1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Aplikacijata za plodni denovi, moze voopsto da ne ti pomaga ako sakas da sledis ovulacija. Na primer moite plodni denovi, nemaa vrska so denovite od aplikacijata sto go koristev. Mozes da zemes testovi za ovulacija da probas, isti kako bremenost se, so niv podobro ke gi vidis koga ti se plodnite denovi.

2. Sandzesss

Sandzesss Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2018
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    7
    Zdravo
    Prviot mesec koga pocnavme da go praveme bebeto vednas spermata izleguvase i jas ja brisev togas mi kasnese 5dena napraviv test i nisto potoa citav na internet i procitav da stavam pernice na kaj vaginata stavav lezev 15 do 20 min taka i koga stanuvav pak izleguvase i pak nisto mi dojde 2 dena pred datumot sto trebase da mi dojde sega mi pomina pak taka pravam ovaj pat povekje vreme i pak izlava koga stanuvam dali e ova normalno ili imam nekoj problem.I nekoj sovet da mi dadete kako polesno da zabremenam

3. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.241
    Допаѓања:
    50.829
    Нормално е дел од спермата да излегува надвор.

На stsmua05 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.573
    Допаѓања:
    21.157
    Сосема нормално е дел од спермата да истекува, не е тоа проблемот што не забременуваш. Семениот материјал е составен од побрзи и побавни пливачи. Дел од нив, односно побрзите стигаат до местото кај што се упатени т.е. кај што чекаат јк што евентуално би ја оплодиле, а остатокот си истекува надвор. Скоро секогаш лежам после односи и станувам после саати или следниот ден, а пак ми истекува. Најнормално си е и кај сите е така.

На stsmua05 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Girlbtz

Girlbtz Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2021
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    180
    Proveri gi plodnite denovi kaj mene malce pokasno se ..

6. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.261
    Допаѓања:
    34.657
    Девојчиња и тука да ви кажам, правев денеска тест и беше негативен.
    Мензис ако ми закасне ќе направам уште еден ама немам надеж.
    Со нови сили другиот месец :)

7. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.849
    Допаѓања:
    7.168
    Дали за спермограм секогаш бараат инфективен скрининг?

8. Kailani

Kailani Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2021
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.142
    Зависи каде ќе се прави. Во некои клиники/лаборатории бараат, во некои не.

На H.VAGA му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Само во Систина не бараат.

На H.VAGA му/ѝ се допаѓа ова.
  10. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.849
    Допаѓања:
    7.168
    Многу време изгубивме. Чекавме природно да се фати. Имаме закажано на ГАК. Не би сакала и за инфективен скрининг да чекаме.

11. Inamya

Inamya Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    4.283
    Во Железничар истиот ден имате резултати за инфективен скрининг, сабајле ве боцкаат околу 13 часот се готови резултатите. Без закажување, само со лична карта 300 денари.

На H.VAGA, tina2018 и Nikolina35 им се допаѓа ова.
  12. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Здраво девојки, дали во периодот на овулација (и после овулација) ви се случило да ви се јават болни гради? Со тоа што едната града повеќе ме боли и си направив 100 филмови во глава. Се проверив и нема никакви грутки... Дали има место за загриженост или...?

13. JennyKuld

JennyKuld Активен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2021
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    6
    Здраво Девојки,
    Дали некој конзумирал "Мака во прав" и почуствувал некој бенефит. Дали тоа било либидо, хормонална рамнотежа или редовен циклус или пак зголемена плодност. Доста има околу растението мака и неговите поволни дејства на интернет, но ме интересира практично дали некој почуствувал промени и какви.
    Денес почнувам да ја пијам, знам дека не смеат луѓе со тироидна и со висок пристисок.

14. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    @Iris-1234 Се случува, да, некогаш денот веднаш по овулација, а некогаш по 7-8 дена. Некогаш боли само едната, па ќе почне и другата, некогаш двете, некогаш не болат, секој циклус различно.

@JennyKuld Пиев во прав, желатинизирана и сигурно си прочитала дека таква е препорачлива, ама за кратко време ја покачив дозата од врв на лажичка до 1 цела и тоа ми го поремети циклусот и осеќав жештини.
    Намалив доза и пак се врати циклусот во нормала и освен подобар сон и повеќе сила во текот на денот, други промени немав, ама јас па не ја ни земав со некоја цел, читав за неа, па да пробам.
    Пробав и капсули од Now, само по пола ми е доволна доза и иако е сирова таква, немав несакани ефекти, на двапати додека ја земав останував бремена, дали така се погоди или не, не знам. Завршија со спонтан, ама тоа нема врска со маката, туку со годините.
    Пробај и ќе видиш како ти одговара на твојот организам, само почни помала доза и постепено зголемувај, додека не осетиш бенефит, без несакани ефекти.

На JennyKuld и Anaksunamoon им се допаѓа ова.
  15. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Фала многу @Saba08 :l:

На Saba08 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    5.057
    Јас пиев пред година и пол можеби две недели по една голема лажица, во смути, секое сабајле, и останав бремена баш тој месец...искрено дали беше од маката или едноставно така се поклопи не знам

На JennyKuld му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Која мака конкретно ја препорачувате? Од која фирма?

18. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    1.505
    Има ли некоја што е во деновите после овулација, и која чека да не добие? Знам дека се чека 2 недели, и плус јас решив да не правам тест додека не ми задоцни. И цврсто ќе стојам на тој став. Не ми требаат безпотребни разочарувања.
    Јас сум 3дпо, и многу споро ми се движи времево........ Па, ми треба поддршка да “истуркам“ побрзо:?:
    Кој ден сте вие ?

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    859
    Допаѓања:
    2.651
    Душо моја, сум броела со месеци вака...
    Колку повеќе сум исчекувала - толку повеќе сум се разочарувала.
    Знам дека е МНОГУ тешко, ама обиди се да не размислуваш и да не броиш.
    Кога треба да биде-ќе биде.

На S.12.G, *Лаванда* и V.N. им се допаѓа ова.
  20. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    1.505
    Само бројам, пратам температури, знаци, симптоми. Полека, но сигурно - спобудалувам:drunk:.
    Еве ме, моментално пишувам/измислувам обврски кои ќе ги правам утре (кој сака нека честита, а и кој сака нека ми се смее:tmi:). Обврски кои инаку не постојат, но морам да сум на relax, и ќе дадам се од себе. Горе-долу го опфатив цел ден. Па, со верба во Бога, да видиме каде ќе не однесе цело ова. Што и да е - за добро е:hug: