Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Mart3

Mart3 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2019
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    147
    So gospod napred se nadevam da fatii bez problem :$ segde da e so lesno i bez teskotii kaj sekoja samo lesno da bide se

На S.o.F.i и QweenSM им се допаѓа ова.
  2. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    634
    Пап тест правев и сите хормони ги испитав,ми рекоа се е во ред, мм нема испитано ништо, за проодност ми кажаа да почекам уште малку, крвни слики секој месец скоро правам, и пред 3 дена правев само железото ми е малку високо.

3. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Пред ти да правиш проверка на проодност на канали, сопругот да си направи спермограм.

На IRBBB, BayernKa и marijamarkoska им се допаѓа ова.
  4. Inamya

Inamya Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    4.283
    Колку време се обидувате? Ти и брисеви да си направиш, а мт спермограм обавезно, веќе те посочи членката.

5. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    634
    Од јануар, ама се тешам, со оглед на тоа шо до јули не бевме секој ден заедно со мм само по 10 дена у месецот, од јули навака сме фул тајм хах

6. BayernKa

BayernKa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    779
    Допаѓања:
    1.154
    Направете за маж ти спермограм и ти направи микробиолошки брисеви и за да бидете раат ако е се во ред и за да не изгубите мн време ако има некој проблем. Тоа ти е мој совет, јас мн се каам што од почеток не ги направив сите испитување, цела година се маткам и дури сега ќе одам на инсеминација ако добијам во недела. Кај нас прво спермограмот на мм не беше добар па пиеше терапија, таман почна да се подобрува јас открив проблем со тироидната, па додека чекав термин и терапија додека почнав да пијам мм престана да ги пие апчињата и сега пак не е добар спермограмот и така си се одолговлекуваат работите. А не сум баш млада и тоа дополнитечно ми ствара стрес.

7. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.092
    Допаѓања:
    6.580
    Душа :hug: Истото чувство секој месец, истото разочарување. Знам колку е тешко, колку боли исчекувањето и надежта дека овој пат ќе биде. Секогаш кога правам тест за овулација, се молам истиот резултат да го видам и на тестот за бременост ;( А за тие што многу прашуваат на “што чекате” и одговарам “не чекаме”, да видиш како право ја местат утешната фацка :puke:

Исплачи се сега и нареден месец со нови сили, ќе дочекаме и ние верувај :l:

На Flooora96, S.o.F.i, Lucky1312 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Kanalite i spermogramot se dve naj vaznite komponenti sto diagnosticiraat neplodnostata kaj parot. Hormonite, spermata i tubite trebat da dojde do bremenost. Ne mora da se plasis ili razocaruvas. I togas ima resenie. Samo prvo treba da gi ispitas osnovnite raboti,spored mene

На Flooora96, S.o.F.i, Anaksunamoon и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Lucky1312

Lucky1312 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    50
    Ti ja preporacuvam Brankica Krstevska vo Srce, jas imav problem so tiroidna i so insulin na sto endokrinolozi bev i samo gluposti mi davaa , zenata me stavi vo red.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    Колку е преглед и хормонски статус во Срце?

11. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    И микробиологија. Има и бактерии кои оневозможуваат бременост

На Flooora96 и Kolumna им се допаѓа ова.
  12. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Pa ako napravila pap, pretpostavuvam i brisevi ima napraveno veke

На Flooora96 и Anaksunamoon им се допаѓа ова.
  13. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.911
    Допаѓања:
    8.356
    Mene po primana vakcina menstruacijata mi bese mnogu oskudna skoro pa i ne mi tecese sto se veli. Sega ovaa menstruacija mi e ok po tri meseci od vakcinata. Ama ete i se zaraziv momentalno imam kovid. Se me snajde ovaa godina ama sto e tuka e. Vakcinata ne smeta za ako ostanis bremena nema od sto da se plasite. Tetka mi e doktor infektolog vo penzija taa mi go kaza toa. Rabotese vo amerika kako odgovoren lekar na ispituvanje vakcini. Taa duri i preporacuva da se vakciniras pred da zabremenis. Se nadevam vi bese od pomos mojot odgovor. Pozdrav

На Mart3, Anaksunamoon, Campanula и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.911
    Допаѓања:
    8.356
    Prvo spermogram ako e toj vo red togas proodnost na kanali. Ne se izlozuvaj na tie ispituvanja dur ne se vidi spermogram toa mene ginikologot mi go kaza. Veli ima zeni se izlozuvaat na sekakvi ispituvanja i na kraj spermogramot ne cini. A i ako go pravis na drzavno proodnost na kanali baraat cisti mikrobioloski brisevi i spermogram od parnerot pred da ti ja pravat procedurata.

На Flooora96 и fana им се допаѓа ова.
  15. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.071
    Допаѓања:
    1.499
    Јас имав чололадна циста. Или Тер циста се води. Барем мене така ми беше дијагнозата.се полни со крв и пука. Или си стои . Мојата не пукаше па морав да ја оперирам лапароскопски.

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.479
    Допаѓања:
    7.943
    За чоколадната циста мислам дека не пука, со таблети може да се намали/исуши, но не и да пукне. Со секое идење на менструацијата ако се полни расте на тој начин.

17. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    236
    Искуство со др. Владимир Трајковски од Њуборн клиник? Денес многу ми го пофалија.

18. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.656
    Моето искуство е лошо со докторот уште пред 2 години.
    Во темата за вонтелесно има многу позитивни искуства со него.
    Ваљда сѐ зависи од тоа како ќе кликниш со некој доктор.

На Campanula му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Arababy

Arababy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    2.022
    Мал пресек за себе кажав во темата трансфер на замрзнати ембриони. Ке кажам дека никогаш да не се губи надеж бидејќи ако јас ја изгубев ке немав детенце и ден денес, а сега ја држам таа иста надеж и за второ дете со криотрансфер и ги бројам последните денови за тест. 8 ден ми е од трансферот и не ме држи место да ви го пишам ова.

На Ygritte, elenaklasik, Idedemja и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Arababy

Arababy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    2.022
    Мојата борба за бебе беше многу тешка и трнлив. Но вербата и надежта никогаш не ме напуштија! 10години се борев. Млада се омажив но никако до бебе. Лутав по болничките ходници за секој преглед кој што ме пушташе др. Се мачев многу. Идиопатски стерилитет дијагноза. Здрави прави но бебе немаше. Ова е дел каде скоро сите ке се препознаат. И така со прво инвитро завршивме. Успешно беше. Но за жал со нула резултат. Тоа што остана од ембриони веднаш замрзна ме. Втор трансфер успешен и прекрасна керкичка. И сега за една недела ке видиме резултат и од овој трансфер.

На Ygritte, eliesaab, VirgoStar и 16 други им се допаѓа ова.