Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.575
    Допаѓања:
    21.163
    Дали некоја има искуство со септум на матка? Денес бев на преглед и докторката виде дека имам септум. Не ми е јасно како никој друг до сега не видел, ама ајде.

Вика во ваков случај како твојот не е пракса по секоја цена да се прави хистероскопија и да се отстранува бидејќи претходната бременост си ја истерала скоро до крај и бебето било веќе големо. Обично вика септумот прави проблем со спонтани, а кај тебе немало таков проблем. Сега гледам дека и во извештајот не пишала ништо за септумот…

Не сакам да си барам проблем и таму кај што го нема зошто веќе ми е преку глава, само нешто ново излегува… Сакам чисто да слушнам ваши искуства..

2. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Mene mojot doktor na eho mi go vide septumot, rece ova e poslednoto nesto na sto se pristapuva koga ne doajga do bremenost, povejke moze da predizvika podkrvaruvanje vo bremenost, predvremeno poroduvanje i sl.
    Mesecov pravev hsg i mi kazaa deka e se vo red so matkata i jajcevodite.

На curlyhair и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  3. SunnyBunny2016

SunnyBunny2016 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2019
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    135
    Од она што сум го слушнала, многу често септумот може да се појави и во бременост во текот на растењето на бебето, што е многу веројатно да не направи проблем во таа бременост но, би направила проблем во наредната. Многу зависи и како е поставен септумот колкав е и кој дел од матката го зафаќа, може и воопшто да не пречи во бременоста или при забременување.

Ти посакувам што побрзо да ја решиш твојата ситуација и да си видиш две цртки :inlove:

На Idedemja, S.o.F.i и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  4. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.575
    Допаѓања:
    21.163
    @Lina-Detelina
    Фала ви. Не знам кога се има појавено. Докторката кажа дека не е нешто што треба да ме оптеретува и да продолжиме да се обидуваме за следна бременост. Дај Боже што поскоро сите да си ги видиме двете цртки. (fingers) :l:

На malecko87, Idedemja, SunnyBunny2016 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    1.877
    Јас имав септум кај мене правеше проблеми не растеше плодот до 9 едниот другиот до 6 недела никој не ми имаше кажно дека имам,после вториит спонтан исистирав за хистероакопија и ја направив ми остранија септум од 2.5 см пола матка и поврќе ми била зафатена.Ако правиш не се грижи воопшто не е болна многу лесно поминав 15 мин работа,за два сати функционирав нормално.

На tina2018 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  6. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    1.877
    После колку време добивте од кога ги прекинавте ПримолутНор??

7. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.575
    Допаѓања:
    21.163
    Да познато ми е како функционира хистероскопијата, ама преку глава ми е веќе. Ќе ја послушам докторката и ќе терам вака, па како ќе биде ќе видиме. Кај мене не знам дали го имало во претходната бременост, ама најверојатно да и не направи проблем.
    После 7 дена добив.

На medena147 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    5.772
    После 4 дена.

9. Ane1988

Ane1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2020
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    474
    Моето искуство е позитивно Се водевме како идеопатски стерилитет и на првата средба ги разгледа документите и препорача што понатаму Поради короната се одложи малку ама сега после 9 години борба сум бремена со прво ивф кај докторот Можам само да ти кажам да закажеш една консултација кај него и да видиш како ќе поминете ако не ти кликне има уште многу доктори кај кои можеш да отидеш

На Idedemja, Campanula, tina2018 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.071
    Допаѓања:
    1.499
    Да, 6 см порасна мојата циста.

11. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    730
    Zdravo, sakam da prasam dali nekoja ima problem so tromboza i APS sindrom, i iskustva da spodeli, jas veke 3 pat gubam bebe i nekako gubam nadez deka ke uspeam da imam

12. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Ништо чудно, затоа за ивф бараат од две различни лабаратории и со месец разлика помеѓу. Почекајте во организмот се случуваат промени нареден месец направете нов.
    Мојата имсеминација фати кога мажот ми имаше помал број од дозволеното за iui а не фаќаше кога бројката беше до плафон.

На DolceVita3 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Денес плачи, утре стани и продолжувај, сила имаш и уште повеќе ќе ти треба кога ќе имаш полни раце

На Flooora96, Lady Leona и Freckles. им се допаѓа ова.
  14. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Дали се сеќаваш на стимулацијата, како се поднесува? Пункцијата дали е брза и безболна (знам дека е со анелгезија)?
    Поднесов добро за инсеминациите за првото дете но се спремам за ивф за второ, па сакам инфо. Замрзнување секако за секој случај :lol: ти посакувам 2 цртки :f:

15. Arababy

Arababy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    2.022
    Да amp choriomon 5000 no 2,amp fostimon no 16,amp buserelin no 22 долг протокол. Ми беа извадени 14 јк, а оплодени 10

16. Arababy

Arababy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    2.022
    Пункцијата си пиша и сама е брза и безболна но јас бев многу уплашена оти ми беше прва анестезија во животот

17. Ane1988

Ane1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2020
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    474
    Ако немаш испитано генетски мутации на трансфузиологија би ти препорачала да си испиташ и закажи си кај Др.Јани можеби ќе треба да примаш клексани и Аспирин како превенција од тромбозата
    Се надевам имаш добар доктор што те води ако не закажи си консултација кај некој специјалист за неплодност во некоја од приватните клиники затоа што на твојот проблем некој треба да се посвети и побрзо да најдете решение Позззз

18. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    730
    Imame praveno i genetski, i site mozni testovi, so poslednata bremenost primav heparin i aspirin i pak vo 11 nedela go izgubiv, 3 pati prirodno si ostanuvam bremena

19. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.327
    Допаѓања:
    3.070
    Исто и мене сега новата матична ми откри септум, ми кажа горе е можеби нема да смета на наредната бременоста ако плодот се постави од страна, доколу се случи наредниот пат недај боже спонтан ќе мора хистероскопија..

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  20. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2021
    Пораки:
    949
    Допаѓања:
    832
    Здраво девојки дали имате инфо кај кои матични гинеколози околина на центар или карпош во скопје има слободно места за матичен..