1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    сите те разбираме ама болката е твоја :(
    се надевам наскоро две црти и бебе кое ке расте покрај тебе :) од срце ти посакувам :)
    среќно :)

2. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Ти благодарам за желбата и јас си ја посакувам што е и најнормално но ете полека полека губам надеж мислејки дека кога ке се одкажам од таа желба ке биде затоа што велат дека кога ке се откажеш и кога најмалку ке очекуваш тогаш ке биде но еве поминува период а две цртички нема ;( ама од кога ке дојдат плодни денови и помислувам ете конечно се фати ... може смешно е но почуствувам пулсирање од кога ке завршиме со работа и ставам перница под мене и пулсирам таму доле и преаска на работа лакома по плаго дури мука ми стана се напив кисела вода му падна мачно и така си се тешам може се фатило но кога ке ми текне дека само два дена поминало се скаменувам ... извинете на долгиот пост но ете морав да се изнакажам :D :* :* :* :*

3. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    911
    I nie go imame istiot problem so 62% nepodvizni i mnogu leukociti, pravevme spermokultura, urinokultura i brisevi i se bese negativno, ginekologot ni dade vibramicin i ni vika nema potreba od drugi ispituvanja pravete bebe, megutoa nas ni e strav a i citajki po netov procitavme deka za problem kaj mazot obavezno urolog a ne ginekolog, i si zakazavnme na urolog i. vo sabota ke odime da vidime sto ke ni kaze

4. plazma

plazma Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    16
    Ve molam odgovorete mi dali toj Dr.Ristovski sto ima centar za sterilitiet vo Kapistec e voopsto normalen, jas mislam deka ne e DEFINITIVNO. Dokolku nekoj ima bilo kakvo iskustvo so nego ve molam pisete. Toa sto go barase od mene da go pravam ne mi zvuci normalno (trebalo sama da se stimulitram dodeka toj mi gi tretira laserski jajnicite. Pod stimulacija se podrazbira dopiranje na gradi i slicno..HELP!!!!

5. jasmina83

jasmina83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    77
    Iako sam na rabota ne znam zosto si rekov ajde ke napravam test iako treba da mi dojde za dva dena,i taka si otidov si kupiv test go napraviv okolu deset casot i se razbira (negativen) a ne znam zAsoto go napraviv ZNAM EM DEKA E RANO I ZNAM DEKA ZA PORANO TEST CIM PRAVES SO PRVATA UTRINSKA MOKRACA TREBA DA E ,vajlda da se razocaram, i taka odma posle toa se simnuvav p o skali si vikav i ovaj mesec nema bebe i vo taj moment NOVIOT TELEFON OD FUTROLATA MI LETNA OD RACE I tras na zemja ,i sega si se tesam sama i si vikam cekaj uste nekoj den ima vreme.Ovoa mi e za pamet da ne pravam test pred vreme.Inace fala bogu telefonot e dobar nistu mu ne e. :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: .

6. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Јасно ми е низ каква болка си поминала не сум осетила јас на своја кожа (не дај Боже), но те разбирам. Искрено да ти кажам не очајувај, не се напнувај и биди опуштена. Кога најмалку очекуваш тогаш. Јас со мм пробувавме па да не те излажам девојките знаат тука си пишувавме од јуни месец па ете во септември имавме односи и се фатило па сега еве сум трудна скоро 8 недела. Ние пробувавме со мм не многу кој знае колку секој ден, но нормално си имавме односи и некогаш не ни гледав дали се плодни денови или не. Кога сака Господ тогаш, како што е пишано така. И не може после однос по два дена да осеќаш ти дали си или не си бремена. Ептен тоа во психа ќе ти навлезе и полошо ќе си направиш. Уживај, не се оптеретувај толку многу. Знам дека е тешко кога ќе ти рече некој не мисли на тоа многу едноставно уживај, но така е. Кога најмалку очекуваш тогаш. Еве јас после два-три обиди неуспешни реков овој пат ајде пак исто ништо, но ете Господ сакал да имам бебуш. Здравје само и чувај се. Поздрав ! :hai:

7. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Мило ми за вас ете се надевам и за мене дека и неа ке успееме кога господ ке сака тогаш ке биде го знам тоа но пуста надеж последна умира знам дека не може после два дена да покаже дека сум останала трудна но ете тука си наогам некоја утеха и си се олеснувам затоа што могу парови знаат како е тоа на никого не му го посакувам .. Ке биде што не било па и бебе :) а да ве прашам веке за ова размислувам подолго време кога ке останам бремена дали може да се зашијам ( како се вика тоа церклаш ) или грешам :D како превентива за да можам да ја додрзам бременоста до крај ... :* :*

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  8. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    Јас бев денес кај докторот и ќе правам уште една инсеминација, потоа ќе видиме. И тој нема објаснување зошто на сите добри резултати успех нема :( Некако ептен се разочарав...

9. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    samo hrabro i pozitivni mislii ama tesko e i jas edna nedela ko depresija posle pak sum dobra pozitivno no tesko e pozz

10. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Hello :hai:

Примате нови во темава и во клубот? :$ :) Ние конечно се договоривме дека сакаме бебе :) Само што почнавме, ќе ве читам месецов, па после ќе ви се придружам во дискусиите. Осеќам дека ќе заглавам долго време во темава :)

На сите во посакувам да си се преместите што е можно побрзо во труднички муабети :hug:

На zalosna, anggell, girl-miri и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.196
    Зошто така викаш? Ти сега треба да си позитивна и да си својата најголема поддршка, немој така со негативни мисли да се впушташ во авантурата.
    Јас пак осеќам дека од следниот месец ќе бидеш редовна во труднички муабети.

На green.eyes му/ѝ се допаѓа ова.
  12. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Фала што ме искара, во право си :)

Не знам, таа мисла си ја имам уште многу одамна, не е од сега :?: Немам никаква причина (барем засега) која би била пречка за бременост, ама ете.... Знае и дечко ми за ова, стално ме кара за тоа. Тој па е убеден дека од прва ќе се фати :D Најмногу од се сакам да е во право и тој, а богами и ти што мислиш дека ќе ме читате во труднички муабети :)

:hug:

13. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    женски без откажување само напред.. силна верба во Бога ќе биде... само надеж.. ви посакувам што побрзо да се израдувате :)

На Agrona и koecno им се допаѓа ова.
  14. ecuss17

ecuss17 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    5
    Здраво девојки не знаев каде да пишам на оваа тема па решив тука бидејќи сте најбројни и се надевам дека ке ми помогнете :D Имам полицистични јајници, цистите на јајниците не се многу ги има по 3-4 на јајники дека не се многу големи. Пред три месеци бев на гинеколог и докторката ми ги препиша jazz таблетите. Ги пиев три месеци и појдов на контрола. Докторката ми кажа дека супер реагирам на таблетките и дека резултатите ми се одлични но ми рече дека ќе морам да ги пијам уште три месеци за да ги стабилизираме јајниците. Јас со дечко ми кое наскоро ќе ми стане момче саакаме да се обидиме за бебе. меѓутоа јас ја прашав докторката дали и сега ако се обидам да затруднам дали ке можам да забременам заради јајнициве. а таа ми рече дека нема никаков проблем да ми прават јајниците и дека слободно можам да се обидам. Во меѓувреме се мислам затоа што сакам да ги испијам теблетите уште три месеци и тогас да се обидеме. Е сега мојот проблем ми е што на некои форуми прочитав дека некои жени што имат полицистични јајници неможат да останат трудни. Што мислете вие за мојов случај ве молам помегнете дајте некој совет :worried:

15. ecuss17

ecuss17 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    5
    немој некој да ме сфати погрешно за она горе напишаното ,,дека сте најбројни,, само мислев дека наскоро изгледа и јас ќе ви се придружам во темава

16. koecno

koecno Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    devojki i majki deckomi imase infekcija i doktorot ni dade citeral d apieme i ni rece otkako ke gi ispieme demek da rabotime na slucajot za bebe ama nekako nisto nejke ellelelle poleka gubam nadez pomos pomos

17. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    Јас имам полицистични јајници и моментално сум бремена 4 месец! Пиев кломифен кои за среќа ми помогнаа брзо да останам бремена, но и пред тоа без кломифен бев забременила (за жал имав спонтан)
    Сакам да кажам полицистичните јајници можеби го отежнуваат забременувањето, но сепак на ваков или таков начин, со или без некаква терапија може да се остане бремена!
    Немој пред време да се оптеретуваш со проблем забременување, можеби ќе биде и полесно од што мислиш...м? :mm: Со среќа!

18. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.368
    мене ми доцни.

добивам ептен редовно на 26 дена и еве денес уште ништо. ќе почекам уште ден два не ми се прави тест уште ми е рано и некако неверојатно дека можно е да сум,плус претпоставувам дека е многу рано за да се покаже на тестот така да нема смисла.

На cecilia, MacenceEna и elena.mak им се допаѓа ова.
  19. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Мој совет ти е да почекаш 2-3 дена ако можеш, и направи тест. Можеш и уште денес, не е страшно. Можно е да покаже ако е расположен тестот! ;)

На joelle му/ѝ се допаѓа ова.
  20. danika

danika Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    136
    Здраво драги феминки,да се приклучам и јас во темата за забременување-еве веќе 8-9 месеци се обидуваме со сопругот за бебенце но до сега нема ништо. Овај месец испитувам хормони,на третиот ден од циклусот вредностите ми се во нормални граници,наредно сега на 13ти ден треба да проверам и на 21 ден.Имам редовен цилкус обично на 29-30 дена.Паралелно одам кај матичниот гинеколог за следење на растот на фоликулите,минатиот месец имав два добри зрели фоликули но немаше бременост.Треба да направиме и спермограм овој месец,инаку пап-тестот ми беше во ред исто така и микробиолошките анализи. Останува и овај месец да се обидуваме па што ќе биде-ќе биде :) Искрено се надевам со целото срце да се оствари тоа што го посакуваме за сите што очекуваат да ги видат двете цртички :l: