :)

3. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.869
    Допаѓања:
    11.968
    Здраво.
    -Дали лутеинската фаза трае исклучиво 14 дена до денот на добивање менструација?
    - Дали некоја ги пие Profertile витамини за поголема овулација?
    - И дали секоја една жена што се обидува за бременост смее да пое метилирана фолна, или таа се зема по препорака на доктор?
    Јас сега земам обична фолна.

На KittyAgnes му/ѝ се допаѓа ова.
  4. BayernKa

BayernKa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    779
    Допаѓања:
    1.154
    За лутеинската фаза, јас ја пратам неколку месеци и мене ми трае точно 14 дена, не знам дали може помалку или повеќе. Нека каже некоја ако знае поточно.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.327
    Допаѓања:
    3.070
    Метрилната фолна може да се земе на своја рака не мора да ја препорача доктор, особено ако предходно си со спонтан/миссед.

На Anaksunamoon и elenaklasik им се допаѓа ова.
  6. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Здраво девојки, почнав со хормонска терапија и чекав да добијам за да почнам со контрасептивните таблетки crypineo, и вчера мислев добив(си дојде нормално како за прв ден малку) и почнав со пиење и денес нема повеќе менструација... Сабота е денес не можам да се јавам да прашам кај докторката, не знам дали да продолжам да ѓи пијам, некој совет?

7. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.264
    Допаѓања:
    34.660
    Кога ќе почниш да ги пиеш таблетите, можат да му направат шок на организмот, полни се со хормони.
    По се изгледа тоа што ти прекинало менструацијата дека е нус појава од истите, јас би ти рекла да продолжиш да ги пиеш, му треба некое време на организмот да се стабилизира.
    Некои девојки/жени имаат ептен бледа менструација, некои воопшто немаат, или некои како мене што јас редовно си имав со нив менструација, само што не беше болна.
    Ништо страшно, не се коси, ама пак во понеделник јави се на доктор за секој случај.

На GirlWithACat му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ljubovka8

Ljubovka8 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2019
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    31
    Дали некоја правела ХСГ и како оди процедурата? Каде прават и колку е цената?

9. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.264
    Допаѓања:
    34.660
    Девојчиња сега ми се плодните денови, се фативме за работата сериозно, се надевам ќе има голем апдејт кон крајот на месецов :inlove:
    Wish me luck (fingers) и ви посакувам на сите што поскоро да си одиме од темава :sun:

На MeowMeow, Anturium, Anaksunamoon и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Јас правев во систина платив 6170 денари ( пред една година ). Се прави после менструација т.е. прв ден кога ќе добиеш се јавуваш им кажуваш колку дена ти трае и ти закажуваат. Ден пред ХСГ правиш седиментација (мислам дека беше 370 денари) , имаш опција и за со анастезија ама нема потреба, се издржува и трае 2-3 мин.

11. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    634
    Ми дојде, и овој месец и покрај тоа што бевме многу активни. Срцето ми е скршено. Толку многу ми е тешко, на многу лоши работи мислам. Мислам и мм многу се разочара. Мислев дека виа период од бракот ке ми е многу убав и среќен, а јас страдам. Сите околу нас ајде ајде ајде.. Не знам кому да кажам, кому да се изкажам. Не можам ни да спијам, дури и болката шо ја осеќам сеа, менструалната, сакам да ме уништи. Многу ми е лошо жени мои, знам дека сте биле у исто ама не можам сама да се тешам, уште проодност неам испитано ама неам сила више(facepalm):sweat:

12. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.656
    :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:
    Знам дека те боли. Секое добивање менструација, боли секој еден негативен тест и тој што го правиш после првиот во кој си ја вложила целата надеж, боли одбројувањето до плодни денови, па одбројувањето до недобивање, па одбројувањето за тестирање, па пресметки кога би се родило бебето ако е зачнато тој циклус, боли секој поглед на луѓето околу тебе, кој ти "го читаш" како од тебе да очекуваат да родиш (а нема врска)... Ама колку и да звучи клише, верувај, ќе ја видиш втората цртка тогаш кога најмалку очекуваш.

Сега исплачи ја целата тага, разочарување и очај. Потоа застани на нозе, фати го маж ти за рака и продолжете да се борите.
    И ич да не ти чуе за коментарите од страна, па од кој сака нека се.

На Lucky1312, Freckles., BGbgBGbg и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.099
    Допаѓања:
    136.777
    Македонка Наумовска, работи во ординацијата порано што беше на др. Катерина.

14. Mart3

Mart3 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2019
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    147
    Zdravo devojki, ne znaam kolku e prasanjeto za tuka no se nadevam deka nekoja ima iskustvo so toa da mi pomogne. Kakvo e iskustvoto za zabremenuvanje posle vakciniranje so dvete dozi i posle vakciniranje menstruacija doaganje? Pa potoa dali da se sledi plodnite denovi i da se pravi bebce :$

15. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.727
    Допаѓања:
    10.597
    (y) Истото сакав да и' го напишев и јас.
    После премногу преплакани добиени циклуси низ годините,дојде и тој ден кога видов две црти...немам срце да го фрлам тестот уште си го чувам.
    Убедена сум дека наскоро ќе имаш и ти таков тест.Потполно те разбирам,но мораш храбро и позитивно :muscle:.
    А мислењето на народот наоколу ич на мисла да не ги ставаш.
    :sun::f::l:

Последна измена: 10 октомври 2021
    На Anturium, Flooora96, S.o.F.i и 3 други им се допаѓа ова.
  16. BayernKa

BayernKa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    779
    Допаѓања:
    1.154
    Не памтам дали си пишала претходно, но што имате од испитувања направено?

17. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    2.916
    Допаѓања:
    38.391
    Две мои блиски останаа трудни по вакцинирање.. едната повозрасна над 38, другата помлада, 27. Сум слушнала дека се препорачува три месеци да се почека по втората доза вакцина, ама верувам дека многу и несакајќи останале и порано. Ако те плаши дали штети вакцината, примериве мои се дека не штети, но препораките кои јас сум ги прочитала е да се почека три месеци (мислам дека истото важи и за сите вакцини генерално).

На Mart3 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    1.505
    Дали имате искуство со Оргаметрил ?
    Дали помага или одмага во забременувањето ?

19. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.264
    Допаѓања:
    34.660
    Kога ја примив втората доза, менструацијата многу ми доцнеше, скоро 3 недели, а мене ми е редовна.
    Бев на генеколог и ми рече дека ми доцни најверојатно од вакцината, матката беше чиста, бременост немаше. Сега ми е пак средена и редовна, ете тогаш имало некои нус појави од вакцината.
    И смешно ми беше како бев на преглед, одма утре дента ми дојде :D
    А за бременост после вакцина, секаден изнапрашав, секаден прочитав и добив зелено светло.
    Од втора доза мене ми е поминато скоро 3 месеци, така да не ми се верува дека би имало проблем да забремениш и порано, знам девојки што одма после вакцина останале бремени, па еве фала му на господ бебушките му се здрави, прави и супер се развиваат.
    Јас почекав ете скоро 3 месеци и сега со господ напред :)

На Mart3 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Vo sredata pravev vo Sistina, 3 min trae, 6200 kostase.