So gospod napred se nadevam da fatii bez problem segde da e so lesno i bez teskotii kaj sekoja samo lesno da bide se
Пап тест правев и сите хормони ги испитав,ми рекоа се е во ред, мм нема испитано ништо, за проодност ми кажаа да почекам уште малку, крвни слики секој месец скоро правам, и пред 3 дена правев само железото ми е малку високо.
Колку време се обидувате? Ти и брисеви да си направиш, а мт спермограм обавезно, веќе те посочи членката.
Од јануар, ама се тешам, со оглед на тоа шо до јули не бевме секој ден заедно со мм само по 10 дена у месецот, од јули навака сме фул тајм хах
Направете за маж ти спермограм и ти направи микробиолошки брисеви и за да бидете раат ако е се во ред и за да не изгубите мн време ако има некој проблем. Тоа ти е мој совет, јас мн се каам што од почеток не ги направив сите испитување, цела година се маткам и дури сега ќе одам на инсеминација ако добијам во недела. Кај нас прво спермограмот на мм не беше добар па пиеше терапија, таман почна да се подобрува јас открив проблем со тироидната, па додека чекав термин и терапија додека почнав да пијам мм престана да ги пие апчињата и сега пак не е добар спермограмот и така си се одолговлекуваат работите. А не сум баш млада и тоа дополнитечно ми ствара стрес.
Душа Истото чувство секој месец, истото разочарување. Знам колку е тешко, колку боли исчекувањето и надежта дека овој пат ќе биде. Секогаш кога правам тест за овулација, се молам истиот резултат да го видам и на тестот за бременост А за тие што многу прашуваат на “што чекате” и одговарам “не чекаме”, да видиш како право ја местат утешната фацка Исплачи се сега и нареден месец со нови сили, ќе дочекаме и ние верувај
Kanalite i spermogramot se dve naj vaznite komponenti sto diagnosticiraat neplodnostata kaj parot. Hormonite, spermata i tubite trebat da dojde do bremenost. Ne mora da se plasis ili razocaruvas. I togas ima resenie. Samo prvo treba da gi ispitas osnovnite raboti,spored mene
Ti ja preporacuvam Brankica Krstevska vo Srce, jas imav problem so tiroidna i so insulin na sto endokrinolozi bev i samo gluposti mi davaa , zenata me stavi vo red.
Mene po primana vakcina menstruacijata mi bese mnogu oskudna skoro pa i ne mi tecese sto se veli. Sega ovaa menstruacija mi e ok po tri meseci od vakcinata. Ama ete i se zaraziv momentalno imam kovid. Se me snajde ovaa godina ama sto e tuka e. Vakcinata ne smeta za ako ostanis bremena nema od sto da se plasite. Tetka mi e doktor infektolog vo penzija taa mi go kaza toa. Rabotese vo amerika kako odgovoren lekar na ispituvanje vakcini. Taa duri i preporacuva da se vakciniras pred da zabremenis. Se nadevam vi bese od pomos mojot odgovor. Pozdrav
Prvo spermogram ako e toj vo red togas proodnost na kanali. Ne se izlozuvaj na tie ispituvanja dur ne se vidi spermogram toa mene ginikologot mi go kaza. Veli ima zeni se izlozuvaat na sekakvi ispituvanja i na kraj spermogramot ne cini. A i ako go pravis na drzavno proodnost na kanali baraat cisti mikrobioloski brisevi i spermogram od parnerot pred da ti ja pravat procedurata.
Јас имав чололадна циста. Или Тер циста се води. Барем мене така ми беше дијагнозата.се полни со крв и пука. Или си стои . Мојата не пукаше па морав да ја оперирам лапароскопски.
За чоколадната циста мислам дека не пука, со таблети може да се намали/исуши, но не и да пукне. Со секое идење на менструацијата ако се полни расте на тој начин.
Моето искуство е лошо со докторот уште пред 2 години. Во темата за вонтелесно има многу позитивни искуства со него. Ваљда сѐ зависи од тоа како ќе кликниш со некој доктор.
Мал пресек за себе кажав во темата трансфер на замрзнати ембриони. Ке кажам дека никогаш да не се губи надеж бидејќи ако јас ја изгубев ке немав детенце и ден денес, а сега ја држам таа иста надеж и за второ дете со криотрансфер и ги бројам последните денови за тест. 8 ден ми е од трансферот и не ме држи место да ви го пишам ова.
Мојата борба за бебе беше многу тешка и трнлив. Но вербата и надежта никогаш не ме напуштија! 10години се борев. Млада се омажив но никако до бебе. Лутав по болничките ходници за секој преглед кој што ме пушташе др. Се мачев многу. Идиопатски стерилитет дијагноза. Здрави прави но бебе немаше. Ова е дел каде скоро сите ке се препознаат. И така со прво инвитро завршивме. Успешно беше. Но за жал со нула резултат. Тоа што остана од ембриони веднаш замрзна ме. Втор трансфер успешен и прекрасна керкичка. И сега за една недела ке видиме резултат и од овој трансфер.